שתף קטע נבחר

הונאת המיליונים ועוקץ הנדל"ן: 10 וחצי שנות מאסר לגננת ממודיעין

על מיכל קליינמן-זעירא הוטלו גם קנס של 1.2 מיליון שקלים ו-24 חודשי מאסר על תנאי. היא הורשעה בעשרה סעיפי מרמה, ובין קורבנותיה: בן זוגה, ממנו הוציאה ארבעה מיליון שקלים

 

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר אחר הצהריים (ה') עשר שנות מאסר וחצי על מיכל קליינמן-זעירא, הגננת ממודיעין שהורשעה בעוקץ נדל"ן. כמו כן נגזרו עליה 24 חודשי מאסר על תנאי, וקנס של 1.2 מיליון שקלים.

 

במרץ 2019 הורשעה קליינמן-זעירא (49), גננת ומפעילת פעוטון ממודיעין, ביותר מ-10 סעיפי אישום, ביניהם עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף והלבנת הון בהיקפים של מיליוני שקלים. לפי האישום, קליימן-זעירא הציגה עצמה במשך שנים כיזמית נדל"ן ובעלת הון, הציעה למתלוננים להשקיע בנכסים וערכה הסכמים מולם ומול בנקים, תוך הצגת מצגי שווא עם מסמכים מזויפים.

 

קליינמן תפצה כל אחד מהמתלוננים נגדה ב-258 אלף שקלים. היא יושבת במעצר מזה ארבע שנים, שייכללו בעונש המאסר שנגזר עליה.

 

מיכל קליימן (צילום: מוטי קמחי)
הציגה עצמה כיזמית נד"לן והוציאה מיליונים במרמה. מיכל קליינמן-זעירא(צילום: מוטי קמחי)

השופט ארז יקואל ציין בגזר הדין כי "מעשי המרמה שביצעה נגד קרוביה התבססו על אמון שרחשו לנאשמת ובמקום בו הפעילה קסמיה עליהן. הנאשמת, במעשיה, פגעה פגיעה חמורה שיטתית. היא הונתה את קורבנותיה בסכום מצטבר של מעל 18 מליון שקלים. עדויות הקורבנות מלמדות על עוצמת הנזקים שלהם. בן זוגה שאיבד את כל נכסיו הגיע לפת לחם, ונותר חסר כל שלא יכול לקנות מזון ותרופות".

 

על פי כתב האישום, שהוגש ב-2015, התקשרה קליינמן עם שורה של אנשים בעסקאות שונות בשנים 2015-2011 בסכומים של יותר מ-24 מיליון שקל. היא הואשמה ב-14 סעיפים של קבלת דבר במרמה, זיוף, הלבנת הון וסחיטה באיומים. בית המשפט זיכה אותה מסעיף הסחיטה מחמת הספק ומכמה עבירות נוספות, אך כאמור היא הורשעה במרבית האישומים.

 

הקורבן הגדול ביותר של קליינמן הוא בן זוגה לשעבר, שבפניו טענה כי היא אחת הנשים העשירות בישראל, וכי היא בעלת הון של כ-70 מיליון שקל ומחזיקה בכ-17 נכסי נדל"ן. קליינמן הבטיחה לו ש"אפילו הנינים שיהיו לך לא יצטרכו לעבוד לפרנסתם", וחתמה עמו על הסכם ממון. בן הזוג לשעבר סמך עליה בניהול רכושו והעביר לה כסף כהלוואות להשקעה.

 

בסך הכול קיבלה קליינמן במרמה מבן זוגה יותר מארבעה מיליון שקל, ובשלב מסוים היא הפסיקה להשיב לו את כספו. בכתב האישום סופר כיצד הוא נותר חסר כל והתחנן שתשלם לו מעט כי "הגיע לפת לחם". היא לא העבירה לו כסף, הוא פשט את הרגל וקיבל בקשה לפינוי מביתו.

 

במקרה אחר נפל גם אחיה של קליינמן קורבן למעשיה, ובסעיף זה היא הורשעה בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. בנוסף, היא קיבלה הלוואות של מיליונים מבנקים לאחר שהציגה מסמכים מזויפים.

 

קליינמן הודתה בחקירתה בעסקאות שונות, אך טענה שמדובר בחלק מהתארגנות עבריינית גדולה יותר. לאחר שהחלו לחפש אחריה, היא נעלמה מביתה והסתתרה בדירות ובתי מלון. לאחר מכן הסבירה שמדובר גם בכשל עסקי וכי התכוונה באמת ובתמים להשיב למתלוננים את כספם.

 

פרקליטה, עו"ד משה שמיר, אמר: "גזר הדין בהחלט לא קל. יחד עם זאת, עדיין לא קראנו את כולו ונשקול הגשת ערעור לעליון. על פניו מדובר בגזר דין שחורג לדעתי ממתחם הענישה ומהעונש הראוי במקרה הזה".

 

עורכי הדין דנה אלון ורועי לוס מפרקליטות מחוז מרכז אמרו כי "בית משפט ראה בחומרה את העבירות הללו ואנו שמחים שהוא שם לנגד עיניו את הפגיעה הקשה במתלוננים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מיכל קליינמן-זעירא
צילום: מוטי קמחי
מומלצים