תכירו: זו המדינה שהכי לא מאמינה בחיסונים
יותר עשירים, פחות בריאים: סקר עולמי חושף שאירופה היא היבשת שהכי מתנגדת לחיסונים. בנגלדש ורואנדה מצטיינות, מי מלכת המתנגדות?
אירופה היא היבשת שבה רמת האמון של התושבים בחיסונים היא הנמוכה ביותר – כך עולה מסקר עולמי העוסק בעמדות הציבור בנוגע לבריאות ולמדע. לפי הסקר, לאנשים החיים במדינות שבהן ההכנסה של התושבים גבוהה יש את רמת האמון הנמוכה ביותר בחיסונים – תוצאה הקשורה לתנועה נגד חיסונים, שפעיליה מסרבים להאמין בתועלת הטמונה בחיסונים או טוענים כי הטיפול בהם מסוכן.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי המחקר, שנערך על-ידי מכון Gallup World Poll עבור ארגון Wellcome Trust הבריטי, צרפת היא המדינה שבה רמת האמון בחיסונים היא הנמוכה ביותר. לפי הסקר, שנערך בחודשים אפריל-דצמבר 2018, 33% מהצרפתים אינם מסכימים עם הטענה שהחיסונים בטוחים. בסקר השתתפו יותר מ-140 אלף איש בני 15 ומעלה ב-144 מדינות.
במבט עולמי, 79% מאמינים שהחיסונים בטוחים ו-84% מאמינים שהם יעילים. רמת האמון הגבוהה ביותר בחיסונים נרשמה בבנגלדש וברואנדה – כמעט 100% מהנשאלים במדינות האלה אמרו כי הם מסכימים שהחיסונים בטוחים ויעילים ושחשוב שילדים יקבלו אותם.
רמות האמון הנמוכות ביותר בחיסונים נרשמו במערב אירופה, שם 22% מהתושבים – כלומר יותר מחמישית – אינם מסכימים עם הטענה שחיסונים הם דבר בטוח, ובמזרח אירופה, שם 17% מהתושבים אינם מסכימים שהחיסונים יעילים.
לפי דו"ח של האו"ם שפורסם באפריל אשתקד, בשנים 2017-2010 כ-169 מיליון ילדים לא קיבלו את המנה הראשונה וההכרחית של חיסון נגד חצבת. בארה"ב לבדה מספר המקרים של המחלה הגיע השנה ליותר מ-1,000.
בדו"ח נמצאו גם הבדלים ברמת הידע בנוגע למדע שאליה הצהירו גברים ונשים. 49% מהגברים הצהירו שהם יודעים "קצת" או "הרבה" על מדע, לעומת 38% מהנשים. הפער הגדול ביותר נרשם בצפון אירופה.