שתף קטע נבחר

 

טראמפ תמך במפגינים בהונג קונג; סין: "אל תתערב"

הנשיא האמריקני אמר שמאות המפגינים שפרצו לפרלמנט בהונג קונג והשחיתו אותו "מחפשים דמוקרטיה", אך יש מי שלא מעוניין בכך. סין תקפה: "מגנים ומתנגדים בתוקף להתערבות הבוטה בעניינינו הפנימיים"

סין תקפה היום (ג') את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על "התערבותו הבוטה" בענייני הונג קונג, אחרי שתמך במפגינים שפרצו אתמול לבניין הפרלמנט והשאירו הרס מוחלט. טראמפ אמר שהמפגינים "מחפשים דמוקרטיה, אבל יש כמה ממשלות שלא רוצות דמוקרטיה".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מפגינים באולם הפרלמנט בהונג קונג    (צילום: רויטרס)

מפגינים באולם הפרלמנט בהונג קונג    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתדרוך לכתבים אמר דובר משרד החוץ הסיני גנג שואנג כי "אנחנו מגנים ומתנגדים בתוקף להתערבות הבוטה של המדינה הרלוונטית בענייני הונג קונג ובענייניה הפנימיים של סין". הוא הוסיף כי סין "מזהירה את אותה מדינה לדבר ולפעול בזהירות, ולהפסיק להתערב בעניינים הפנימיים של הונג קונג בכל צורה שהיא". לדבריו, לארה"ב "אסור בשום אופן לתמוך באלה הפועלים באלימות ועוברים על החוק".

 

בוושינגטון אמרו שטראמפ שוחח עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, על הסוגיה הרגישה מבחינת בייג'ינג בפגישתם בסוף השבוע האחרון בשולי ועידת G20. בפגישה הסכימו שני המנהיגים על הפסקת אש במלחמת הסחר בין המדינות. "עמדתה של סין בנוגע להונג קונג היא עקבית וברורה ותקיפה ואני מאמין שארה"ב יודעת זאת היטב", אמר גנג.
דונלד טראמפ שי ג'ינפינג ב ועידת G20  (צילום: רויטרס)
"עמדת סין עקבית וברורה". שי וטראמפ בוועידת G20 בסוף השבוע(צילום: רויטרס)
 

הונג קונג הרס אחרי ש מפגינים פרצו ל בניין הפרלמנט (צילום: AFP)
בניין הפרלמנט בהונג קונג אחרי המהומות(צילום: AFP)

הונג קונג הרס אחרי ש מפגינים פרצו ל בניין הפרלמנט (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הונג קונג הרס אחרי ש מפגינים פרצו ל בניין הפרלמנט (צילום: gettyimages)
המפגינים ריססו את תמונת חברי הפרלמנט(צילום: gettyimages)

הונג קונג הרס אחרי ש מפגינים פרצו ל בניין הפרלמנט (צילום: AFP)
פתקים שהדביקו המפגינים על הבניין(צילום: AFP)

הונג קונג הרס אחרי ש מפגינים פרצו ל בניין הפרלמנט (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מאות מפגינים בהונג קונג פרצו אתמול לבניין הפרלמנט, ביום השנה ה-22 להחזרת השליטה בעיר לממשלת סין. הם השחיתו תמונות בבניין, ריססו כתובות על הקירות – ואז הסתערו על אולם הפרלמנט. באולם הם עלו על שולחנות המחוקקים, הניפו את הדגל של הונג קונג הבריטית והשחיתו את סמל העיר. כשעה אחרי שהמפגינים פרצו לבניין המועצה המחוקקת הגיעה המשטרה לפנות אותם. במקביל, מחוץ לבניין פרצו עימותים קשים בין שוטרים למפגינים - והשוטרים ירו גז מדמיע כדי להרחיק אותם מהמקום.

 

מנהיגת הונג קונג קארי לאם גינתה הלילה את "האלימות הקיצונית" של המפגינים. לאם אמרה שהיא מקווה שהקהילה הרחבה בהונג קונג תסכים שזה נכון לגנות את המחאה, ומקווה שהמצב בעיר יחזור לקדמותו בהקדם האפשרי. "שום דבר לא חשוב יותר משלטון החוק של הונג קונג", היא אמרה.

הונג קונג מפגינים פרצו לבניין הפרלמנט  (צילום: רויטרס)
המפגינים בפרלמנט(צילום: רויטרס)

הונג קונג מפגינים פרצו לבניין הפרלמנט  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום:  רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הונג קונג מנהיגה קארי לאם הפגנה מיליון מחאה חוק הסגרה סין  (צילום: EPA)
"שום דבר לא חשוב יותר משלטון החוק". קארי לאם(צילום: EPA)

גם הרשויות בבייג'ינג גינו את המפגינים ואמרו שהן תומכות בלאם. הרשויות קראו לפתוח בחקירה פלילית בעקבות הפעולות האלימות של חלק מהמפגינים, המהוות "קריאת תיגר ישירה על נוסחת המדינה אחת, שתי שיטות", שאפשרה להונג קונג להעביר חוקים משלה, ושהעניקה לה זכויות מיוחדות.

 

במשך כמה שעות הצליחה אתמול המשטרה לחסום את כניסת המפגינים למועצה המחוקקת והשתמשה נגדם בגז מדמיע. לבסוף היא נכנעה. מאות הפורצים, סטודנטים בעיקרם, ניפצו את הזכוכית המשוריינת בכניסה לבניין בעזרת עגלות ומוטות ושעטו לעבר הבניין. הם הסתערו על הבניין עם קסדות וחלקם הניפו מטריות - סמל המחאה נגד השלטון בהונג קונג. המועצה המחוקקת הכריזה על מצב חירום.

  ()

הונג קונג הוחזרה ב-1997 לידי המשטר הסיני אחרי עשרות שנים שבהן הייתה בשליטה קולוניאלית בריטית. ההחזרה ההיא נעשתה רק אחרי קבלת ערבויות לכך שתוכל להתנהל לפי הערכים הליברליים-יחסית המאפיינים אותה: השיטה שנקבעה לצורך החזרתה היא "מדינה אחת, שתי מערכות" – כלומר מצב שבו הונג קונג שייכת לסין, אך נהנית ממערכת שלטונית נפרדת במידה רבה מזו של הסינים. המערכת הזו מבטיחה לתושבי הונג קונג בין השאר את החופש להפגין וכן עצמאות משפטית. אלא שאחיזתה של סין בהונג קונג התגברה מאוד מאז עליית שי לשלטון ואחרי ההפגנות הפרו-דמוקרטיות שנערכו בעיר ב-2014 – הפגנות שלא הצליחו לאלץ את סין לעשות ויתורים.

 

בהפגנות שנערכו בשלושת השבועות האחרונים בהונג קונג על רקע קידום חוק ההסגרה לסין נרשמו במצטבר יותר משלושה מיליון משתתפים. המחאה שלהם הייתה קריאת התיגר העממית הגדולה ביותר שאיתה התמודד שי מאז עלה לשלטון ב-2012. מתנגדי החוק מחו על כך שהוא יאפשר העברה של תושבים מהונג קונג לידי המשטר בבייג'ינג, שם יישפטו המוסגרים בבתי משפט הנשלטים על-ידי המפלגה הקומוניסטית ושאינם עומדים בסטנדרטים דמוקרטיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים