כנס חלל ואסטרונומיה יתקיים השבוע במצפה רמון
הכנס יעסוק בשלל התחומים הקשורים לאדם ולחלל כאן בישראל. בסיום הכנס יתקיים סיור למצפה הכוכבים ע"ש וויז במצפה רמון
ביום חמישי הקרוב יתקיים במצפה רמון כנס ראשון בסוגו, שיעסוק בשלל התחומים הקשורים לאדם ולחלל כאן בישראל. מטרת הכנס היא מפגש של אנשי מדע, אנשי רשויות ואנשי חינוך וקהילה ולמידה משותפת על גורמים, השפעות ואפשריות כמו גם הענקת השראה מהעשייה המתרחשת במצפה רמון ובמקומות אחרים, התורמת לקהילה בתחומי האסטרונומיה. שותפים בכנס - החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, מועצה מקומית מצפה רמון, אוניברסיטת תל אביב ומו"פ מדבר וים המלח.
מאור בקל, מנהל בית הספר שדה הר הנגב של החברה להגנת הטבע, שיזם את הכנס, סיפר על הרעיון: "לפני כשנה הבנתי שבמצפה רמון מתחוללים מספר מהלכים חשובים הקשורים זה בזה ומשפיעים זה על זה. לדוגמה הכרזת המכתש כשמורת אור כוכבים קשורה באופן הדוק לשמירת טבע ולשמירה על שמי הלילה חשוכים עבור המטיילים והתיירנים. חשיבות חשכת הליל עבור הפעילות התיירותית הביאה את המועצה לבצע החלפת תאורה ברחובות מצפה רמון לתאורה מתאימה יותר דבר המשפיע גם על התושבים שיוכלו בקלות יותר להתחבר ולאהוב את שמי הלילה. חקר החלל על מאפשר למדענים לבצע ניסויים מדעיים עם תלמידים ממצפה רמון. בתחום הזה יש מהכל - מדע, שמירת טבע, חינוך, קהילה, תיירות, כלכלה, פעולות של הרשות המקומית ועתיד - הרבה עתיד".
בכנס יהיו שלושה מושבים, שכל אחד מהם יוקדש לאחד מהנושאים המרכזיים. המושב הראשון יעסוק במדע מחקר והזדמנות. יציגו בו החוקרים ד"ר שי כספי, ד"ר רעות אברומוביץ-סורק וד"ר חגית שווימר.
המושב השני יעסוק בזיהום אור ורגולציה. הדוברים יהיו ד"ר נועם לידר ואיתי ענר, שיסבירו את פעילות הרשויות ואת האפשריות לגבי העתיד והעשייה בתחום.
המושב השלישי יעסוק בתחומי קהילה תיירות וחינוך. בנוסף יתקיימו גם הרצאות קצרות ומעוררות השראה על פרויקטים שנעשו ברבי הארץ החל מהפעילות החינוכית של פרויקט הרמונאיטים של D-MARS דרך פעילות האגודה הישראלית לאסטרונומיה/המועדון האסטרונומי של אוניברסיטת תל אביב וכן ביס שדה הר הנגב של החברה להגנת הטבע.
באופן מיוחד בסיום הכנס יתקיים סיור למצפה הכוכבים ע"ש וויז במצפה רמון בהדרכה המנהל הטכני של המצפה סמי בן גיגי. לפרטים נוספים והרשמה לכנס https://www.teva.org.il/astro_ramon
מידע על האירועים האסטרונומיים לשמי ישראל אפשר למצוא בספר השנה האסטרונומי לשנת 2019, הניתן להורדה באתר המחבר
ד"ר יגאל פת-אל, קוסמוס טלסקופים , מחבר האנציקלופדיה של קבוצות הכוכבים