רה"מ על החלטת ועדת ההיתרים: "פגיעה באמון הציבור, סיכלה ההגנה"
נתניהו הגיב על ההחלטה לדחות את בקשת המימון מאיל ההון ספנסר פרטרידג' עבור הוצאות ההגנה המשפטיות שלו: "חבל שהוועדה נכנסה לתחומים לא לה וניצלה את מעמדה כדי להערים קשיים חסרי תקדים". חברי הוועדה ציינו כי עורכי דינו של רה"מ מעכבים את התהליך
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אחר הצהריים (ב') להחלטת ועדת ההיתרים הבוקר לדחות את בקשת המימון שלו, ולקבל תרומה ממקורבו איל ההון ספנסר פרטרידג' למימון הוצאות הגנתו המשפטית.
הוועדה דחתה את הבקשה לאחר שנתניהו סירב לחשוף את הונו הפרטי. במקביל, פנה נתניהו למבקר המדינה על מנת שזה יאשר לו לקבל הלוואה מפרטרידג'. נושא זה עדיין נדון בין פרקליטו של נתניהו לבין היועץ המשפטי לממשלה כדי שזה ייתן חוות דעת האם מתן ההלוואה אפשרי.
"לוועדת ההיתרים יש תפקיד אחד בלבד: לקבוע האם קיים חשש לניגוד עניינים בבקשת ראש הממשלה למימון הוצאות הגנתו המשפטית מספנסר פרטרידג' - שלעסקיו אין שום זיקה לישראל", נמסר מטעם נתניהו. "בדיקה פשוטה מביאה למסקנה שאין שום ניגוד עניינים. כאן היה אמור להסתיים תפקידה של הוועדה.
"חבל שהוועדה נכנסה לתחומים לא לה, ניצלה את מעמדה כדי להערים קשיים חסרי תקדים על ראש הממשלה ולמנוע ממנו את הזכות הבסיסית להגן עם עצמו בהליך המשפטי. אירועים כאלה פוגעים באמון הציבור במערכת.
"המידע שביקשה הוועדה נמצא אצל מבקר המדינה והגורמים המוסמכים על-פי חוק. ועדת ההיתרים אינה חלק מהגורמים המוסמכים לעיין בחומר זה. אין הסבר לדרישות הוועדה שנעשות ללא סמכות או למניעיה שמסכלים כל דרך אפשרית בה ראש הממשלה יכול להגן על עצמו".
הבוקר הודיע משרד מבקר המדינה כי בא כוחו של נתניהו ביקש אמש להקפיא ל-30 יום נוספים את פנייתו לוועדת ההיתרים. "בקשה זו, המוגשת ברגע האחרון, איננה מקובלת על הוועדה. לפיכך, נידחות כל בקשות ראש הממשלה לקבלת היתר באופן סופי", נכתב בהחלטה.
עוד נכתב כי "בהחלטה הסופית מדגישה הוועדה שלא די בדיון עקרוני או תיאורטי - על מנת לאפשר לשקול חריגה מהכללים הדיון חייב להיות דיון עובדתי פרטני בהסתמך על מידע, נתונים ואסמכתאות ראויות. לשם כך ביקשה הוועדה, מהשלבים המוקדמים ביותר של הדיון בבקשה זו, לקבל מידע מפורט ומענה לשאלותיה. ואולם ראש הממשלה לא נענה, עד עצם היום הזה, לאף אחת מבקשות הוועדה".
"מאז ההתחייבות שניתנה בבג"ץ פנתה הוועדה לבאי כוחו של ראש הממשלה מספר פעמים וביקשה את הפרטים הדרושים כדי שניתן יהיה לקיים דיון משלים, אולם התברר, כי ראש הממשלה איננו מסכים למסור את המידע שהתבקש על מצב רכושו הנוכחי, והוא מבקש להציג את הסתייגותו בישיבה מקדמית שהוא מבקש לכנס תחילה למטרה זו".
בוועדה אמרו כי הדברים אינם מתיישבים עם ההתחייבות האמורה בבית המשפט העליון ולא עם מה שניתן היה לצפות ממי שמבקש לקבל היתר אישי חריג, כשלפי הכללים אינו זכאי לקבל מימון באמצעות תרומות כלל, וכשהבקשה כבר נידונה ונדחתה פעמיים. "לכאורה – נוצר רושם שבעוד שבפי באי כוחו של ראש הממשלה אמירות בדבר דחיפות העניין, ההתנהלות כל כולה אומרת סחבת", ציינו.