שתף קטע נבחר

 

דם ונוצות: זיהום ממשחטה בטול כרם זורם לישראל

במכתב של החברה להגנת הטבע, המתריע על הזיהום באזור יד חנה, נכתב: "זרמי מים אדומים מדם, מלאי נוצות וחלקי פנים, שחדרו כבר לנחלי ישראל ועושים דרכם המהירה והבטוחה לנחל אלכסנדר"

שפכים של משחטה בטול כרם זורמים באין מפריע לישראל ומגיעים למכון טיהור השפכים יד חנה, המטפל במי הביוב הזורמים בתוואי הנחל שמגיע משטחי הרשות הפלסטינית. צפו בסרטון המתעד את הזיהום:

 

 

הזיהום וחלקי העופות שמגיעים מטול כרם    (צילום: מט"ש יד חנה)

הזיהום וחלקי העופות שמגיעים מטול כרם    (צילום: מט"ש יד חנה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסרטון נראים חלקי עופות ודם מגיעים אל המט"ש, ומשם השפכים עלולים להגיע עד לנחל אלכסנדר. בעקבות הזיהום משטחי הרשות הפלסטינית, פנו בחברה להגנת הטבע למשרד להגנת הסביבה בבקשה לטפל בנושא, במיוחד לאור "התיעוד המחריד".

 

במכתב שכתבה מנכ"לית החברה, איריס האן, לשר להגנת הסביבה זאב אלקין - היא מתארת את הזיהום: "זרמי מים אדומים מדם, מלאי נוצות וחלקי פנים, שחדרו כבר לנחלי ישראל (זורמים כעת בפלג יד חנה) ועושים דרכם המהירה והבטוחה לנחל אלכסנדר. זיהום נחלים חוצי-גבולות בין ישראל ושטחי יהודה ושומרון אינו תופעה חדשה. היא תועדה ודוברה רבות, ואף כונתה על ידי מבקר המדינה כ'מפגע הסביבתי החמור ביותר בין מדינת ישראל לשטחי יהודה ושומרון, בשל העובדה שהוא מסכן את מקור המים הטבעיים החשוב ביותר באקוות ההר', המזינים את כל האוכלוסייה החיה באזור, הן הישראלית הן הפלסטינית".

 

המים הפכו לאדומים (צילום: מט
המים הפכו לאדומים(צילום: מט"ש יד חנה)

 

האחריות להגנת הסביבה בשטחים מוטלת על קמ"ט איכות סביבה וצוותו, הפועלים במנהל האזרחי ביהודה ושומרון, אך הוא כפוף מקצועית למשרד להגנת הסביבה. טרם התקבלה תגובת המנהל האזרחי, האמון על הטיפול במשחטות.

 

האן כתבה עוד: "הקשיים האובייקטיביים בהסדרת המצב מוכרים. עם זאת, ועל אף יחסינו המורכבים עם הפלסטינים, יש לפעול במיידית לעצירת המפגע, שעלול לפגוע בריאותית לא רק באוכלוסייה הישראלית בתחומי הקו הירוק, אלא גם באוכלוסיה המתגוררת ביהודה ושומרון - פלסטינים וישראלים גם יחד. זאת, נוסף על הפגיעה הקשה בטבע והמערכות האקולוגיות באזור. לכן, אנו פונים אליכם לעשות שימוש במלוא הסמכויות וההסדרים הקיימים על מנת למנוע את המשך ההזרמה ולטפל בזיהום שכבר מצוי, והולך ומתפשט באזור".

 

מנכ"לית החברה להגנת הטבע העלתה את הסברה כי ייתכן שהמשחטה המזהמת מצויה בבעלות חברה ישראלית, באמצעות חברת בת. "אם אכן כך הדבר, יש לפעול על מנת שהחברה והעומדים בראשה ישאו באחריות לנזקים האדירים הנגרמים בעודנו מדברים. והדבר נכון גם אם המשחטה אינה מצויה בשטחים בשליטת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מט"ש יד חנה
המים האדומים מדם
צילום: מט"ש יד חנה
מומלצים