פעם ראשונה שנסענו לחו"ל בטיול מאורגן. הרגשנו כמו בדיור מוגן"
נעמה מאפרת ומעצבת שיער, אמיתי מנהל בחברת קייטרינג. למרות המגורים בקיבוץ, גם הם נאלצים להתמודד עם יוקר המחיה, אך מצליחים לא להיות במינוס. ובמיוחד מרוצים מאיכות החיים לילדים. משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם - והפעם משפחת בר, מנצר סירני
מה עושים עם המינוס, כמה משלמים על הדירה, איפה הייתה החופשה האחרונה ועל איזו הוצאה מצטערים במיוחד? משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם - משפחת בר, מקיבוץ נצר סירני.
"ויתרתי על חופשות לידה וחזרתי לעבוד מיד אחרי כי אין ברירה"
"בגיל 30 נפל לי האסימון שאני עושה מה שבן גוריון דיבר עליו"
"אחרי עוד ערב שפספסתי את הילדים, החלטנו לעבור לערבה"
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בצילום: בצילום: נעמה (35), אמיתי (37), דניאלה-שירה (8 וחצי), אריאל (6), אביגיל (שנתיים) והכלב מנו.
הדירה: 3 חדרים. אמיתי: "כדי לקבל דירה היינו צריכים להסדיר את המעמד שלנו בקיבוץ. שילמנו תשלום חד-פעמי של 500 אלף שקל. אני נולדתי כאן ונעמה מרחובות. גרנו בהתחלה בחדר וחצי, ואז כמעט סגרנו על דירה ברחובות, ורגע לפני התחילו פה פרויקט בנייה בקיבוץ ונכנסנו".
זה סכום די גדול לבן קיבוץ. אמיתי: "נכון. האמת שאת הכסף הבאנו מפיצויים שקיבלתי אחרי תאונה שעשיתי עם הקטנוע. זה קרה שבועיים לפני החתונה. שברתי את עצם הבריח ואת הצלעות. התעוררתי בטיפול נמרץ והגעתי לחתונה על מורפיום. אמרתי לנעמה שלא דוחים כלום למרות שעוד לא הבנתי מה היקף הפציעה".
יש לחץ כלכלי? אמיתי: "לחץ כלכלי תמיד יש, בטח כשבונים בית ואי אפשר לקחת משכנתה. הכובד הכלכלי הוא לא רחוק ממה שיש בעיר, למרות שיש סטיגמה שבקיבוץ הכל רגוע יותר. אנחנו משלמים 2,500 שקל לגן ו-1,900 לגן חובה, אז קשה מאוד גם כאן".
מינוס? נעמה: "עובדים קשה כדי לא להיות במינוס".
את אוהבת את הקיבוץ? "בהתחלה זה היה שוק, אבל ברגע שהילדות נולדו זה השתנה. היום אנחנו בשכונה כיפית וזה כמו קומונה. כולם יחד כל הזמן ויש אווירה. בהתחלה השקט היה לי קשה ואמרתי לאמיתי שבבית קברות יש יותר רעש, אבל עברנו למקום עם משפחות קצת יותר צעירות וזה כיף. מה שאני אוהבת זה שהילדים עצמאיים לגמרי וכל היום בחוץ".
מה אתם עושים? אמיתי: "אני מנהל אזור בחברת 'מבושלת' - קייטרינג ללקוחות ולמפעלים פרטיים. אני אחראי על כל הלוגיסטיקה ומטפל ברכישת חומרי הגלם. התחלתי בכלל בתחנת דלק. השתחררתי מהצבא ועבדתי כמתדלק, ושם הכרתי את נעמה שבאה למלא דלק. התקדמתי והפכתי למנהל התחנה".
נעמה: "אני מאפרת ומעצבת שיער. נשים מגיעות אליי לכאן, ואני עושה כלות אבל גם הפקות טלוויזיה. אני ממש אוהבת כלות. זה מאוד מרגש, ולפני כל כלה יש לי פרפרים בבטן. זה נותן סיפוק אדיר. יש אווירה טובה ומוזיקה ונעים, ואני הכי מאושרת מההודעות של היום למחרת. לאחרונה זה שוּק ממש קשה ויש הרבה תחרות, ואני לא חיה בפייסבוק ובאינסטגרם למרות שאני מבינה שזה כלי שיווקי חשוב. זה ממש לא מתאים לי, ובעיקר מגיעים אליי מפה לאוזן".
אוהבת לעבוד בסדרות? "אני מעדיפה תוכניות ולא סדרות, למרות שבחודש הבא אני הולכת להיות עוזרת מאפרת בסדרה. אני אהיה צמודה לחנה לסלאו מהבוקר ואדאג שתהיה מאופרת ושהשיער בסדר. אני פחות אוהבת סדרות כי זה מאוד סטטי, ולי יש קוצים. יש פיק של שעתיים שאתה עובד קשה, אבל בשאר היום אתה מול המוניטור וזה יכול לשעמם".
את מחכה לקרדיט בסוף התוכנית? "ברור. אני מקליטה. אני מחכה לזה וממש מתבאסת שזה רץ מהר. זה לא פייר אבל מי שצריך לראות רואה את זה".
הוצאה שמצטערים עליה? אמיתי: "הדשא מאחורי הבית. השקענו בו הרבה כסף, אבל מתחילים לבנות וחפרו לנו בור בכניסה והפכו הכל".
חופשה אחרונה? נעמה: "היינו בבטומי, בגיאורגיה. עשיתי לו הפתעה ליום הולדת. היינו בטיול מאורגן. הכרחתי אותו כי אני אוהבת לטייל ולראות, והוא אוהב בטן-גב, אז אמרתי לעצמי שאם אני לא רוצה להשתגע אני צריכה להתחייב לטיול מאורגן". אמיתי: "הרגשנו צעירים. היינו מגיעים לאוטובוס וכולם מבוגרים, וזה היה מצחיק. הרגשתי בדיור מוגן". נעמה: "הגענו למקומות שלא היינו מגיעים לבד".
תסעו שוב בטיול מאורגן? אמיתי: "לא בטוח".