דירוג אוניברסיטאות עולמי: העברית המובילה בארץ, ת"א במקום השני
מגמת ירידה לאוניברסיטה העברית בירושלים שדורגה במקום ה-162, אחרי שלפני שנתיים הגיעה למקום ה-147. עוד בדירוג: תל אביב במקום ה-219, הטכניון במקום ה-257. בעולם: המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס בראש, סטנפורד והרווארד אחריו
חברת Quacquarelli Symonds פרסמה היום (ד') את דירוג האוניברסיטאות הבינלאומי שלה (QS) לשנה הבאה, וממנו עלה כי האוניברסיטה העברית בירושלים ממשיכה להיות המובילה בקרב האוניברסיטאות הישראליות בדירוג הבינלאומי, אולם היא ירדה מעט בדירוג ביחס לשנים האחרונות. האוניברסיטה הישראלית השנייה בדירוג היא אוניברסיטת תל אביב.
בשנה שעברה דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-154, ובדירוג הנוכחי היא ממוקמת במקום ה-162. מדובר במגמת ירידה עבור האוניברסיטה, שכן לפני שנתיים היא דורגה במקום ה-147. מנגד, אוניברסיטת תל אביב עלתה בדירוג, לאחר שבשנה שעברה דורגה רק במקום ה-230. בדירוג הנוכחי, עלתה למקום ה-219. יחד עם זאת, לפני כשנתיים רשמה האוניברסיטה דירוג גבוה עוד יותר - 212.
מוסדות אקדמיים נוספים שמופיעים בדירוג הם הטכניון שמוקם במקום ה-257, אוניברסיטת בן גוריון שממוקמת במקום ה-419, אוניברסיטת בר אילן שהגיעה לקבוצת המקומות 560-551 ואוניברסיטת חיפה שהגיעה לקבוצת המקומות 700-651.
בדירוג מופיעות 1,001 אוניברסיטאות מ-82 מדינות בעולם, ולא חלו בו שינויים משמעותיים בצמרת האוניברסיטאות בעולם. חמש מהן אמריקניות, ארבע בריטיות - ואחת שוויצרית. המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס שמר על מקומו כמוסד האקדמי המוביל בעולם, ואל המקום השני הגיעה אוניברסיטת סטנפורד. למקום השלישי הגיעה אוניברסיטת הרווארד, ואת החמישייה סוגרות אוניברסיטת אוקספורד שבבריטניה והמכון הטכנולוגי של קליפורניה.
דירוג ה-QS הוא אחד הדירוגים הבינלאומיים המשמעותיים, והוא מצטרף לדירוג שגנחאי ולדירוג TIMES. הוא מבוסס על עבודות מחקר אקדמיות של המוסדות השונים, ומדידת מגמות אקדמיות שונות בקרב סטודנטים ואנשי סגל. התוצאות בדירוג שנגחאי, שפורסם בחודש אוגוסט האחרון, שונות מאוד מאלו של ה-QS. מן הדירוג עולה כי הטכניון הגיע למקום ה-77 ברשימת האוניברסיטאות הטובות בעולם. בכך רשם המוסד האקדמי עלייה משמעותית לעומת 2017 - אז הגיע למקום ה-93. האוניברסיטה העברית הגיעה למקום ה-95 ורשמה גם היא עלייה לעומת 2017, אז הגיעה לקבוצת המקומות 101-150.