שתף קטע נבחר
 

"הדבר הכי מפחיד התברר כדבר הכי טוב"

כשחן רסקין בחרה להביא לבדה ילדה לעולם, היא לא תיארה לעצמה שאת השבועות האחרונים לפני הלידה היא תבלה במחלקה להיריון בסיכון. למרות הקושי הגדול, הצוות והחברות שפגשה באשפוז הפכו את החוויה לדבר ששינה לה את החיים, גם אחרי הלידה

בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר

 

ההיריון של חן רסקין היה רחוק מלהיות היריון קל. לא רק שבגיל 31 היא החליטה להביא לבדה תינוק לעולם, אלא שגם מהלך ההיריון היה דרמטי. בשבוע 24 היא הגיעה עם כאבים חזקים למיון בבית החולים שיבא תל השומר שם היא הובהלה לניתוח חירום בגלל אפנדציט. היא אושפזה למשך שבוע ובתומו התעקשה להמשיך את המעקב בבית החולים. "ההיריון הוגדר כהיריון בסיכון וידעתי שהדבר היחיד שטיפה ירגיע אותי יהיה שאני נמצאת פה כל שבוע שבועיים ונבדקת על ידי הבסט", היא מספרת.

 

 

 המשך ההיריון היה דרמטי עוד יותר. בשבוע 34 היא הגיעה למעקב ובדיקת המוניטור הראתה האטה בדופק של העובר. בפעם השנייה, היא אושפזה במחלקה להיריון בסיכון כאשר מבחינתה האשפוז היה למעקב בלבד והיא תשוחרר כעבור מספר ימים. במהלך הבדיקות השגרתיות במחלקה אובחן אצלה לחץ דם גבוה ובהיריון, הדבר יכול להעיד על רעלת היריון. האשפוז נמשך והמעקב התהדק.

 

חן וגני עם פרופ' מזעקי, המחלקה להיריון בסיכון בבית החולים שיבא תל השומר ()
חן וגוני עם פרופ' מזעקי, המחלקה להיריון בסיכון בבית החולים שיבא

עם זאת, ולמרות שחן עשתה הכל לבדה, מהרגע שהגיעה למחלקה היא מתארת תחושה של משפחה. "באמת לא הרגשנו פה בבית חולים. יש פה נשים שהשאירו בבית ילדים ומשפחה ופה מצאנו את החיבוק הזה", היא אומרת. תמר ארגמן, האחות האחראית במחלקה מחזקת את דבריה: "נוצרים פה קשרים מאוד מרשימים של נשים חרדיות עם נשים ערביות, משהו שהוא מאוד ייחודי". אכן, חן וחברותיה, וגם הצוות במחלקה, עשו הכל כדי להרגיש בבית. הן ארגנו ערבי סרטים, ארוחות משותפות והיו יושבות יחדיו לתוך הלילה, מחליפות חוויות ורשמים.

חן וגוני עם צוות האחיות של המחלקה ()
חן וגוני עם צוות האחיות של המחלקה

המחלקה להריון בסיכון בבית החולים שיבא תל השומר היא מחלקה חדשה יחסית והנשים המאושפזות בה הן לרוב נשים בריאות לחלוטין. "הנשים פה הן הנשים הכי בריאות בבית החולים אבל יש מצב שמחייב השגחה אצל העובר. שולי הביטחון שאנחנו לוקחים הם מאוד רחבים כי יש לנו הרבה מה לאבד מבחינת האימא ומבחינת העובר. מצבים קלים ופשוטים יכולים להפוך למאוד מורכבים שמחייבים התערבות מהירה", אומר פרופ' מזעקי. מסיבה זו, המחלקה ערוכה לטפל במקרי חירום. רופאים בכירים נמצאים בכוננות תמידית, צוות הסיעוד מורכב מ-70% מיילדות וכל אישה מקבלת מוניטור אישי. מעבר לכך, יש גם דרכים להתמודד עם המצב הנפשי שהנשים המאושפזות נמצאות בו עם סדנאות לדמיון מודרך וצוות של פסיכולוגית ועובדת סוציאלית במחלקה.

 

כתבות נוספות:

סקירת מערכות בהיריון: מתי, היכן ומדוע?

שבע דרכים לבחור את חדר הלידה שלכן

נשים מספרות: ללדת באופן טבעי

השיטה שמפחיתה כאבים מניתוח קיסרי

 

חן וגוני לאחר הלידה ()
חן וגוני לאחר הלידה

 

"פה מצאנו בעצם את החיבוק. באמת הייתה חוויה יוצאת דופן ששינתה את כל החוויה שלי אחר כך באימהות", אומרת חן כשהיא מתארת את חווית האשפוז שלה. החברות שמצאה שם הפכו לחברות לחיים, קבוצת הוואטסאפ שנפתחה עם צוות המחלקה עדיין נותנת לה מענה, גם שנה לאחר הלידה, וכשהיא מגיעה לבקר במחלקה, דבר שקורה לא מעט, היא ובתה, גוני, מתקבלות בזרועות פתוחות. "אין דבר משמח יותר מזה שהן יוצאות מפה בריאות ובידיים מלאות ואנחנו יכולים לראות את הילד גדל ומתפתח", אומרת ארגמן וממשיכה: "עד היום יש לי נשים שעוד שולחות לי את התמונות של הילד שלהם בבר-מצווה".

חן ובתה גוני ()
חן ובתה גוני

 

לאחר הלידה חן וחברותיה הבינו שאת החוויה שלהן הן צריכות להעביר הלאה. הן פתחו קבוצת פייסבוק שנקראת "פשוט להיות אמא". בקבוצה יכולות אימהות להתייעץ, לפרוק, ופשוט לחלוק את חוויות האימהות שלהן. הקבוצה הזו תצא בקרוב גם מגבולות הפייסבוק ותעבור למחלקה להריון בסיכון. בנוסף, החוויה של חן הייתה כל כך יוצאת דופן, שהיא החליטה לעשות הסבה אקדמית לסיעוד ותתחיל בספטמבר הקרוב את לימודיה.


 

בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר





פורסם לראשונה 04/07/2019 09:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים