הגביע של הפועל ב"ש נעלם - ונמצא ליד קברו של ראש העיר לשעבר
סיפור הזוי במהלך הריסת אצטדיון וסרמיל: התואר בו זכתה הקבוצה ב-1997 נלקח על ידי העיתונאי משה ניר, שהציב אותו ליד קברו של ראש העיר המנוח, יצחק רגר. ניר: "גנבתי? זה משהו ששייך לכולם"
צילום וידאו: הרצל יוסף
תם עידן. הערב (שני) החלה באופן רשמי הריסתו של אצטדיון וסרמיל המיתולוגי, ששימש כביתה של הפועל באר שבע מאז הקמתו בשנת 1959 ועד לשנת 2015.
דחפור כתום עלה על מה שהיה פעם כר הדשא, שכעת בצבע צהוב, והטיל את הכף שלו על הכיסאות של שער שש, שעם השנים כונה "שער המנהרה". שחקני העבר של המועדון, מאיר ברד, אברהם נומה ושלום אביטן, הגיעו כדי להיפרד מהמגרש בו נתנו את השנים היפות ביותר בקריירה שלהם.
את האירוע אירגנו חברות הקבלן "י.ח דמרי" ו-"אזורים" שהן הבעלים של הקרקע עליו בנוי האצטדיון ולאחר הריסתו יקימו עליו שכונה עם 17 מגדלים. יגאל דמרי, מבעלי חברת "י.ח דמרי" סיפר על ימיו כילד בנגב, שהיה מגיע בשבתות לבאר שבע כדי לראות את משחקיה של הקבוצה, כשהוא מתגנב מתחת לחומת האיצטדיון.
רק שהערב הנוסטלגי הסתיים בצורה ביזארית. גביע המדינה היחידי של הפועל באר שבע מ-1997, שהוצג במהלך טקס הריסת האצטדיון, נעלם ובתחילה היה חשש שנגנב.
לאחר חיפושים, התברר כי אחד העיתונאים שהיה במקום, משה ניר, לקח את הגביע ללא רשות והלך לקברו של ראש העיר המנוח של באר שבע, יצחק (איז'ו) רגר, שכיהן בתפקיד בזמן הזכייה ההיסטורית.
מדובר בעיתונאי באר שבעי המוכר היטב בעיר, אשר מזוהה מאוד עם סיקור הקבוצה בתקופת הזכייה בגביע. ניר, שעוכב לחקירה במשטרה, הגיב לסערה: "גנבתי את הגביע? איך אני יכול לגנוב משהו ששייך לכולם ולי. לקחתי את הגביע לקבר של רגר ז"ל כמו שהשחקנים הביאו לו את הגביע מיד לאחר הזכיה".
אגב, במהלך הטקס התחייב ראש העיריה הנוכחי, רוביק דנילוביץ', להזמין בימים הקרובים אמנים מקומיים מבאר שבע לצורך שימור אלמנטים כלשהם מהאיצטדיון ויצירת מונומנט שיוצב בפארק שבשכונת המגדלים. מנכ"ל חברת אזורים, רון אבידן, בנו של כדורסלן העבר אמנון אבידן, הבטיח לאמץ את הרעיון וסיפר: "אנחנו מבינים את חשיבות העניין ונאמץ בשמחה את הרעיון של ראש העיר. גם לי כאוהד מכבי תל אביב כואב שלא שימרו חלק מהמגרש הישן שגדלנו עליו ברחוב המכבי ליד קינג ג'ורג'".