לוחמים ולוחמות בהימלאיה: 21 נכי צה"ל בטיול שחרור
אחרי שיקום פיזי ונפשי, המשתתפים יוכלו ליהנות מהטיול שחוו חבריהם לשירות. אורי, לוחמת בהנדסה קרבית שנפצעה בצבא, סיפרה באולפן ynet: "בעלי היה בטיול שחרור כזה לפני 4 שנים, והוא גרם לי ללכת"
21 נכי צה"ל וכוחות הביטחון ימריאו מחר (ג') להודו וישתתפו בטיול שחרור ייחודי. בשונה מחיילים רבים שמשתחררים, חוסכים כסף וממהרים לעלות על טיסה לדרום אמריקה, המזרח או אוסטרליה וניו זילנד, נכי צה"ל צריכים להתמודד עם תהליך שיקום פיזי ונפשי ולא תמיד מוצאים את הדרך ליהנות מהחוויה בחו"ל.
אורי גרינשטיין (31) היא אחת משמונה פצועות שיוצאות לטיול, מספר שיא של נשים בחמש השנים שהמיזם מתקיים. אורי, לוחמת בהנדסה קרבית שנפצעה במהלך השירות, סיפרה הבוקר לאולפן ynet על סגירת המעגל האישית שלה במסע הזה: "בעלי היה לפני ארבע שנים עם המחזור הראשון של הטיול, והוא גרם לי ללכת עכשיו".
אורי לא יכלה לצאת לטיול אחרי הצבא, בשל השיקום הממושך שעברה. "לקראת הטיול, אני כבר ארבעה חודשים בקרוספיט", סיפרה. "יש לנו פציעות שונות - החל מאנשים עם פרוטזות ועד פוסט טראומה. נהיה שם אחד בשביל השני".
בן עטיה, אחד מהמלווים במסע, הוא נכה צה"ל בעצמו, שמהווה סוג של "פצוע מופת" עבור המשתתפים. "מחבל שיסף לי את הצוואר, הייתי פצוע אנוש, איבדתי ארבעה ליטרים של דם", שחזר באולפן ynet עטיה את פציעתו בשנת 2000. "אחרי שנהרג לי חבר בחומת מגן חזרתי ללחימה".
עטיה עדיין משרת במילואים, מתנדב במשטרה ובעל חברת הפצה מצליחה. "יש לנו קבוצה מדהימה והתפקיד שלי הוא לתת להם את הרוח הגבית שהם צריכים, את הכתף התומכת, את השיחה שהכל אפשרי", סיפר.
זו השנה החמישית ברציפות שמיזם ''טיול שחרור'' מתקיים בהובלת אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל ובשיתוף "אל על". תחילתו של המיזם במסדרונות בתי החולים בתקופת מבצע "צוק איתן", עת הגיעו הפצועים וסיפרו בתסכול כי הם הולכים להפסיד את הטיול הגדול שאחרי הצבא. באגודת הידידים הרימו את הכפפה והוציאו לפני חמש שנים את הטיול הראשון. השנה, אחרי מסעות להודו, נפאל ופרו, הטיול חוזר להודו ובמסגרתו צפויים המשתתפים לטפס על חלקים מהרי ההימלאיה שבצפון המדינה.
כלל המשאבים למסע המיוחד גויסו מתורמים מישראל שבחרו באופן הזה להביע את הערכתם לפצועי צה"ל.
"אנחנו מבינים עד כמה 'טיול שחרור' נתפס כאירוע משמעותי עבור חיילי צה"ל ושמחים שמצאנו את הדרך לשלב בין מסע מסוג זה לבין הליך השיקום של נכי צה"ל", אמר מנכ"ל ארגון נכי צה"ל, תא"ל (מיל') חיים רונן, "אירוע זה הפך למסורת בזכות החיבוק החם של החברה הישראלית, ובדרך זו פועלים כולנו כלפי נכי צה"ל כחלק מהחובה המוסרית והערכית כלפי מי שנפגעו במשמרת שלהם בביטחון המדינה".