שתף קטע נבחר

 

לא חקרו בזמן, אספו ראיות באיחור: מחדלי המשטרה והפרקליטות הצבאית באונס הילדה

מדוע רק אתמול נאספו החפצים של הילדה? מה עשתה המשטרה בשבועיים הקריטיים שלאחר הגשת התלונה, ואיך צמרת המשטרה לא ידעה? 55 ימים שהה מחמוד קטוסה במעצר עד ביטול כתב האישום היום, ולא חסרים אשמים בפארסה: "מסמך הפרקליט הצבאי - טיוח הכישלון"

 

 

בני משפחתו של קטוסה מתרגשים לקראת שיחרורו    (צילום: חסן שעלאן)

בני משפחתו של קטוסה מתרגשים לקראת שיחרורו    (צילום: חסן שעלאן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החלטת הפרקליט הצבאי הראשי היום (שלישי) לבטל את כתב האישום נגד מחמוד קטוסה אמנם מאפשרת למשטרה לחקור עכשיו מחדש את אונס הילדה בת ה-7 מבנימין – אך לא מצליחה להסתיר את המחדלים הרבים בפרשה - המשותפים למשטרה ולפרקליטות הצבאית.

 

מחמוד קטוסה משה ברקת (צילום: אוהד צויגנברג)
מחמוד קטוסה ומפקד מחוז ש"י משה ברקת(צילום: אוהד צויגנברג)

"המסמך של הפרקליט הצבאי מפורט, אבל הוא בעיקר נועד לטייח את הכישלון של המשטרה והפרקליטות הצבאית" אמר גורם המעורה בפרטי הסיפור. למרות שבמשטרה ניסו להסתיר זאת והכחישו, הרי שהטעות הקריטית הראשונה הייתה שלא התייחסו ברצינות לתלונה של האם כבר ב-15 באפריל כשהתייצבה בתחנה המשטרה והתלוננה על "הפועל בבית הספר".

 

אלוף שרון אפק (צילום: מירי שמעונוביץ, לע
הפרקליט הצבאי אלוף שרון אפק(צילום: מירי שמעונוביץ, לע"מ)

 

לעיון בהחלטה המלאה על ביטול האישום - לחצו כאן

  

שבועיים ימים לקחו למשטרה "לבצע" בדיקות עד למעצרו של החשוד מחמוד קטוסה. במשטרה תירצו זאת בפעולות סודיות כאלה ואחרות, אך פעולות אלה לא הופיעו בחומר הראיות ואין להם סימוכין. בפועל הפעולה הראשונה שביצעה המשטרה בתיק היה המעצר של קטוסה בתחילת חודש מאי. 

 

משפחתו של קטוסה מחוץ לבית דין צבאי עופר ()
משפחתו של קטוסה מחוץ לכלא עופר

שערורייה מתמשכת

אך המחדל המרכזי מתמקד בעובדה שמאז המעצר ועד להתפוצצות הפרשה בתקשורת בשבוע שעבר הסיפור נוהל במחוז ש"י (יהודה ושומרון) בצורה מוזרה, שלא לומר שערורייתית.

 

ידוע כי בחלק מהתקופה מפקד המחוז, ניצב משה ברקת, שהה בחו"ל, אך זה אינו תירוץ לכך שהקצין לא הבחין או לא ידע על כדור האש שמתפתח אצלו במחוז. "אם לא התקיימה ישיבת סטטוס בתיק כזה רגיש – זו שערורייה", אמר קצין משטרה שנחשף לפרטים. "ואם התקיים דיון, וברקת לא העביר לימ"ר ולא יידע את סגל הפיקוד הבכיר – זה כבר מחדל".

 

55 ימים הוחזק קטוסה בידי המשטרה, שגורמים בקרבה מנסים לזרוק את האחריות למחדלים על משפחת הילדה, בין היתר על כך שלא העבירו את כל הממצאים לחוקריה.

 

אלא שהתבוננות בסדר פעולות החקירה מעלה את השאלה מדוע החוקרים לא ביצעו את הפעולות בעצמם, ומדוע היו צריכים את עזרת פרקליטי המשפחה באיסוף הממצאים. רק אתמול, כמעט חודשיים לאחר תחילת הפרשה, נאספו מבית הילדה קפוצ'ון שלבשה, יומן שכתבה ובובה. כל אלה במטרה לאתר DNA. בנוסף, גם לאחר הכנסת ימ"ר ש"י לתמונה, רק אתמול בלילה נקראה הילדה שוב לעדות שנמשכה עד 12 בלילה.

 

עורכי הדין טל גבאי ויהודה פריד של לייפר (צילום:  אלכס קולומויסקי)
עורכי הדין טל גבאי ויהודה פריד המייצגים את משפחת הילדה(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

 

האשמה על המחדלים בתיק מוטלת שווה בשווה על המשטרה והפרקליטות הצבאית, בראשותם של הפרקליט הצבאי הראשי האלוף שרון אפק והתובע בתיק סרן נעם טל. בפרקליטות מנסים לתרץ שמדובר בפרקליטים צעירים, שלא מטפלים בדרך כלל בעבירות מין. מנגד, במשטרה מנסים להטיל את האחריות גם על הפרקליטות וגם על המשפחה, שלא ממש שיתפה פעולה לדבריהם. כך או כך, אחרי שהשר לביטחון הפנים גלעד ארדן ביקש לקבל הבהרות על כתב האישום, סביר להניח שעכשיו יבקשו בדרג הפוליטי ובדרג הבכיר במשטרה תשובות לשאלה איך הצליחה המשטרה לפספס חקירה כל כך רגישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מחמוד קטוסה וניצב משה ברקת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים