"התקף לב במהלך משמרת": בודקי התוכן של פייסבוק שוב נחשפים
תחקיר חדש חושף את המתרחש במרכז בודקי התוכן בטמפה שבארצות הברית, שנחשב למרכז בתפקוד הכי נמוך של הרשת החברתית ביבשת. שלושה עובדים לשעבר שוברים את הסכמי הסודיות ומספרים על לחצים, תנאי עבודה קשים, סביבה מטונפת, הטרדות מיניות ואפילו מוות
בשנה האחרונה נערמות העדויות הנוגעות לתנאי ההעסקה והעבודה של בודקי התוכן של פייסבוק: תחקירים מגלים בשיטתיות כיצד מתמודדים כ-15 אלף בודקים ברחבי העולם עם המשימה הכמעט בלתי אפשרית - אכיפת המדיניות וכללי הקהילה של הרשת החברתית הפופולרית בעולם.
>> גם אנחנו ביקרנו במרכז בודקי התוכן של פייסבוק בברלין
לפני כחצי שנה פירסם מגזין The Verge תחקיר מקיף על המתרחש באחד המרכזים האלה, הממוקם בפניקס שבארצות הברית. התחקיר כלל ריאיונות עם עובדים בהווה ובעבר, וחשף תנאי העסקה ירודים, סביבת עבודה מוזנחת, לחצים נפשיים, הפקרות מינית ושימוש בסמים. כעת חושף המגזין תחקיר חדש הנוגע לעובדי מרכז בודקי התוכן בטמפה שבפלורידה, שנחשב למרכז הפחות מוצלח באמריקה הצפונית, בעל התפוקה הנמוכה ביותר.
התחקיר מביא עדויות מטעם 12 בודקי תוכן בהווה ובעבר במרכז, מתוכם שלושה שהסכימו לשבור את הסכמי הסודיות שעליהם נאלצו לחתום עם כניסתם לעבודה, והסכימו להתראיין בשם מלא. במרכז תחקיר, סיפור של אחד העובדים - קית' יוטלי, שסבל באופן תדיר מלחצים בעבודה ואך הביע חשש מפיטורים. הוא נהג לעבוד במשמרת הלילה שבמרכז, שמכיל כ-800 בודקי תוכן בסך הכל. לילה אחד בחודש מרץ של השנה שעברה, הוא התמוטט מול שולחן העבודה שלו. הוא הובהל לבית החולים והוכרז כמת זמן קצר לאחר מכן, כשהוא רק בן 42.
העדויות העלו שלאחר מותו, מנהלי המרכז בחרו שלא לספר על כך לקולגות של יוטלי. הם טענו ש"הוא הולך להיות בסדר", ורק כאשר בן משפחה הגיע למרכז כדי לאסוף את חפציו - נודע לעובדים כי יוטלי מת בבית החולים. "כנראה הם חששו שאנשים יתפטרו", אמר אחד העובדים לשעבר.
לפי הסטנדרטים של הרשת החברתית, המרכז בטמפה נחשב למרכז לא יעיל: המדד להצלחה - 98 אחוזי דיוק באכיפה, כלומר, בסינון התכנים, כשבטמפה מעולם לא הצליחו להגיע לנתון הזה, והם עומדים על כ-92 אחוזים בלבד. על פי הריאיונות, המדדים הנמוכים היוו גורם מכריע עבור העובדים במרכז, שנמצאים תחת לחץ עצום לשפר את הנתונים. המנהלים מזכירים להם שוב ושוב עד כמה קל להחליף אותם, ומייצרים לחץ נפשי נוסף על הנטל שמביאה איתה העבודה עצמה.
בנוסף, העובדים תיארו סביבת עבודה מטונפת: תאי שירותים סתומים, עמדות עבודה מזוהמות - למשל בגזירי ציפורניים או שיערות ערווה, ואפילו צואה שמרוחה על הקירות. העובדים סיפרו כי תלונות על הטרדות מיניות התקבלו בקרב ההנהלה בגיחוך ולא טופלו. בדומה לעדויות שהגיעו מפניקס - גם כאן טוענים העובדים כי השימוש במריחואנה במקום העבודה נפוץ במיוחד.
כתב The Verge, קייסי ניוטון, סיפר כי מאז התחקיר הראשון קיבל עשרות פניות מבודקי תוכן של פייסבוק בעבר ובהווה, וכי בחר להגיע דווקא למרכז בטמפה - משום שממנו הצטברו הכי הרבה עדויות מזעזעות. בחודש שעבר הודיעה פייסבוק על מהלך מקיף לשיפור תנאי העבודה וההעסקה של בודקי התוכן שלה ברחבי העולם, כולל תנאים והטבות, וגם מעקב צמוד יותר אחר הנעשה במרכזים, המנוהלים על-ידי חברות חיצוניות.