בשל ההבנות עם חמאס: ישראל שוב מגדילה את מרחב הדיג בעזה
לאחר שבשבוע שעבר הטיל צה"ל סגר ימי כולל על הרצועה, החל מהבוקר יוגדל שוב מרחב הדיג לעשרה מיילים ימיים בעקבות ההבנות החדשות מול חמאס. בינתיים, גם הבוקר הופרח לעבר ישראל צרור בלונים עם חפץ החשוד כמטען חבלה
ישראל פתחה היום (ג') את מרחב הימי לדיג מול חופי רצועת עזה לטווח של עשרה מיילים. ההחלטה התקבלה בעקבות ההבנות המחודשות עם חמאס ולאחר כשבוע שבו הוטל סגר ימי מלא על הרצועה בשל הפרחות בלוני תבערה וירי הרקטות בשבוע שעבר לעבר יישובי העוטף. בינתיים, גם הבוקר נחת צרור בלונים ועליו חפץ החשוד כמטען חבלה ביישוב במועצה האזורית שער הנגב. חבלן הוזעק למקום.
מוקדם יותר הודיע גם יו"ר איגוד הדייגים בעזה, נזאר עיאש, על המהלך הצפוי. עיאש האשים בשבוע שעבר את ישראל בענישה קולקטיבית כלפי תושבי הרצועה. "מה הקשר בין מי שמפריח בלוני תבערה לבין דייגים בים? אם מישהו עושה לך בעיות, אז אתה מעניש גם את מי שלא קשור אליו? זו ענישה קולקטיבית".
הוא סיפר ל-ynet כי צמצום מרחב הדיג משפיע מאוד על הענף שנחשב לאחד היציבים, באופן יחסי, ברצועת עזה: "יש בימים האלה תחושת ייאוש קשה מצד הדייגים". אי אפשר להגיע להסכמים, לגלות שיום אחד מרחב הדיג הוא משהו אחד - וביום למחרת הוא משהו אחר. אתה חושב שאת הדייג שמתעורר בלילה כדי לצאת לים מעניינים מפריחי הבלונים? כל מה שהם רוצים זה להביא כסף הביתה לילדים שלהם".
ברצועת עזה פועלים כיום 3,700 דייגים - חלקם חולשים על כמה סירות גדולות יחסית שפועלות במים עמוקים וחלקם דייגים בעלי סירות קטנות יותר שדגים באזורים סמוכים יותר לחוף. התעשייה מספקת גם עבודה באופן עקיף לעוד 1,500 איש לערך ולפיכך מדובר בתחום משמעותי שמפרנס 5,000 בני אדם וייתכן שהמספר אף גבוה מעט יותר.
חרף ההבנות מול ישראל ברקע העברת הכסף הקטארי לרצועה, בשבוע שעבר פרצו כאמור שורת שריפות כתוצאה מבלוני תבערה ביישובים במועצות האזוריות שער הנגב ואשכול.
ביום ראשון נכנס השליח הקטארי מוחמד אל-עמאדי לרצועת עזה דרך מעבר ארז כשעימו כספי המענק בסך 15 מיליון דולר.בהמשך השבוע צפויה להיכנס לרצועה משלחת של בכירי המודיעין המצרי אשר ינסו להנמיך את הלהבות בין חמאס לישראל ולמנוע הסלמה צבאית נוספת.