שמולי קרא לשפיר להסיר מועמדות, היא האשימה: "בחדרי חדרים דיברת אחרת"
ח"כ איציק שמולי קרא במהלך ועידת המפלגה ליריבתו בפריימריז סתיו שפיר להסיר את מועמדותה ולתמוך בן: "בואי נלמד מטעויות העבר ונלך בדרך משותפת". היא תקפה בתגובה: "אני אשתף פעולה עם כל מי שנלחם. לא עם מי שמדבר בחדרים ככה ובחוץ אומר אחרת". הוועידה צפויה לאשר את קיום הפריימריז ב-2 ביולי
ח"כ איציק שמולי המתמודד על ראשות מפלגת העבודה קרא הערב (יום א') ליריבתו ח"כ סתיו שפיר להסיר את מועמדותה, והיא השיבה לו מעל בימת ועידת העבודה: "אני מוכנה לכל שותפות למי שמוכן להילחם. פניתי לחברי איציק והצעתי לו שיתוף פעולה והתשובה שגיליתי הייתה אחרת. נגמר הזמן למשחקים וסיפורים. אני אשתף פעולה עם כל מי שנלחם. לא עם מי שמדבר בחדרים ככה ובחוץ אומר אחרת".
ח"כ שמולי התייחס לבחירות כניסיון האחרון להציל את המפלגה לאחר הכישלון הקודם ופנה אל שפיר לחבור אליו: "שנינו מבינים שנדרש שינוי מבני. שנינו רואים את אותם המספרים. בואי נלמד מטעויות העבר ונלך בדרך משותפת.
"הגוף מיטלטל בין חיים למוות. זו אולי ההזדמנות האחרונה להציל את עצמנו. צריך לזרוק את המחנאות, את העתירות ואת הפרוצדורות. אינני מתכוון לעמוד מנגד ולראות את הבית עולה בלהבות. לא רוצה לראות יותר את אותם לווייתנים עם פרפורי הגסיסה האחרונים שלהם. אני מתכוון לחתור חזק נגד הזרם ולהוביל את כולנו לחוף מבטחים. מחנה הימין נחוש, נאמן ומדויק. אני מתכוון להציג לו משקל נגד. יש לי את המצפן ואת הכוח".
גם פרץ פנה אל שני יריביו תוך שהוא מדגיש את החשיבות שבשיתוף פעולה לטובת המפלגה ושיקומה: "סתיו שפיר ואיציק שמולי, אין לי ספק שאתם דור ההמשך של מפלגת העבודה. עם ישראל צריך לדעת את זה. אני בטוח שנמצא את הדרך לבוא ולעבוד ביחד למען המפלגה, למען המדינה. כולנו כאן ביחד כדי לבנות בית משותף. לא רק מפלגה פוליטית. העם הזה זקוק לבית. אנשים לא יצביעו אם לא ירגישו שהם חלק מהשותפות ובימים האלה שבהם הימין הקיצוני מנסה לכפות על ישראל שיסוי וגזענות, אנחנו מייצגים את הרוח הטובה".
פרץ הוסיף: "יכול להיות שאנחנו איננו אלטרנטיבה שלטונית כרגע, אבל שימו לב, גם אם איננו אלטרנטיבה שלטונית אנחנו נהיה האלטרנטיבה האדיאולוגית לימין הקיצוני בראשותו של נתניהו".
יו"ר המפלגה אבי גבאי התייחס גם הוא לעימותים הפנימיים בתוך המפלגה, וחזר על החלטתו שלא להתמודד שוב בפריימריז: "כמו שאתם יודעים בחרתי לא להתמודד וברמה האישית לקחתי אחריות עד הסוף. אני נושא באחריות בתוצאה. הייתה לי נבחרת אבל אני האחראי. אני יודע גם לומר באופן חד משמעי, שהדרך שלנו ותפיסת העולם הם הפתרונות הערכיים והצודקים ביותר למדינת ישראל. גם בימין יודעים שנצטרך להיפרד מהפלסטינים, יודעים שאין מדינה כזאת שאזרחיה לא שווים, יודעים שהם רוצים כלכלה צודקת שבה המדינה לוקחת אחריות על האזרחים שלה, אלה הן תפיסות העולם שלנו.
"לצד כל זה, אנחנו לא מצליחים לשכנע את אותם אנשים טובים להצביע לעמדות שלנו. משהו בין הערכים לבין המציאות נשאר תקוע.אנחנו עומדים כעת בפתחה של מערכת בחירות חדשה ומפתיעה. אני קורא מכאן לכל המועמדים שלנו ולכם חברי הוועידה, הפנו את הכוח לציבור. השבועיים האחרונים רק המחישו עד כמה העיסוק הפנימי גורר אותנו למטה. תנו גיבוי למי שייבחר".
המתיחות במפלגה הגיעה לשיא בעקבות חילוקי דעות פנימיים: פרץ דרש לקיים הצבעה בוועידת המפלגה בין ההצעה לקיים פריימריז לבין הצעתו לבחור את יו"ר המפלגה בקרב כ-3,000 חברי ועידת העבודה. לאחר שבית המשפט הורה על קיום משאל אינטרנטי בקרב כל מתפקדי המפלגה בנושא (כ-60 אלף חברים), החליט פרץ להתפשר ולהסכים לקיום פריימריז. ועידת העבודה צפויה לאשר את תאריך הפריימריז וכן לאשר את ההחלטה שלא לקיים פריימריז לרשימה אלא להשאירה כפי שהיא עכשיו, למעט השריונים שהיו ליו"ר המפלגה הקודם אבי גבאי (מקומות 2 ו-10 בעשיריה הראשונה).
כמה פעילים מרכזיים התנגדו להחלטה לאשר "צילום מצב לרשימה" ודרשו לקיים על-כך הצבעה חשאית בקרב חברי הוועידה. סגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, מזכיר מחוז תל-אביב של המפלגה שמוליק מזרחי וחבר הנהלת המפלגה שלמה אביטן פנו לגבאי ודרשו לקיים הצבעה חשאית ע"פ החלטתו של יו"ר המוסד לבירור עתירות במפלגה, עו"ד יגאל שפירא. לטענתם, הצבעה דרמטית כל-כך צריכה להיות חשאית ולא פומבית. בכירים במפלגה הביעו תמיהה נוכח התערבותה של ההסתדרות בנוגע לסעיף שיש לגביו הסכמה רחבה. הם תהו בשם מי ההסתדרות פועלת בעניין זה ואילו אינטרסים היא מעוניינת להגשים.
שלושת המועמדים נערכים כאמור לפריימריז הבזק שייערכו בעוד שבוע וחצי. בסוף השבוע הציג ח"כ פרץ סקר פנימי שהזמין ולפיו הוא מוביל בכ-20% מול שמולי ושפיר.
ח"כ שפיר עצמה הציגה שני תומכים חדשים במועמדות שלה: חברת הכנסת לשעבר יעל כהן פארן ואיש העסקים אלון פילץ, הבעלים של דיזנגוף סנטר. ח"כ שמולי אמר אמש לקראת כינוס הוועידה: "חייבים לעבוד לקראת ההתמודדות לבחירות הארציות ולהפסיק לעסוק בעצמנו. הריבים הפנימיים וכל הפרוצדורות האלו פוגעות במפלגה. צריך לבחור הנהגה שתדע להחזיר את הקולות שעזבו הביתה ולהביא קהלים חדשים שאין להם היום למי להצביע. זו הסיבה שהחלטתי להתמודד לראשות המפלגה, כי אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות את הבית קורס".