הנשיא ריבלין מגדיר מחדש את המילה "רחפן"
הנשיא נפגש עם אנשי חברת מונא, שערכה את גמר תחרות חדרי הבריחה ותוכנית הרחפנים השנתית. וגם: מנכ"ל התעשייה האווירית מעניק מתנה בלתי מאוישת למנכ"ל איירבאס והטכניון מחלק תארים לשם כבוד
הנשיא תומך ברחפנים
נשיא המדינה, ראובן רובי ריבלין, נפגש עם תלמידי ומייסדי חברת מונא, שמקדמת את תחום הטכנולוגיה ופועלת לקידום חברתי וכלכלי באמצעות שיתוף פעולה בין אנשים מרקעים תרבותיים שונים. המפגש התקיים בעקבות אירוע הגמר של תוכנית הרחפנים השנתית, "Moona Challenge" , ותחרות חדרי הבריחה הארצית "Moona quest", כשהזוכים במקומות הראשונים בתחרויות, נכחו במפגש בבית הנשיא עם מייסדי התכנית, ביניהם גם אסף ברימר.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מיליון דולר מקאהן וקרן בראשית - על המחויבות למאבק באנטישמיות
רנואר מקדמת את הקשר שבין אופנה לקולנוע
450 אלף שקל לאסתי גינזבורג עבור קמפיין חדש לגולברי
"כשהייתי בגילכם, רחפן היה כינוי לילד חולמני, ואני מעריך שאם היו מספרים לי על חדרי בריחה - הייתי בוודאי בורח מהם. היום רחפנים וחדרי בריחה הם אמצעים שבעזרתם אפשר ללמוד ולהיות יותר טובים במתמטיקה, מדעים וטכנולוגיה", אמר הנשיא במפגש.
מתנה בלתי מאוישת
הסלון האווירי בפריז: במלאת 50 שנה לאיירבאס העולמית, העניק נמרוד שפר, מנכ"ל התעשייה האווירית, למנכ"ל איירבאס העולמי, דירק הוס, דגם של הרון TP - כלי טיס בלתי מאויש מתוצרת התעשייה האווירית לישראל. כלי הטיס הוצג לראשונה בסלון האווירי בפריז ביוני 2007, וארבעה חודשים לאחר מכן הודיע חיל האויר הישראלי על הצטיידות בכלי, תחת השם "איתן". בשנה שעברה סוכם שגרמניה תחכור מהתעשייה האווירית שבעה מטוסי "הרון TP", בעסקה ששוויה מיליארד אירו.
נכחו במעמד: אייל יוניאן, משנה למנכ"ל תע"א; יאנה רוזמן, מנהלת תחום מלטים באיירבאס; ואלי אלפסי, סמנכ"ל שיווק תע"א.
מאחורי הקלעים של הסיכונים
כ-100 סטרטאפיסטים ויזמים בתחום ההייטק השתתפו בפאנל "מאחורי הקלעים של קרנות הון סיכון", שהתקיים בחלל העבודה המשותף dogether, ביוזמת פועלים היי-טק ותכנית ההרצאות על הבר- wise. במהלך בפאנל, משקיעים צעירים העובדים בקרנות הון סיכון העניקו למשתתפים כלים שיעזרו להם להתכונן למפגש עם משקיעים.
דוקטורים לשם כבוד בטכניון
פרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון, העניק בטקס חגיגי תארי "דוקטור לשם כבוד" לשבעה אישים, במסגרת מושב חבר הנאמנים של הטכניון. בין הדוקטורים לשם כבוד: האדריכל משה ספדיה, מהאדריכלים המובילים בעולם, שסיפר על ילדותו בחיפה; היזם ואיש העסקים סמי סגול, שבהנהגתו הפכה כתר פלסטיק, חברה משפחתית קטנה שייסד אביו לתאגיד עולמי המגלגל מיליארד דולר בשנה - מר סגול; ונינה אבידר ווינר, שייסדה את הקרן הבינלאומית לחינוך אייסף (ISEF) הפועלת לקידומם של צעירים ישראלים מרקע מוחלש.
מיתון או חלום?
האלוף במילואים אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל על והיום יזם חברתי, נשא את הרצאת האורח בנושא "מצויינות ומרכיביה - בהיבט האישי והציבור", בכינוס השנתי של התעשייה הקיבוצית, שאורגן על ידי משרד רו''ח ברית פיקוח MBT ובהשתתפות בנק מרכנתיל. ציון בקר, סמנכ"ל וראש החטיבה הפיננסית בבנק, העניק לנוכחים סקירה כלכלית תחת הכותרת: מיתון או חלמתי חלום.
מינוי: מפתח משאבים באונ' בן גוריון
הוועד המנהל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב אישר אמש את המינוי של מר ג'ף קיי לתפקיד סגן הנשיא לקשרי ציבור ופיתוח משאבים, והוא ייכנס לתפקידו בחודש הבא. קיי עלה לישראל מסקוטלנד, ולאחר קריירה של מורה בחינוך המיוחד ומנהל בית ספר, פנה לתחום הפינלתרופיה כמגייס תרומות. הוא נמנה עם מייסדי האקדמיה הישראלית לפילנתרופיה ומעורב בפיתוח ידע והשתלמויות בנושא המגזר השלישי בישראל. כשהוא לוקח אנתחתא מעבודתו, מתחבר קיי לטיולים ורכיבת אופניים.