אונס הילדה: השופט הקדים את הדיון. הסנגור: "אירוע חמור"
עורך דינו של מחמוד קטוסה נפגש עם השופט בתיק ועם נציגי הפרקליטות הצבאית ברקע טענתו כי הראיות נגד הנאשם מעלות תהיות. בין היתר, לדבריו, עדותה של הילדה בהקשר לזהות הנאשם לוקה בחסר. הוא טוען כי לא נערכה בדיקה רפואית מקיפה לזיהוי הממצאים. כתוצאה מהפגישה הדיון בתיק הוקדם וייערך ככל הנראה מחר
כשברקע סימני השאלה בקשר לכתב האישום נגד מוחמד קטוסה, הנאשם באונס ילדה בת שבע, ל-ynet נודע כי עורך דינו של קטוסה נפגש הבוקר (ג') בכלא עופר עם השופט בתיק ועם נציגי הפרקליטות הצבאית בנוגע לצו איסור הפרסום בפרשה. לאחר הפגישה החליט השופט על הקדמת הדיון בתיק והוא יערך ככל הנראה כבר מחר.
עורך דינו של קטוסה, נאשף דרוויש, טען בפני השופט והפרקליטות כי מהימנות עדותה של הילדה בהקשר לזהות הנאשם לוקה בחסר, וכי לא נעשתה בדיקה רפואית מקיפה לזיהוי הממצאים.
לאחר שיצא מהפגישה אמר דרוויש ל-ynet כי ביקש מהשופט לקיים את הדיון בהקדם, "על מנת שראיות יחשפו בפני השופט, כי עד עכשיו הן נחשפו בדיונים על הארכת המעצר ברמה של חשד סביר, הדרישה הראייתית היא דרישה אחרת".
הפרקליטות הצבאית ביקשה להביר לגבי הפגישה שהתקיימה הבוקר כי "היום, במעמד הסנגור ותובע צבאי, שמע בית המשפט את עמדות הצדדים בשאלת הצורך לקבוע דיון בבקשת הסנגוריה לאיסור פרסום גורף".
מכתב האישום עולות לא מעט שאלות: לפי עדויות של גורמים המעורים בתיק, בתחילה נטען כי הנאשם ביצע את האונס במקום שונה מהדירה שבה עבד. בנוסף, בתחילה צוין תאריך מדויק של האירוע, אך הנאשם הציג אליבי לאותו תאריך. לאחר מכן שונה כתב האישום ולא הופיע בו תאריך מדויק לביצוע העבירה.
גם לגבי הזיהוי של הנאשם על ידי הילדה עולות שאלות נוספות, כאשר הילדה זיהתה למעשה את קטוסה באופן אקראי בבית הספר, והאדם שסייע לה לזהותו, לא תושאל במשטרה. חוקרת הילדים במשטרה טענה כאמור שקשה לקבוע מהימנות לגבי זהות הנאשם.
דרוויש הוסיף: "ליבי ליבי עם הילדה אם היא עברה אירוע אפילו קרוב לאירוע הזה, אבל הסיכום שנתנה העובדת הסוציאלית - חוקרת ילדים מטעם ממשלת ישראל - אומר שלדעתה הדברים שמסרה הילדה בכל מה שקשור לזיהוי של החשוד, מושפע לדעתה גם מהתשאול שהיא עברה בבית. מה צריך יותר מזה? אני לא הבנתי אחרי שראיתי את הדברים איך מגישים כתב אישום מהסוג הזה".
בריאיון לאולפן ynet הבוקר טען דרוויש: "אני לא נכנס לשאלה אם היה אירוע או לא, למרות שאין שום תעודה רפואית שהיה כזה דבר, אך לאחר שעיינתי בחומרי החקירה - מרשי לא קשור לאירוע הזה".
עוד אמר: "לפי הראיות הוא לא עשה את זה. יש לו אליבי - הוא עבד באותו הזמן אצל משפחה ישראלית. האם זה הגיוני שבן אדם ערבי מוציא ילדה מבית ספר ביישוב חרדי, לוקח אותה בכוח בזמן שהיא בוכה ונאבקת במשך 14 דקות הליכה באמצע העיר ואז נכנס לבניין מגורים ואף אחד לא רואה ולא שומע? נערכו בתיק הזה שתי בדיקות פוליגרף. באחת מהן הוא יצא דובר אמת ובשני דובר שקר. אין לזה שום משמעות".
חלק מאנשי היישוב שקטוסה עבד אצלם טענו כי הם מתקשים לקבל את העובדה שהוא ביצע את האונס. "ליוויתי את התיק מההתחלה והייתי בדיונים. יש כאן קושי של המשטרה שהיה לכל אורך התיק. אנחנו חרדים לכך שימצאו את הנאשם האמיתי". אמר אחד מהם.
גם הצוות החינוכי טוען כי ככל הנראה לא מדובר בנאשם: "אתה יודע כמה חפים מפשע יושבים בכלא?" אמרה אחת מבכירי הצוות בבית הספר. והוסיפה "זה אירוע חמור וחשוב לנו שימצאו את האשם".
בצעד חריג - דיון מיוחד במשטרה
מוקדם יותר הבוקר פורסם לראשונה ב-ynet כי ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב גדי סיסו, החליט בצעד חריג לטפל בתיק באופן אישי בשל רגישות הנושא וסימני השאלה שהועלו במסגרת הפרשה, בין היתר בנוגע למעורבים הנוספים. חרף סיום החקירה - הנחה סיסו את צוות מיוחד של חוקרים לבדוק את התיק והבוקר הוא מקיים דיון מיוחד בנוגע לגבי המעורבים הנוספים שטרם אותרו.
עוד נודע כי בישיבה נבחן כיצד התנהלה החקירה ומהם הממצאים שעלו בה, וכן להנחות את החוקרים ממחוז ש"י לגבי פעולות חקירה נוספות על מנת לאתר את שני החשודים הנוספים. כאמור, מדובר בצעד יוצא דופן שבו נוקט ראש אגף החקירות - שכן הוא זה שמאשר את תוכנית החקירה, כמו גם בחקירות רגישות.
שלשום הוגש כתב אישום חמור נגד קטוסה, תושב דיר קדיס שממערב לרמאללה, שהועסק כשרת בית ספר באחד היישובים ביהודה ושומרון. הוא נאשם באונס בנסיבות מחמירות, בתקיפה ובחטיפה. לטענת פרקליטה של משפחת הילדה, עו"ד חיים בלייכר מארגון "חוננו", בזירת האונס היו עוד שני פלסטינים - שככל הנראה משתייכים גם הם לבית הספר שלא עצרו את המעשה. הוא הוסיף כי לדעתו יש להביאם למעצר וכי הדבר נבדק מול המשטרה, שם אמרו כי החקירה בנושא נמשכת.