דאגה באירופה: כמחצית מהצעירים היהודים חוו אנטישמיות
44% חוו הטרדה אנטישמית בשנה האחרונה, 41% שוקלים להגר כי אינם חשים ביטחון באירופה - ו-45% נמנעים מסממנים יהודיים כגון כיפה או מגן דוד, מפחד לשלומם. כך עולה ממחקר שנערך על ידי נציבות האיחוד האירופי והסוכנות האירופית לזכויות בסיסיות
כמעט מחצית מהצעירים היהודים באירופה חוו בשנה האחרונה הטרדה אנטישמית, ולא הולכים עם כיפה או מגן דוד מפחד לשלומם - כך עולה ממחקר חדש שנערך על ידי נציבות האיחוד האירופי והסוכנות האירופית לזכויות בסיסיות. 4% אמרו שחוו התקפה אנטישמית פיזית בשנה האחרונה, ו-41% מהצעירים היהודים שוקלים להגר בגלל שהם לא מרגישים בטוחים לחיות כיהודים באירופה.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
מעל 2,700 צעירים יהודים, בגילאי 16-34, השתתפו במחקר שממצאיו מטרידים, ואחת ממסקנותיו היא שצעירים יהודים באירופה חווים יותר אנטישמיות מהוריהם, עם העלייה בשימוש ברשתות החברתיות המאפשרות להפיץ אותה.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- בדרך לבג"ץ: "לפסול את תעודת הרבנות של הרב מוטי אלון"
- רבנים, בקשו סליחה: גזענות בכסות של החמרה הלכתית/ ד"ר עליזה לביא
- הבוררים קבעו: הרב שמואל טל קיים קשר פסול עם אישה נשואה
ממצאי המחקר מעלים כי 44% מהצעירים היהודים שחיים במדינות האיחוד האירופי חוו בשנה האחרונה הטרדה אנטישמית ו-45% לא לובשים סממנים יהודיים כגון כיפה או מגן דוד מפחד לשלומם. 41% מהצעירים היהודים באירופה אמרו כי הם שוקלים להגר בגלל שאינם חשים בטוחים לחיות כיהודים באירופה.
רוב התוקפים - מוסלמים
יותר ממיליון יהודים חיים במדינות האירופי האירופי כיום, רובם בצרפת, בריטניה, גרמניה והונגריה. 81% שהם ארבעה מתוך חמישה צעירים יהודים, מאמינים שאנטישמיות היא בעיה במדינה שבה הם חיים, ואותו מספר טוענים שהבעיה החריפה בשנים האחרונות. רבים מהם רואים אנטישמיות בתקשורת, בחיים הפוליטיים וברחוב. כמעט כולם רואים אותה ברשת וברשתות החברתיות.
כמחצית מהנשאלים הודו כי חוו לפחות תקרית אנטישמית אחת בשנה האחרונה. רוב התקריות הללו כללו הטרדה יותר מאשר אלימות, אך הנתונים מציירים תמונה עגומה של קהילה שחיה במציאות של עויינות אנטישמית. 4% מהצעירים היהודים אמרו שחוו התקפה אנטישמית פיזית בשנה האחרונה, ומחצית מתוכם לא דיווחו על כך למשטרה או לרשויות. התקפות אלו בוצעו על ידי בני נוער או קולגות מהעבודה או מבית ספר.
כשליש מהמקרים של הטרדות אנטישמיות וכמעט מחצית ממקרי האלימות האנטישמית שהם חוו בשנה האחרונה בוצעו על ידי אדם מוסלמי עם דעות קיצוניות. כחמישית מהמקרים בוצעו על ידי אדם מהשמאל הקיצוני ושביעית מאדם עם דעות ימניות קיצוניות.
אמון בפרלמנט האירופי, פחות במדינה שלהם
77% מהיהודים הצעירים באירופה נולדו במדינה שבה הם חיים – ו-89% מחזיקים באזרחות של המדינה הזאת. לצעירים יהודים אירופים יש קשר פחות חזק למדינה שלהם מאשר ליהודים מבוגרים וכך גם לאיחוד האירופי, לאזור שבו הם חיים ולישראל.
הם מראים רמות נמוכות של אמון כלפי המדינה שלהם, המערכת המשפטית או הפרלמנט לעומת היהודים המבוגרים, אבל יש להם אמון רב בפרלמנט האירופי. 81% מהיהודים הצעירים באירופה מחוברים בנתונים גבוהים לזהותם היהודית, ואולם באופן מנוגד, רק 35% דתיים.