שתף קטע נבחר
 

נחתמה העסקה: השליטה בבזק עוברת לקרן סרצ'לייט ודוד פורר

סרצ'לייט תשלם עבור השליטה 485 מיליון שקל ופורר ישקיע בעסקה 97 מיליון שקל; זאת אחרי שאסיפת מחזיקי האג"ח של כל הסדרות בבי-קום ובאינטרנט זהב אישרו את העיסקה ברוב של מעל 51%

עסקת רכישת השליטה בבזק ע"י קרן סרצ'לייט ודוד פורר נחתמה לפני זמן קצר (יום ב'). זאת אחרי שאסיפת מחזיקי האג"ח של כל הסדרות בבי-קום ובאינטרנט זהב אישרו את העיסקה ברוב של מעל 51%. בסדרה ג' של בי-קום נערכה הצבעה חוזרת. ההצבעה בסדרת החוב ג' של ביקום עברה ברוב של 81% לאחר שהראל הגיעה לפשרה עם סרצ'לייט והצביעה בעד העיסקה. אלטשולר שחם נותר המתנגד היחיד.

 

הערעור נדחה: בזק תשלם קנס של 8.5 מיליון שקל למשרד התקשורת

בזק עברה להפסד עתק של 1.1 מיליארד שקל ב-2018

בזק מרעידה את הפירמידה: מפחיתה עד 1.5 מיליארד שקל מ-yes

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

סרצ'לייט תשלם עבור השליטה 485 מיליון שקל. מרבית הסכום יגיע בשלב הראשון לקופת החברה האם בי-קום, אם דרך אינטרנט זהב - בעלת השליטה בבי-קום, ואם ישירות בהזרמה לבי-קום שבה יחזיקו סרצ'לייט ופורר 75% מהמניות. פורר ישקיע בעיסקה 97 מיליון שקל ויהיה השותף הישראלי של סרצ'לייט.

משרדי בזק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
משרדי בזק(צילום: רויטרס)

את העסקה הובילו מטעם סרצ'לייט דארן גלאט ובנקאי ההשקעות תומר ראבד. בי-קום מנוהלת על ידי עמי ברלב ואינטרנט זהב על ידי דורון תורג'מן. בנציגות בי-קום מכהנים עופר גזית ויאיר שלהב, ובנציגות אינטרנט זהב אדוארד קלר ושלומי ברכה.

 

השלמת העסקה אמורה לארוך חודשים ארוכים עם המתנה לאישורים ממשרד התקשורת, משרד ראש הממשלה, השב"כ וכן הממונה על התחרות.

  

בזק הוקמה בשנת 1980 כחברה ממשלתית האחראית על שירותי התקשורת בישראל. היא הופרטה במאי 2005 ונמכרה לקבוצת אייפקס-סבן-ארקין בראשות איש העסקים חיים סבן. לאחר חמש שנים מכרה הקבוצה את השליטה בבזק לחברת אינטרנט זהב מקבוצת יורוקום שבבעלות איש העסקים שאול אלוביץ', שהסתבך בפרשת 4000, ועתה עוברת השליטה לסרצ'לייט ולפורר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים