אביו של טקה קורא לבני העדה: "הפגינו ללא אלימות"
אביו של סלומון טקה סיפר בשיחה עם ynet כי ההפגנות ברחבי הארץ נותנות לו כוחות, וביקש מבני העדה: "אל תפגעו בנפש וברכוש". מוקדם יותר הגיע מפקד המחוז לבית המשפחה, שם הטיח בו האב: "הבן שלי לא יחזור, אתה אחראי". מפקד המחוז: "מקווה שזה המקרה האחרון, זה לא בידיים שלנו"
כיממה לאחר ההפגנות האלימות של בני העדה האתיופית, אביו של סלומון טקה, שנורה למוות על ידי קצין משטרה בקריית חיים, התייחס היום (ד') בשיחה עם ynet לתחושותיו בעקבות ההפגנות. "כל הקהילה ועם ישראל שיצאו להפגין נתנו לי כוחות. אני מאוד מעריך ומכבד את זה". האב קרא לבני העדה להימנע מאלימות, וביקש מהם "לא לפגוע בנפש וברכוש".
טקה סיפר גם על תוכניות בנו, סלומון ז"ל, שרצה להתגייס לצבא. "הוא אפילו רצה להיות שוטר ושאף להגיע ליחידות המיוחדות של המשטרה. הוא נשאר צעיר, יצא ולא חזר".
האב אמר כי "יש שוטרים שבאו להגן על העם ועושים את עבודתם נאמנה", אך העביר ביקורת על "מעטים שהתגייסו למשטרה ומשתמשים בנשק שלהם ובכוח שלהם". הוא הוסיף: "אני מקווה באופן אישי שה' ייתן את הדין".
מוקדם יותר הגיע לבית המשפחה מפקד מחוז חוף, ניצב פרץ עמר. "אני מאוד מקווה שזה המקרה האחרון, כמובן זה לא בידיים שלנו", אמר מפקד המחוז לאב, וורקה טקה. "הדינמיקה כופה עלינו דברים, אין לנו שליטה על כל דבר. נעשה את המקסימום לצמצום התקלות".
בתחילת המפגש בבית המשפחה בקריית חיים אמר מפקד המחוז לאב: "תהיה סמוך ובטוח שהדברים נחקרים עד תום. אנחנו לא מעורבים בחקירה אלא מח"ש, וכאשר הדברים יתבררו עד תום נפעל על פי ההנחיות". האב הטיח בו בתגובה: "אתה אחראי על המשטרה באזור. הבן שלי לא יחזור. אתה האחראי".
מפקד המחוז הוסיף: "אנחנו כואבים את האירוע הטרגי, אבל חייבים לחכות לסיום החקירה. המצב הוא בלתי הפיך, אבל ניתן לממ"ז לחקור". קרוב משפחה של סלומון טקה אמר בעקבות זאת לניצב עמר: "כל הדברים הטובים שעשיתם קרסו, אבל מפה אפשר רק להתרומם".
בני המשפחה ביקשו לפעול לפנים משורת הדין ולשחרר את העשרות הרבות של החשודים שנעצרו לאחר שהמחאה על מותו מירי שוטר של טקה הפכה לאלימה. "אנחנו לא עצרנו ולא עוצרים אנשים בגלל שהפגינו. עצרנו אנשים בגלל עבירות חמורות ביותר, אבל נבדוק מה אפשר לעשות", הגיב מפקד המחוז.
ניצב עמר ציין כי "אנחנו במחוז בקשר עם הקהילה כבר חמש שנים ברצף. יש לנו קשר טוב עם הקהילה ואנחנו צריכים לעשות עוד צעדים. יש הרבה שוטרים מהקהילה ואפשר לחזק את הקשר עוד יותר". לדבריו, במחוז חוף משרתים 50 שוטרים מבני העדה. אורה, בת דודתו של האבא, פעילה במערכת הקשרים בין המשטרה לקהילה. "האבל כפול, כי אני יודעת מה נעשה פה", אמרה. "נעשים פה דברים מדהימים ולא האמנתי שדבר כזה קרה אצלנו".
לפני ניצב עמר הגיע גם אהוד ברק לניחום אבלים בבית משפחת טקה. "את הנעשה אין להשיב, אבל האסון הזה מחייב אותנו ואת כל המדינה לתקן מהייסוד, ולהבטיח שאסון כזה לא יוכל שוב לקרות", אמר ברק, שהקים מפלגה חדשה בחודש שעבר. "זה שינוי שצריך לקרות גם בלב של כל הישראלים וגם בשלטון. צריך לוודא שבמוסדות המדינה לא תהיה אפליה על רקע צבע עור".