שתף קטע נבחר
 

אור לבן במאדים: התמונה מכוכב הלכת השכן

בסוכנות החלל האמריקנית הסבירו כי האור הלבן, שצילם הרובר קיוריוסיטי במאדים, הוא למעשה "אפקט שנגרם על-ידי השמש"

מה רואים בתמונה מכוכב הלכת השכן? הרובר קיוריוסיטי של סוכנות החלל האמריקנית, החוקר כבר שבע שנים את מאדים, צילם החודש תמונה שבה נראה אור לבן.

 

התמונה עם נקודת האור בצד ימין (צילום: נאס
התמונה עם נקודת האור בצד ימין(צילום: נאס"א)

 

התמונה, שצולמה בשחור לבן, צולמה על ידי אחת המצלמות הנמצאות בצד ימין של הרובר. התמונה עצמה צולמה ביום ראשון בשבוע שעבר בשעה בשעה 6:53 בבוקר שעון ישראל. גולשים רבים הבחינו באור הלבן, בתמונה שפורסמה באחד מאתרי נאס"א. בתמונות נוספות, שצולמו כחצי דקה לפני ואחרי התמונה שבה נראה האור - הוא לא מתועד.

 

דובר מטעם נאס"א הסביר כי האנומליה היא "כנראה אפקט שנגרם על-ידי השמש" וכי "תמונות עם אפקטים כאלו" הן "די שגרתיות".

 

סרטון המורכב מתמונות שצילם הרובר    (צילום: נאס"א)

סרטון המורכב מתמונות שצילם הרובר    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשימה של קיוריוסיטי קרויה MSL: המעבדה המדעית של המאדים. מטרתה היא לחקור במקום את קרקע המאדים, כאשר הבדיקות המעבדתיות עצמן נערכות במעבדה על קרקע המאדים, ובראש ובראשונה - למצוא עדויות להתכנות חיים על פני המאדים.

 

רכב השטח שגודלו כגודל מכונית קטנה יכול לנוע עד כ-200 מטר ביום ולעבור מכשולים שגובהם כחצי מטר. מקור הכוח שלו הוא כור גרעיני זעיר המבוסס על פלוטוניום. בין יתר המכשירים ישנו מעין תותח לייזר המסוגל לאדות סלעים וקרקע עד מרחק של כ-9 מטר, וספקטרומטר רגיש שימדוד את החומרים המשתחררים בעת האידוי.

 

מתקן מיוחד גם יאפשר גילוי של מים עד כמטר מתחת לפני הקרקע. המכשור העיקרי הוא ספקטרומטרים שנועדו לגלות נוכחות של תרכובות אורגניות על פני המאדים ובסלעיו, כל זאת בשילוב מצלמות רגישות ובאיכות גבוהה שיצלמו את סביבת הנחיתה וסביבתו של רכב החלל בסטריאו, באופן שיאפשר גם להפיק תמונות תלת מימדיות של השטח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
אור לבן במאדים
צילום: נאס"א
מומלצים