שתף קטע נבחר

 

"קדחת הליצ'י" בהודו: 103 ילדים כבר מתו

התפרצות חמורה של אנצפליטיס אקוטי, מחלה שלפי החשד קשורה לפרי הטרופי שממנו חיות משפחות עניות במדינת המחוז ביהאר. שר הבריאות התייצב למסיבת עיתונאים על המשבר אבל התעניין בצרות אחרות: "כמה נגמר בקריקט בין הודו לפקיסטן?"

מחאה נזעמת פרצה היום (ג') במדינת המחוז הענייה ביהאר שבמזרח הודו בעקבות מותם של יותר מ-100 ילדים מקדחת מוח חריפה ומסתורית, שייתכן כי היא קשורה לאכילת ליצ'י.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

החוקרים קשרו אותו לאנצפליטיס אקוטי. ליצ'י (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
החוקרים קשרו אותו לאנצפליטיס אקוטי. ליצ'י(צילום: shutterstock)

הודו 103 ילדים מתו קדחת ליצ'י (צילום: AFP)
אם ובנה, אחד מנפגעי המחלה בהודו(צילום: AFP)

מאז תחילת החודש דווח על 103 ילדים שמתו, רובם ילדים בני פחות מ-10 שסבלו מתת-תזונה. המקרים נרשמו כולם באזור מוזפרפור שבמזרח מדינת המחוז. מספר המתים עוד עלול לעלות, משום שעשרות ילדים נוספים מאושפזים בבית החולים. בתמונות ששודרו בטלוויזיה ההודית נראו מקובצים כמה ילדים על מיטה אחת.

 

הבוקר התאספו עשרות בני אדם ליד בית החולים המרכזי של מוזפרפור והאשימו את הרשויות באוזלת יד. שר הבריאות של מדינת המחוז ספג ביקורת קשה במיוחד, אחרי שבמהלך מסיבת עיתונאים שנערכה שלשום ושעסקה בהתפרצות המחלה סטה מהנושא ושאל כתבים על תוצאת משחק הקריקט של נבחרת הודו נגד פקיסטן.

הודו 103 ילדים מתו קדחת ליצ'י (צילום: רויטרס)
בלי מודעות, בלי תרופות. המחאה בביהאר, היום(צילום: רויטרס)

"נראה ששר הבריאות של ביהאר, מנגל פנדיי, מודאג יותר מתוצאה של משחק קריקט מאשר מהמוות של ילדים", צייץ רנדיפ סוג'וואלה ממפלגת הקונגרס, שבאופוזיציה. רברי דבי, אף היא אשת אופוזיציה, כינתה את מקרי המוות "רצח בדם קר". היא צייצה ש"ילדים מתים בגלל מחסור בתרופות ובטיפול".

 

הדלקת שבה לקו הילדים, אנצפליטיס אקוטי (AES), מתאפיינת בירידה חדה ברמות הסוכר בדם, בחום גבוה, בפרכוסים ובשיתוק. גורמים לה נגיפים, חיידקים ורעלנים המועברים בדרכים שונות. התפרצויות של המחלה התרחשו באזור זה מדי שנה בחודשי הקיץ מאז 1995, על פי רוב במקביל לעונת הליצ'י. בשנת 2014 נרשם מספר שיא של מתים בהתפרצות כזו, 150 ילדים, אולם בדרך כלל מספר המתים נמוך בהרבה.

 

לפני כמה שנים קבעו חוקרים אמריקנים כי ייתכן שהמחלה קשורה לחומר רעיל שנמצא בליצ'י. לצד זה ציינו כי דרוש מחקר נוסף כדי לחשוף את הסיבה למחלה, הגורמת למוות בקרב שליש מהנדבקים בה.

הודו 103 ילדים מתו קדחת ליצ'י (צילום: AFP)
ב-2014 הציל הטיפול 74% מהילדים. אחד הנפגעים(צילום: AFP)

הנציב הלאומי של הודו לענייני זכויות אדם קרא לראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ולממשלתו וכן לרשויות המקומיות להבהיר אם ייתכן שנפלו פגמים ביישום התוכניות הנוגעות לחיסון ולהגברת המודעות למחלה.

 

במאמר מערכת שפורסם היום בעיתון "הינדו" נכתב שעם ראיית הנולד ייתכן שאפשר היה למנוע בקלות את מקרי המוות. לפי המאמר, בשנת 2014 הצליח צוות מומחים הודי-אמריקני להציל 74% מהילדים החולים בעזרת טיפול פשוט בתרופות. "מזעזע שהשנה כשלה הממשלה במשימה של הגברת המודעות", נכתב.

 

ביהאר היא אחת ממדינות המחוז העניות ביותר בהודו, ויש בה כמעט 100 מיליון תושבים. בשבועות האחרונים היא סבלה גם מגל חום כבד, שבשיאו הגיעה הטמפרטורה ל-45 מעלות. רוב הילדים שנפגעו מהתפרצות המחלה כעת הם בני משפחות עניות המתקשות להשיג אוכל ולעתים קרובות מתבססות על אכילת פירות ליצ'י על קיבה ריקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים