שתף קטע נבחר

הכל הצגה לטלוויזיה? "חלק מהקמפיין של טראמפ"

הדרום קוריאנים צפו בפגישה של טראמפ וקים בתקווה מעורבת בספקנות. חלק חשבו שזו הזדמנות להחיות את שיתוף הפעולה בין הקוריאות, ואחרים טענו שסיאול נדחקת לשוליים בהצגה חסרת התוכן של וושינגטון ופיונגיאנג. "פעלו למען האינטרסים הפוליטיים שלהם במקום לנסות לקדם את המו"מ"

 

 

בדרום קוריאה צפו היום (א') במפגש בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשליט צפון קוריאה קים ג'ונג און בתקווה מעורבת בספקנות, ותהו אם הפסגה המאולתרת תספיק כדי לפרוץ את המבוי הסתום אליו נקלעו המשא ומתן על הגרעין והדיאלוג הבין-קוריאני. חלק חשבו שהפגישה נותנת תקווה לחידוש שיתוף הפעולה בין הקוריאות, אחרים טענו שמדובר ב"הצגה" שלא תקדם את המשא ומתן לשום מקום.  

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

דונלד טראמפ קים ג'ונג און באזור המפורז קוריאה (צילום: gettyimages)
"הצגה לטלוויזיה". קים וטראמפ(צילום: gettyimages)

דונלד טראמפ קים ג'ונג און באזור המפורז קוריאה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נשיא ארה
(צילום: AP)

הפגישה היום בין טראמפ וקים בגבול בין הקוריאות, במקום שבו נחתם לפני 66 שנה הסכם שביתת הנשק שסיים את המלחמה שהביאה למותם ולפציעתם של מיליונים, הייתה השלישית במספר והראשונה מאז כישלון הפסגה הקודמת בפברואר. הפגישה ההיא בווייטנאם הסתיימה במפתיע בשל חילוקי דעות סביב הסרת הסנקציות בתמורה להתפרקותה של צפון קוריאה מגרעין.

 

חלק מהדרום קוריאנים שמרו על אופטימיות ואמרו שהפגישה היום תסייע לפתור את המשבר שנמשך כמה חודשים במשא ומתן, ותחייה אווירה חיובית לשלום. אחרים, לעומת זאת, אמרו כי מדובר בעוד פגישה שכולה סגנון ללא תוכן. הם גם הביעו דאגה לגבי הנסיגה, לדבריהם, במעורבותה של סיאול במאמצים הבינלאומיים להתמודד עם הצפון.

נשיא ארה
נדחק לשוליים? מון עם קים וטראמפ(צילום: AP)
 

נשיא ארה
(צילום: AFP)

נשיא ארה
(צילום: AFP)

מאז פסגת האנוי, צפון קוריאה האטה באופן משמעותי את הדיאלוג והמעורבות עם דרום קוריאה, תוך שהיא דורשת מסיאול להתנתק מוושינגטון ולחדש פרויקטים כלכליים בין-קוריאניים, שנעצרו בגלל הסנקציות של ארה"ב נגד הצפון. הפגישה היום בין טראמפ וקים בעיירת הגבול פנמונג'ום נערכה ימים אחדים אחרי שפיונגיאנג נשבעה "לעולם לא לעבור" לדרום קוריאה שוב כאשר היא מתמודדת עם ארה"ב.

 

מין ג'ונג-וון, סטודנט לתואר שני בן 26 בסיאול, הביע תקווה כי פגישת טראמפ-קים תסייע להפשרת היחסים בין שתי המדינות. "אני מקווה שהמפגש הזה יהווה הזדמנות לקוריאנים להחיות את שיתוף הפעולה הכלכלי ולצעוד צעד אחד לקראת האיחוד המחודש של הקוריאות", אמר מין. הוא גם קרא לשתי הוקריאות ולארה"ב להכריז רשמית על סיום מלחמת קוריאה. 

 

אזרחים ב דרום קוריאה צופים בפגישת דונלד טראמפ ו קים ג'ונג און (צילום: gettyimages)
תקווה וספקנות. אזרחים בדרום קוריאה צופים בפסגה(צילום: gettyimages)

אזרחים ב דרום קוריאה צופים בפגישת דונלד טראמפ ו קים ג'ונג און (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

קים דיי-וון, עובד משרד בן 40 מסוואן, אמר כי פגישת טראמפ-קים הייתה "הצגה לטלוויזיה", שלא הצליחה לתת מענה לחילוקי הדעות הבסיסיים בין וושינגטון ופיונגיאנג שנחשפו בהאנוי. הוא ציין כי דגלי ארה"ב וצפון קוריאה שהונפו בצד הדרום קוריאני של כפר הגבול סימלו כיצד סיאול נדחקת לשוליים בניסיון למצוא פתרון לבעיה הגרעינית, על אף תפקידה המרכזי בתיווך הפסגה הראשונה בין טראמפ לקים בשנה שעברה בסינגפור.

 

לדבריו, נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין "התעקש להיות במושב הנהג בתהליך, אבל עכשיו זה נראה שהוא רק השאיל את המכונית שלו לטראמפ ולקים". הוא הוסיף כי "עם קים ג'ונג און, ברור שציוץ יעבוד הרבה יותר טוב מ'קו חם'" בהתייחסו ל"קו החם" בין המנהיגים הקוריאנים שהוקם בשנה שעברה במהלך פרץ של הצהרות על התחייבויות, אך עד כה לא נעשה בו שימוש לפי פקידים דרום קוריאנים.

 

צ'וי יונג-צ'ול, בעל עסק בסיאול בן 65, אמר כי טראמפ ומון, שליווה את טראמפ לגבול אך לא השתתף בפגישה עם קים, פעלו למען האינטרסים הפוליטיים שלהם במקום לנסות לקדם באופן משמעותי את המשא ומתן על הגרעין. טראמפ שרוצה לזכות בכהונה שנייה ב-2020 השיק לאחרונה את קמפיין הבחירות שלו, בעוד מון עומד בפני בחירות קריטיות לפרלמנט בשנה הבאה. "אני חושב שהפגישה הייתה אירוע חד-פעמי בשביל הקמפיין של טראמפ", אמר צ'וי.

אזרחים ב דרום קוריאה צופים בפגישת דונלד טראמפ ו קים ג'ונג און (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

אזרחים ב דרום קוריאה צופים בפגישת דונלד טראמפ ו קים ג'ונג און (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

טראמפ וקים נועדו הבוקר במשך 50 דקות במבנה המכונה "בית השלום" בצד הדרום קוריאני של עיירת הגבול פנמונג'ום. בפתח הפגישה השניים לחצו ידיים וטראמפ עשה היסטוריה כשצעד לתוך צפון קוריאה והפך לנשיא האמריקני המכהן הראשון שדרך על אדמתה. "זו הייתה התראה קצרה, אני מודה לך", אמר טראמפ לקים.

 

הפגישה השלישית בין המנהיגים נערכה אחרי שאתמול הזמין טראמפ את קים, בציוץ בטוויטר, לפגוש אותו במהלך ביקורו בדרום קוריאה. "הופתעתי מההזמנה", אמר קים. "אנחנו מוכנים לשים את העבר מאחור ולפתוח דף חדש עם אפשרויות חדשות". קים הוסיף כי "אם הקשר בינינו לא היה טוב כל כך, הפגישה הזאת לא הייתה אפשרית. רציתי לפגוש אותך שוב".

 

בתום הפגישה ליווה טראמפ את קים לגבול. הוא אמר שהם הסכימו לחדש את המשא ומתן על פירוז חצי האי הקוריאני מגרעין. "בשבועות הקרובים צוותים משתי המדינות ייפגשו ונראה מה הם יצליחו לעשות. אנחנו לא ממהרים, מהירות היא לא העניין", אמר טראמפ. הוא הוסיף שהסנקציות יישארו על כנן, אך השאיר פתח לאפשרות שיסיר אותן בהמשך. "בשלב מסוים במהלך המשא ומתן, דברים יכולים לקרות", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים