שתף קטע נבחר

 

אם הילד שהותקף ע"י פדופיל משוחרר: "להם המדינה עוזרת, אותנו מפקירים"

אחרי הפרסום ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" על הרשלנות שבגינה פדופיל שוחרר בלי פיקוח ותקף את בנה וילד נוסף, סיפרה אמו על ההלם כשגילתה את המחדל: "הוא לא היחיד". היא העידה גם על ההתמודדות הקשה: "בני איבד אמון במבוגרים". ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד: "נזק בלתי הפיך שצריך היה למנוע"

 

בנה הותקף ע"י פדופיל: "להם המדינה עוזרת, אותנו מפקירים"    (צילום: שמוליק דודפור, עידו ארז)

בנה הותקף ע"י פדופיל: "להם המדינה עוזרת, אותנו מפקירים"    (צילום: שמוליק דודפור, עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בני איבד את האמון במבוגרים, הוא יותר מפחד וכל הזמן מסתכל מסביב". כך אמרה היום (ה') באולפן ynet אמו של הילד שהותקף על ידי פדופיל – שרק בגלל רשלנות לא היה נתון תחת פיקוח. הבוקר נחשף ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי ש', תושב השרון, ביצע ב-2015 מעשה מגונה בילד, הורשע ועבר הערכת מסוכנות, אך רשלנות הובילה לכך שהוא שוחרר ללא כל תנאים מגבילים – ותקף השנה עוד שני ילדים.

 

"הילד נכון לעכשיו לא הולך לשום מקום לבד, זו בעיה", סיפרה האם לילד בן העשר. "יש ירידה בהתנהגות שלו בבית הספר. הוא לא סומך יותר על הדמות הבוגרת כמו שאני תמיד לימדתי אותו, כי הפדופיל הציג את עצמו כמישהו ממשרד החינוך".

אמו של הילד בן ה-10 (צילום: יאיר שגיא )
"יכול לקרות לכל אחד". אם הילד שהותקף(צילום: יאיר שגיא )

"תמיד שמעתי על זה בחדשות ואתה חושב 'לי זה לא יקרה', שאתה שומר על הילדים שלך", הוסיפה האם. "בחיים לא חשבתי שאני אשמע את זה בבית שלי. אבל הנה, זה יכול לקרות לכל אחד. אתה אף פעם לא יכול לדעת מתי זה יקרה לילד שלך".

 

האם מאשימה את הפרקליטות בהפקרת בנה. "כשהבנתי מה קרה הייתי בשוק, לא האמנתי למה שאני קוראת. הבן אדם הזה, מעבר לזה שלא שמו עליו פיקוח, החליטו לשחרר אותו הביתה ושיעשה עבודות שירות - וגם על זה הוא ניסה לערער. אני לא קיבלתי אפילו סיוע משפטי עבור הילד שלי. המדינה עוזרת להם, מגינה עליהם - ואותנו, את הילדים שלנו, משאירים בצד ומפקירים".

 

"פשוט שיחררו את הבן אדם הזה ולא עשו שום מעקב, ואני בטוחה שהוא לא היחיד", התלוננה. "האנשים האלה אפילו לא מקבלים עונש מאסר, הם מערערים על הכול, יוצאים הביתה וממשיכים לפגוע בילדים שלנו. איפה המעקב? מי בודק אותם? הוא בא במגע עם ילדים ואף אחד לא בודק את זה. אני מקווה שילמדו מהסיפור הזה ובפעם הבאה יעשו בדיקות מעמיקות לפני שמשחררים פדופיל החוצה".

ש' נותר משוחרר ותקף שוב, בדיוק באותה שיטה. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ש' נותר משוחרר ותקף שוב, בדיוק באותה שיטה. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)
 

ש' בן ה-47 הורשע כאמור ב-2015 בביצוע מעשה מגונה בילד אחד, בן 10 גם הוא. עוד בטרם נגזר דינו הוא עבר "הערכת מסוכנות" על-ידי איש מקצוע, שבה נבחנה בין היתר רמת הסיכון שנשקפת ממנו לביצוע עבירות מין בעתיד, לצד המלצות על פיקוח ומעקב.

 

בהתאם להערכה זו מגבשת יחידת "צור" של שירות בתי הסוהר את תנאי צו הפיקוח של העבריין. כך, למשל, כאשר נקבעת הערכת מסוכנות גבוהה, ניתן להגביל את נוכחותו של התוקף המורשע במקומות מסוימים או בשעות מסוימות – למשל, בסמוך לבתי ספר וגנים בזמן שעות הפעילות – וכן למנוע ממנו לגור באזורים מסוימים או לעסוק בעבודות שמובילות להתרועעות עם קטינים.

 

צו הפיקוח הזה גם מאפשר לדרוש מאותו עבריין להתייצב בפני קצין פיקוח, להשיג מידע ממנו ומבני משפחתו ולבצע חיפוש בביתו, במכוניתו ובמחשבו האישי. הצו תקף לפרק זמן של עד חמש שנים, אך בית המשפט יכול בהמשך להאריך את תוקפו ל-20 שנה.

עו
"נזק נוראי ובלתי הפיך שניתן וצריך היה למנוע". עו"ד ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד

ההערכה לרמת המסוכנות של ש' חייבה הוצאת צו פיקוח – אולם הדיווח על כך לא הועבר ליחידת הפיקוח, ובמועצה לשלום הילד גילו כי הסיבה לכך היא רשלנות של הפרקליטות. ש' נותר משוחרר ללא כל תנאים מגבילים – ותקף שוב, בדיוק באותה שיטה.

 

מנכ"לית המועצה לשלום הילד, עו"ד ורד וינדמן, אמרה כי "גם ניסיון שצברנו בעשרות שנים לא הכין אותנו לגילוי המזעזע הזה. אי אפשר לשאת את המחשבה שחוק שנועד להגן על ילדים בדיוק במקרים כאלה לא קוים ולא הופעלו הכלים שהוא נותן וכתוצאה מכך נגרם כנראה נזק נוראי ובלתי הפיך שניתן וצריך היה למנוע. הטרגדיה היא שאת הגלגל אי אפשר להשיב לאחור. בשלב הזה יש להקים, לאלתר, ועדת בדיקה שתבחן איך יכול היה להתרחש המקרה הכל כך חמור הזה ואיך מבטיחים שמקרה כזה לעולם לא יקרה שנית. ילדים צריכים להיות מוגנים, תמיד, בוודאי כאשר קיימים הכלים החוקיים שיכולים להגן עליהם וכל מה שנדרש הוא פשוט להפעיל אותם".

יפעת שאשא ביטון ()
"רשת ההגנה שאנו מספקים לילדי ישראל עדיין קרועה ומחוררת". השרה יפעת שאשא ביטון

שרת הבינוי והשיכון ויו"ר הוועדה לזכויות הילד לשעבר, ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו), הגיבה לפרסום הבוקר ואמרה כי "לצד כל הצעדים שננקטו עד כה, מוסדות המדינה חייבים להפעיל את כל הכלים, כולל המחמירים ביותר, במטרה להבטיח את שלומם ובריאותם של ילדי ישראל בזירות השונות. רשת ההגנה שאנו מספקים להם עדיין קרועה ומחוררת. זוהי משימה לאומית ויש להתייחס לכך במלוא הרצינות. כולנו חייבים להתגייס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
אם הילד שהותקף
צילום: יאיר שגיא
מומלצים