טראמפ צייץ לקים: קפוץ לגבול, רק נגיד שלום
נשיא ארה"ב המשתתף בוועידת ה-G20 ביפן צייץ במפתיע בטוויטר: "ממשיך מכאן לדרום קוריאה. היו"ר קים, אם אתה רואה את זה, בוא להיפגש בגבול – רק ללחוץ יד ולהגיד שלום". פיונגיאנג: "ההצעה מעניינת מאוד"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הזמין הלילה (שבת) בציוץ מפתיע, ומעט מוזר, את שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און לפגוש אותו במהלך ביקור שיערוך בימים הקרובים בדרום קוריאה. טראמפ הציע לקים להיפגש באזור המפורז בין שתי הקוריאות.
טראמפ, השוהה ביפן לטובת ועידת ה-G20 באוסקה, צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "אחרי כמה פגישות חשובות מאוד, בין השאר עם נשיא סין שי ג'ינפינג, אעזוב את יפן לדרום קוריאה (עם הנשיא מון). כשאהיה שם, אם היושב ראש קים מצפון קוריאה רואה את זה, אני מוכן להיפגש איתו בגבול, באזור המפורז בין המדינות, רק ללחוץ את ידו ולהגיד שלום(?)!".
בצפון קוריאה השיבו על ההצעה ואמרו כי היא "מעניינת מאוד". סוכנות הידיעות הרשמית KCNA, שופרו של משטר קים, מסרה כי סגן שר החוץ צ'ו סון הוי אמר עם זאת כי עדיין לא התקבלה פנייה רשמית בעניין והוסיף: "אם אכן תתקיים פסגה כזו, היא תהיה אירוע משמעותי בהעמקת הקשר האישי בין שני המנהיגים".
גורמים רשמיים בבית הלבן, שטרם נסיעתו של טראמפ ליפן פסלו אפשרות למפגש עם קים, לא מסרו תגובה בנוגע להודעתו של הנשיא.
After some very important meetings, including my meeting with President Xi of China, I will be leaving Japan for South Korea (with President Moon). While there, if Chairman Kim of North Korea sees this, I would meet him at the Border/DMZ just to shake his hand and say Hello(?)!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 28, 2019
המשא ומתן בין וושינגטון לפיונגיאנג נקלע למשבר אחרי הפסגה הכושלת בין קים לטראמפ בווייטנאם בחודש פברואר האחרון. ארה"ב דורשת מצפון קוריאה לנקוט צעדים בני-אימות המעידים על התקדמות לקראת פירוק מנשק גרעיני לפני שתסכים להקל את טבעת החנק של הסנקציות נגדה. צפון קוריאה מצידה טוענת שארה"ב לא עשתה דבר בתמורה לצעדים שהיא עצמה כבר נקטה.
בשבוע שעבר דיווחה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA כי קים קיבל מכתב אישי מטראמפ, ותוכנו הוגדר "מעולה". בדיווח לא נמסרו פרטים נוספים על תוכנו של המכתב, ולא נכתב מתי הוא נשלח או התקבל.
עוד צוין כי קים "הביע סיפוק מהמכתב" וכי בכוונתו "להקדיש מחשבה רצינית לתוכנו המעניין". קים אמר שהוא "מעריך את יכולתו של טראמפ לבצע הערכות פוליטיות ואת אומץ לבו יוצא הדופן".