נתניהו: הפריצה לארכיון הגרעין האיראני תואמה עם טראמפ
ראש הממשלה ושר הביטחון חשף בטקס הענקת פרס ביטחון ישראל כי מטרת הפריצה, שזכתה בפרס, הייתה שכנוע הנשיא האמריקני לצאת מהסכם הגרעין: "טראמפ שאל אותי האם זה מסוכן? ואמרתי לו יש בזה סיכון לא מבוטל, אבל התוצאה מצדיקה את הסיכון"
ראש הממשלה בנימין נתניהו חשף הערב (יום ג') בטקס הענקת פרס ביטחון ישראל כי מבצע הפריצה של המוסד לארכיון הגרעין האיראני, אחד הפרויקטים שזכו בפרס, תואם עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: "אספר לכם דבר שלא סיפרתי עד היום - אישרתי את הפעולה הזו של הבאת הארכיון הסודי מאיראן מתוך מחשבה שזה יסייע לשכנע את נשיא ארה"ב לצאת מהסכם הגרעין המסוכן".
"שיתפתי את הנשיא טראמפ ברעיון המבצע - עוד לפני שהוא בוצע. אמרתי לו שאני מתכוון לשלוח את אנשינו ללב טהרן ולהביא את הארכיון. טראמפ שאל אותי האם זה מסוכן? ואמרתי לו יש בזה סיכון לא מבוטל, אבל התוצאה מצדיקה את הסיכון. לכן כאשר הבאתי לו את הממצאים העיקריים הוא כבר ידע על מה מדובר והביע את הערכתו. אין לי ספק שזה סייע לאשרר את החלטתו לסגת מהסכם הגרעין עם איראן".
פרס ביטחון ישראל על פרויקטים ופעילויות שתרמו לביטחון המדינה הוענק בבית הנשיא על-ידי נשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה נתניהו, הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי ומנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אודי אדם. מלבד הפריצה לארכיון הגרעין האיראני, הוענקו פרסים לפרויקט חשיפת מנהרות חיזבאללה, פרויקט "ברד קל" – חימוש אוויר-קרקע מתקדם ופרויקט פיתוח בתחומי ה-Data Science לאיתור פעילויות עוינות.
פרויקט חשיפת מנהרות חיזבאללה, שפותח ומומש ע"י אמ"ן, חט"ל (החטיבה הטכנולוגית ליבשה), מודיעין פיקוד הצפון ומפא"ת במשרד הביטחון. הפרויקט כלל פריצות דרך טכנולוגיות, מומש ביצירתיות והוביל להצלחת מבצע "מגן צפוני".
מבצע הפריצה של המוסד לתפקידים מיוחדים לארכיון הגרעין האיראני בפאתי טהרן. המבצע מומש תוך הפגנת חדשנות טכנולוגית, תעוזה ודבקות במטרה, סיפק תמונת מודיעין מלאה על תכנית הגרעין האיראנית ותרם תרומה אסטרטגית משמעותית לביטחון ישראל.
פרויקט "ברד קל', המשותף לחיל האוויר, חברת רפאל, אלביט מערכות ('תעש') ומנהל הרכש במשרד הביטחון (מנה"ר). ברד קל הינו חימוש אוויר קרקע אלקטרו-אופטי מתקדם, אשר יביא לחיל האוויר יכולות חדשות וקידמה טכנולוגית, המהווה קפיצת מדרגה מבחינת יכולותיו המבצעיות.
הפרויקט שהוגש ע"י אגף הטכנולוגיה של שירות הביטחון הכללי (שב"כ) הוא פרויקט פיתוח ומבצוע יכולות פורצות דרך בתחומי ה-Data Science, לצורך איתור פעילויות עוינות ולסיכול פגיעה חמורה בביטחון המדינה.
את רעיון הענקת פרס ביטחון ישראל, הגה ראש ממשלת ישראל הראשון, דוד בן גוריון, שרצה להעניק ביטוי לתרומת אנשי הפיתוח לביטחון מדינת ישראל. הפרס על שמו של אליהו גולומב ז"ל, מפקד ארגון 'ההגנה'. עד השנה זכו בפרס למעלה מ-180 פרויקטים, ולמעלה מ-1000 חתנים וכלות זכו בפרס.
בין הפרויקטים שזכו בפרס ביטחון ישראל בעבר ניתן לציין את העוזי, הגליל, מטוס הכפיר, טיל הגבריאל, טיל הפופאי, טנק מרכבה סימן 3, משפחת טילי אוויר-אוויר של רפאל החל משפריר (בשנות ה-60) וכלה בפיתון 4 (בשנות ה-90), מערכות ההגנה מפני טילים- ה'חץ', מיירט ה'חץ 3', 'כיפת ברזל, מערכת 'מעיל רוח' להגנה אקטיבית על טנקים ונגמ"שים מפני ירי טילי נ"ט, מערכת צי"ד, פרויקט גילוי המנהרות ועוד.
הנשיא ריבלין אמר בטקס הענקת הפרס כי "האיומים על מדינת ישראל מתחדשים ללא הרף. האויב לומד, מפיק לקחים, מפתח אמצעים חדשים ומשתכלל עם השנים. לכן אנו חייבים תמיד להקדים אותם ולפתח פער של שנים קדימה, ליצור פערי דורות בין הטכנולוגיה של האויב לטכנולוגיה שלנו תוך שאנו מודעים כי בעולם הטכנולוגי הפערים מצטמצמים מיום ליום".
"חיזבאללה וחמאס חופרים מנהרות - יחידת המודיעין של צהל תמצא את הדרך לאתר ולטפל בהם בכל מקום. גורמים עוינים מנסים לפגוע בכל הממדים- אנשי השב"כ יבלמו אותם. אני מאוימים מאויב במרחב האוויר - חיל האוויר יפתח מענה מותאם. יש כאלו הטוענים שהפיתוחים המופלאים עשויים להפוך אותנו לשאננים מדי. אנו צריכים לדאוג להמשיך את השקט והשלווה הניתן לאזרחי ישראל".