שתף קטע נבחר

 

המדינה שיש בה אינטרנט רק לאיש אחד

כבר 3 שבועות שהמשטר הצבאי בסודן חוסם את האינטרנט לאזרחים. עו"ד אמיץ אחד הגיש תביעה ובית המשפט קבע שהחיבור יוחזר – אבל רק לו

תארו לכם שהייתם האזרח היחיד במדינה שיש לו אפשרות להתחבר באופן מסודר לאינטרנט וכך לתקשר עם העולם שבחוץ: מה הכתובת הראשונה שהייתם מקלידים?

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

העימותים בחרטום ב-3 ביוני

העימותים בחרטום ב-3 ביוני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סודן אינטרנט (צילום: shutterstock)
האינטרנט וסודן. פגיעה בכלכלה ובארגוני זכויות אדם(צילום: shutterstock)

זו בדיוק ההתלבטות שמולה מצא את עצמו עבד אל-אדהים חסן, עורך דין מסודן, שלפי דיווח ב-BBC הוא כעת האדם היחיד בארצו שיכול להתחבר לרשת באופן פשוט וישיר.

 

את סודן, נזכיר, פוקדת זה כמה חודשים טלטלה גדולה: בעקבות הפגנות המחאה נגדו שהחלו בסוף השנה שעברה הודח באפריל בהפיכה צבאית הרודן עומר אל-באשיר, ששלט בסודן ב-30 השנים האחרונות ביד ברזל.

 

אלא שפעילי המחאה לא הסתפקו בהדחתו של אל-באשיר, וכעת הם דורשים שהמועצה הצבאית המחזיקה בשלטון במקומו תעביר מיד את המושכות לממשלה אזרחית. העימות בין הצדדים כבר גלש לפסים אלימים, ועשרות בני אדם נהרגו בו.

סודן התנגשויות חרטום צבא מפגינים חודשיים אחרי הפיכה (צילום: AFP)
עשרות נהרגו. אש בחרטום בתחילת החודש(צילום: AFP)

אחרי שבועות שבהם התבצרו פעילי מחאה במרכז הבירה חרטום פיזרו אותם החודש כוחות הביטחון, וב-3 ביוני, במהלך המבצע הזה, הם ניתקו את החיבור לאינטרנט. כ-40 מיליון בני אדם חיים בסודן, ולפי דיווחים ניתוק האינטרנט פוגע בפעילותם של ארגוני זכויות אדם בה ובכלכלת המדינה.

 

ב-BBC מדווחים כי עורך הדין עבד אל-אבדהים חסן סיפר לרשת שביום ראשון האחרון ניצח בתביעה נגד חברת התקשורת "זין סודן", שבה דרש להשיב את החיבור לאינטרנט – אבל לפי שעה בית המשפט הורה רק לאפשר לו עצמו להתחבר לרשת, משום שהתביעה שהגיש נגעה לכאורה לו בלבד.

ה רודן עומאר אל באשיר נשיא סודן לשעבר תמונות ראשונות מאז ה הפיכה (צילום: AFP)
תמונות ראשונות של הרודן המודח אל-באשיר מאז ההפיכה(צילום: AFP)

חסן הסביר ל-BBC שכרגע הוא האדם היחיד בסודן שיכול להתחבר לאינטרנט בלי לחפש פתרונות מסובכים ומאולתרים שיאפשרו לו לעקוף את החסימות. היום יחזור לבית המשפט כדי לנסות להשיג אישור לסודנים נוספים להתחבר לאינטרנט.

 

ב-BBC ציינו אתמול כי כתב הרשת בערבית המוצב בחרטום, מוחמד עוסמאן, אישר שלמרות פסיקת בית המשפט לטובת חסן – לשאר התושבים הרשת עדיין חסומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האינטרנט של סודן. בקרוב גישה לכולם?
צילום: shutterstock
מומלצים