שתף קטע נבחר

"צ'רנוביל צף" בדרך לאוקיינוס הארקטי

רוסיה שולחת לאוקיינוס הארקטי את "אקדמיק לומונוסוב", הכור הגרעיני הצף הראשון בעולם. ארגוני סביבה מכנים את הכור "צ'רנוביל צף" ומזהירים מאסון. במוסקבה מגיבים בזעם: "מה שקרה בצ'רנוביל לא יכול לחזור"

רוסיה שולחת לאוקיינוס הארקטי את "אקדמיק לומונוסוב", הכור הגרעיני הצף הראשון בעולם. בחודש הבא יגיע הכור הצף לנמל העיירה פבק במזרח הרחוק של רוסיה – כ-6,400 ק"מ מהבירה מוסקבה. הכור הגרעיני הצף יספק חשמל ליישובים באזור ולאסדות הנפט.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אקדמיק לומונסוב כור גרעיני צף של רוסיה (צילום: AP)
הכור הגרעיני הצף של רוסיה(צילום: AP)
בשנה שעברה, אחרי כמעט שני עשורים של בנייה, נשלח "אקדמיק לומונוסוב" לים בפעם הראשונה. הכור הצף, שתלוי בספינות גרר כדי לשוט בים, יצא מהמספנה שבה נבנה בסנט פטרבורג. הוא נגרר לים הבלטי, מסביב לחופה הצפוני של נורבגיה, והגיע לעיר מורמנסק – שם תודלקו הכורים שלו בדלק גרעיני.

 

הכור הגרעיני נבנה כחלק מהתוכנית של ולדימיר פוטין להגדיל את השליטה הרוסית בחוג הארקטי. נשיא רוסיה הצהיר על רצונו לפתח את כלכלת האזור, ולהשתלט על משאבי הגז והנפט שלו. כש"אקדמיק לומונוסוב" יגיע לנמל בפבק הוא יהפוך לכור הגרעיני הצפוני ביותר בעולם.

אקדמיק לומונסוב כור גרעיני צף של רוסיה (צילום: רויטרס)
אקדמיק לומונסוב כור גרעיני צף של רוסיה(צילום: רויטרס)

ארגונים סביבתיים זועמים על הפרויקט הרוסי. ארגון גרינפיס כינה את המיזם "צ'רנוביל על הקרח" ו"צ'רנוביל צף". יאן הברקאמפ, מומחה גרעין בגרינפיס, אמר בשנה שעברה: "כורים גרעיניים שמשוטטים באוקיינוס הארקטי יהוו איום ברור על הסביבה השברירית, שכבר נמצאת תחת לחץ עצום בגלל השינויים האקלימיים".

 

רוסאטום, התאגיד הממלכתי לאנרגיה אטומית שמחזיק בבעלות על הכור, הגיב בזעם. בתאגיד האנרגיה הרוסי אמרו שהשוואה בין הפרויקט לכור בצ'רנוביל כלל לא מוצדקת. "אלה טענות חסרות בסיס", אמרו ברוסאטום, והוסיפו שהצורה שבה הכורים פועלים שונים. "בוודאי שמה שקרה בצ'רנוביל לא יכול לקרות שוב, וכיוון שהכור יהיה באוקיינוס הארקטי לא יהיה מחסור במים קרים, והוא יתקרר כל הזמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכור הגרעיני הצף הראשון בעולם
צילום: רויטרס
מומלצים