עושים שוק: הכדורגלנים הישראלים הבכירים מחפשים את עצמם
איך יתגבר נאתכו על העונה ביוון, באיזה מלכוד תקוע הרוש, מי מסוגל לשלם את השכר של גרשון, האם טואטחה יישאר באירופה, כמה ביקוש יש לטיבי, איך יתאושש צדק מהפרשה ההיא, ולמה דסה לא צריך להיות ממש מודאג? השוק הישראלי הוצף במספר כדורגלנים בכירים, זמן טוב לבחון את האופציות
אריאל הרוש
בעונה האחרונה: הפך לשוער הפותח הקבוע של נבחרת ישראל, אבל הודח מהתפקיד המקביל בהפועל באר־שבע ומאז סוף חודש ינואר הופיע רק במשחק אחד.
האפשרויות כרגע: מעבר לקבוצה קטנה יחסית בישראל או חזרה לעוד עונה בקפריסין.
תמונת מצב: בקיץ שעבר הגיע אריאל הרוש לבאר־שבע כמושיע. ברק בכר חיפש פתרון להופעת הבלהות של יאניס אנסטיס והרוש, שחודשיים קודם נבחר לשוער העונה בקפריסין, היה אמור להיות סותם החורים המושלם. האמת, אפילו הרבה יותר מסותם חורים. רק שעוד קיץ הגיע והרוש הוא חלק מקבוצת המנודים.
ההיסטוריה מקשה על אפשרות מעבר לבית"ר ירושלים; למכבי ת"א, הפועל ת"א ומכבי חיפה יש שוערים; אם הרוש רוצה להישאר בישראל זה יהיה או כשוער שני, לפחות בפתיחת העונה, או בקבוצה קטנה. ההצעות שיקבל, ההצעה שיבחר, יקבעו מי יהיה שוער הנבחרת במשחקים הבאים.
ביברס נאתכו
בעונה האחרונה: שבעה משחקים בלבד בהרכב אולימפיאקוס, וזוהי עבורו העונה עם מספר הדקות הנמוך ביותר בקריירה.
האפשרויות כרגע: קשה להעריך, כיוון שנאתכו הוא שם מוכר באירופה ויכול לעבור ללא מעט ליגות שונות.
תמונת מצב: קפטן נבחרת ישראל סוגר את השנה בה שיחק הכי מעט כדורגל מאז לבש מדים של קבוצה כלשהי. בשבוע שעבר נאתכו ואולימפיאקוס הגיעו לסיכום על התרת חוזהו והקשר הפך לשחקן חופשי, דבר שאמור להגדיל את כמות ההצעות שיקבל. רוב הקבוצות בארץ היו שמחות לראות אצלן את נאתכו, אבל סביר להניח שיישאר מחוץ לישראל.
בכוונה לא נכתב כאן דווקא "אירופה", כיוון שלפי דיווחים שונים לנאתכו יש אפשרויות בארה"ב ומקומות נוספים ביבשות אחרות. חזרה לרוסיה תמיד על הפרק ובטורקיה מעריכים מאוד את קפטן נבחרת ישראל. הוא רק בן 31, כך שלנאתכו יש עוד כמה שנים טובות לתת. אין שחקן שמיעוט דקות המשחק השפיע עליו בנבחרת יותר מנאתכו. לטובת הכדורגל הישראלי יהיה נחמד לראות אותו במקום בו ישחק.
טאלב טואטחה
בעונה האחרונה: 124 דקות בלבד, זה מה שרשם מגן נבחרת ישראל בבונדסליגה בעונה האחרונה, אפילו פחות מהעונה שלפניה, זו שגם בה לא שיחק יותר מדי.
האפשרויות כרגע: מכבי חיפה היא הקבוצה היחידה שמוזכרת ברצינות בהקשר של טואטחה, אבל השמועות מספרות שהשחקן עצמו לא רוצה לחזור לירוק, דבר שמציב אותו בבעיה.
תמונות מצב: כבר שלוש שנים שטואטחה הוא שחקן פרנקפורט, קבוצה מצליחה מאוד בבונדסליגה, שסיימה העונה במקום השישי, רצה יפה בליגה האירופית ואפילו מכרה את הכוכב שלה לריאל מדריד. הבעיה - טואטחה אמנם רשום בקבוצה, אבל לא ממש משחק בה, בכל שלוש העונות. אז התמדה יש, טואטחה לא נשבר, אבל כדורגל אין.
טואטחה בבעיה. הוא רוצה להישאר באירופה, אבל אחרי תקופה כה ארוכה עם כה מעט כדורגל קשה לקבוצות אחרות באירופה להתרשם ממנו. בישראל מכירים את היכולת - עדיין מדובר בשחקן הרכב בנבחרת - כך שחזרה לארץ נראית הכי ריאלית. האם עוד קבוצה חוץ ממכבי חיפה תסכים לשלם סכום נאה כדי להביא אותו? זו אחת השאלות הגדולות של החודש הקרוב.
רמי גרשון
בעונה האחרונה: התחתן. וגם פתח תשע פעמים בהרכב של מכבי חיפה בליגה.
האפשרויות כרגע: גרשון תחת חוזה במכבי חיפה ומבחינתו, אם היה מקבל דקות משחק, בטח היה רוצה להיות חלק מהקבוצה, אבל בקבוצה, נדמה, לא רוצים אותו. בכל מקרה, זו מכבי חיפה, אי־אפשר לדעת.
תמונת מצב: מכבי חיפה, למי ששכח, היא הקבוצה הראשונה, והיחידה בעצם, בה שיחק רמי גרשון בליגת העל. לפני המסע בבלגיה, שכלל ארבע קבוצות פלוס עוד סלטיק אחת, גרשון שיחק רק בהפועל ראשל"צ בלאומית. האם הוא מתאים להיות שחקן מוביל בליגת העל? לפי השנתיים האחרונות התשובה היא "לא ממש". מהצד האחר גרשון היה מצוין בגנט הבלגית, קבוצה ששיחקה בליגת האלופות ובישראל הייתה מתמודדת על כל התארים.
הגיוני שגרשון לא הצליח כי מדובר במכבי חיפה ושם, יעידו מאה ומשהו שחקנים, קשה להצליח בשנים האחרונות. הוא חייב לעצמו ניסיון בקבוצה ישראלית אחרת. אחרי שהודיעו לו שאינו בתוכניות, פתאום גרשון יצא למחנה האימונים ואף הופיע במשחק האימון הראשון. מה הלאה? או חזרה לחו"ל או מכבי חיפה כיוון שקבוצה ישראלית אחרת לא תשלם את שכרו.
שיר צדק
בעונה האחרונה: פרשת החומרים האסורים הסתיימה, אבל בעונה הראשונה אחרי ההשעיה צדק כבר לא היה אותו שחקן, קיבל מעט הזדמנויות מברק בכר וגם בהן לא הרשים.
האפשרויות כרגע: לצדק יש חוזה בבאר־שבע, אבל הוא לא נכלל בסגל למחנה האימונים של הקבוצה. יש לו עדיין יש שוק בליגת העל, אבל אחרי שזכה בתארים בקריית־שמונה ובבאר־שבע ימצא עצמו במקום שרחוק מלהיאבק על אליפות.
תמונת מצב: מה שסיפור אחד יכול לעשות לקריירה של שחקן. לפני שנתיים הודיעה הפועל באר־שבע שצדק מואשם בשימוש בחומרים אסורים. הבלם הושעה לשנה ובקבוצה, מהבעלים ועד אחרון העובדים, היו מאחוריו, נתנו לו גב. ההשעיה הסתיימה ותוצאותיה ניכרות. צדק לא נראה כמו אותו שחקן. והגיבוי? נעלם עם היכולת. צדק מנודה.
את הירידה ביכולת היה אפשר לראות בקלות, ממש בכל משחק, אבל צדק עוד לא בן 30, וכמו שירד, כך עוד יכול לעלות. הפועל ת"א עלולה לאבד את אחד הבלמים שלה, אוראל דגני ואדי גוטליב, כך שמעבר לאדומה אחרת נראה כאופציה שתיפתח בקרוב ונראית הגיונית ביותר.
איתן טיבי
בעונה האחרונה: טעות אחת קשה במוקדמות הליגה האירופית הפכה את טיבי מאחד משחקני ההגנה הבולטים בארץ לכזה שבקושי מקבל דקות בליגה.
האפשרויות כרגע: לטיבי יש ביקוש בישראל. הגיוני שהיה שמח עם מעבר לבית"ר ירושלים, אבל אולי יסתפק בקבוצה פחות גדולה.
תמונת מצב: ברור שמדובר באחת הנפילות הגדולות ביותר של כדורגלן ישראלי בשנה האחרונה, אבל מצד שני מדובר בעונה אחת. עד לא מזמן היו שחשבו שטיבי הוא הבלם הטוב בארץ והאמת היא שגם עכשיו יש לו מקום בנבחרת. בגיל 31 טיבי צריך לשחק כדי לשמור על עוד כמה שנות קריירה ורוב קבוצות הליגה היו רוצות שיהיה אצלן.
טיבי, כרגע ללא חוזה, שיחק במכבי ת"א 7 שנים, אבל את הדרך המקצוענית שלו החל בבית"ר ירושלים. בית"ר היא גם הקבוצה הבולטת שהוזכרה בהקשר שלו הקיץ, אבל לפחות כרגע יוסי בניון מחפש בלם זר. כמובן שמעבר לאירופה גם אפשרי, אבל צריך לזכור שטיבי כבר עשה זאת פעם אחת כשהעביר עונה בודדת בשרלרואה.
אלי דסה
בעונה האחרונה: עוד עונה לא רעה בכלל של דסה במכבי ת"א ובנבחרת. ויתר בינואר על מעבר לאירופה.
האפשרויות כרגע: חתימה על חוזה חדש במכבי ת"א או ניסיון ראשון מעבר לים.
תמונת מצב: בניגוד לשחקנים אחרים ברשימה המחפשים את עצמם,
לדסה יש לאן ללכת. אם רק ירצה, סביר להניח שיגיע להבנות עם מכבי ת"א ויחתום על חוזה חדש. מגעים בין הצדדים, כך מספרים, מתנהלים כל הזמן. אבל דסה, שסיים חוזה, רוצה לחוות אירופה.
יש דיבורים על קבוצות בגרמניה, גם טורקיה זו אופציה. דסה הוא אדם שקול, לא מקבל החלטות ברגע, ונדמה שיעשה את השינוי של הפיכה ללגיונר רק אם ירגיש שהדבר נכון לא רק כלכלית, אלא גם מקצועית. כרגע נדמה שהסיכוי שיחתום על חוזה חדש במכבי שווה לזה שיעזוב לחו"ל.