למרות ביטול התקיפה: האיראנים ממשיכים במסרים התקיפים
נשיא ארה"ב הסביר כי מה שעמד מאחורי ביטול התגובה הצבאית היה מספר ההרוגים המשוער בתקיפה האמריקנית - וקרא לטהרן לשוב למו"מ. באיראן, מנגד, מדגישים כי כל הכוחות האמריקניים באזור נמצאים בטווח הטילים המדויקים שלהם: "לארה"ב אין את כיפת ברזל"
ציוציו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אתמול (שישי), שבהם הסביר מדוע החליט שלא להגיב צבאית להפלת המל"ט מעל מצר הורמוז, אמנם שיגרו מסר פייסני במידת מה - אך האיראנים לא השתכנעו והמשיכו עם המסרים התקיפים כלפי וושינגטון.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הגנרל עלי חג'יזדאה, מפקד זרוע האוויר והחלל של משמרות המהפכה, אמר כי "פעם, הכוחות האמריקניים באזור היו איום, אבל עכשיו הם הזדמנות עבורנו". חג'יזאדה טען כי כל הבסיסים האמריקניים באזור, כמו גם נושאות המטוסים שלהם, נמצאים בטווח הטילים המדויקים של המשטר האיראני.
הגנרל, שאמון על הכוחות שהפילו את הכטב"מ, ציין כי "מערכות ההגנה האווירית שלנו הזהירו את הכטב"מ האמריקני לפני שהופל, אך הוא התעלם מהאזהרות". בנוסף לכטב"מ שהופל, במשמרות המהפכה טענו כי היה מטוס ביון מאויש שטס צמוד אליו. "זיהינו מטוס ביון שנשא עליו 35 נוסעים. יכולנו להפיל אותו - אך נמנענו מכך".
טראמפ, כאמור, החליט ברגע האחרון שלא לתקוף בתגובה להפלת המל"ט לאחר ששאל את מפקדי הצבא, לדבריו, כמה אנשים ייהרגו כתוצאה מהתקיפה. לאחר שנענה כי כ-150 בני אדם יקפחו את חייהם - החליט לבטל את התקיפה שתוכננה בשלושה יעדים שונים באיראן. "חשבתי על זה לשניה ואמרתי להם: 'אתם יודעים מה? הם הפילו מל"ט לא מאויש. מטוס, איך שתרצו לקרוא לזה. והנה אנחנו עם 150 הרוגים. לא אהבתי את זה. לא חשבתי שזה יהיה מידתי".
כותרות אחרונות מהמתיחות במפרץ הפרסי
טראמפ: ביטלתי את התקיפה באיראן כי לא הייתה פרופורציונלית
איראן: אלו שברי מל"ט הביון האמריקני שיורט
דיווח: טראמפ שלח מסר לאיראן - מו"מ או תקיפה
מה גרם לטראמפ לסגת מתקיפת איראן? הפרשנות של רון בן ישי
הבית הלבן הודיע כי הנשיא שוחח עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, וכי השניים דנו במתיחות המתגברת במפרץ ובהשפעותיה על תעשיית הנפט העולמית. יועצו לשעבר של שר החוץ האיראני, חוסיין שייח' אל-איסלאם, אמר בריאיון ל"אל-מיאדין" כי "אם האמריקנים יתקפו - אנחנו נגיב בחומרה. אנחנו מוכנים לתגובה ולאמריקנים אין את 'כיפת ברזל' שתגן על בסיסיה במפרץ".
עוזרו של מפקד הכוחות האיראניים הוסיף כי "אנחנו מסוגלים לספק ביטחון באזור ואין כל צורך בנוכחות זרה. אנחנו לא נלחמים באף אחד, ואין שום סיבה שכוחות אחרים יהיו באזור שלנו". אך עם זאת, כלי התקשורת הערביים דיווחו כי ארה"ב היא זו שניסתה להרגיע את הרוחות. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח מפי בכירים איראניים שלא הזדהו בשמם כי עומאן העבירה לטהרן מסרים מטראמפ שהזהיר מפני תקיפה צבאית - אך אמר כי הדרך להימנע מכך היא משא ומתן.
לפי הבכירים, האמריקנים נתנו לאיראנים זמן לחשוב על כך - אך טהרן מסרה כי למרות שהמסר יועבר למנהיג הרוחני העליון עלי חמינאי - הוא מתנגד לכל הידברות עם ארה"ב.
מוקדם יותר הודיע מנהל התעופה האמריקני על שינוי בנתיב הטיסות האזרחיות באזור המפרץ הפרסי - ושורת חברות התיישרו לפי ההוראות האמריקנית, בהן גם חברת התעופה של איחוד האמירויות. ראש מנהל התעופה האזרחית באיראן אמר בתגובה כי תנועת המטוסים בשמי איראן ממשיכה לפעול כרגיל, אך לפי המידע שעלה באתר מעקב הטיסות Flight Radar, נדמה כי אכן מורגשת ירידה בהיקף הטיסות שעוברות מעל איראן.
השליח האמריקני המיוחד לענייני איראן, בריאן הוק, אמר במסיבת עיתונאים בסעודיה כי טהרן חייבת לפתוח במגעים דיפלומטיים עם וושינגטון, אך דובר משרד החוץ האיראני עבאס מוסאווי הגיב בטוויטר וכתב כי "איראן תענה בדיפלומטיה רק לדיפלומטיה ותנהג בכבוד רק למי שנוהג בה בכבוד, ולמלחמה - בהגנה". גם יו"ר המועצה האיראנית לאבטחת אינטרס המשטר הצטרף לעקיצות כלפי האמריקנים ואמר: "על ארה"ב ובעלות בריתה לדעת כי אריות לא חושפים את שיניהם כדי לחייך".