שתף קטע נבחר

 

להתגבר על המכשולים: פרץ וברק צפויים להיפגש

היריבים הוותיקים ידונו באיחוד אפשרי. בסביבתו של ברק אומרים כי הוא ידרוש לעמוד בראש הרשימה ולקבוע את הסדר בשיטת הריצ'רץ'. בעבודה טוענים: ברק מגיע עם "דרישות בשמיים" שיקשו להגיע להסכמות

אהוד ברק עמיר פרץ (צילום: דנה קופל, אבי מועלם)
אהוד ברק ועמיר פרץ(צילום: דנה קופל, אבי מועלם)

יו"ר מפלגת העבודה ח"כ עמיר פרץ ויו"ר מפלגת "ישראל דמוקרטית" אהוד ברק צפויים להיפגש השבוע לראשונה מאז בחירתו של פרץ ולבחון את האפשרות לאחד בין שתי המפלגות.

 

פרץ וברק דיברו אמנם על מטרה משותפת של איחוד מפלגות במחנה המרכז־שמאל, אולם ההערכה בקרב מקורבים לשני ראשי המפלגות היא כי מדובר במהלך פוליטי מורכב.

 

גורמים בשתי המפלגות טוענים, כי המוקש המרכזי באיחוד המפלגות הוא בשאלה מי יעמוד בראשות המפלגה המשותפת. בסביבתו של ברק אומרים כי ידרוש להיות המוביל. מכשול נוסף: איך תיראה הרשימה המאוחדת ומה יהיה סדר המקומות והיחס של כל מפלגה ברשימה.

 

גורמים בסביבת ברק טוענים כי הוא צפוי לדרוש את ראשות המפלגה המשותפת וכן לקבוע את הרכב הרשימה בשיטת הריצ'רץ', כלומר יחס של 1:1 בין מועמד של מפלגת העבודה למועמד של "ישראל דמוקרטית". גורמים בעבודה טוענים כי ברק מתכוון להגיע לפגישה עם פרץ על איחוד מפלגות עם "דרישות בשמיים", כלשונם, וכי יהיה קשה להגיע בנקודת פתיחה כזו להסכמות בין שני הצדדים.

 

גורמים בעבודה אמרו בשיחות פרטיות עם פרץ, כי מפלגה שכוחה הפוליטי קטן מזה של מפלגת העבודה אינה יכולה להכתיב לה תנאים. "אהוד ברק נע בין אחוז החסימה פעם מלמטה ופעם מלמעלה, ואין סיבה לתת לו את המנדט להוביל את האיחוד", אמרו הגורמים.

 

מקורביו של ברק אמרו אתמול, כי ברק עצמו מתכוון להתמודד בכל מקרה בבחירות הקרובות גם אם לא יגיע להסכם על איחוד עם מפלגת העבודה או עם מפלגה אחרת בגוש. ברק עצמו טען, כי גם אם ירוץ לבד הוא אינו פוגע במאמץ להחליף את שלטון נתניהו או שהתמודדות כזו מחלישה את המפלגה הגדולה בגוש. "אין משמעות מי תהיה המפלגה הגדולה ביותר בבחירות אם הגוש עצמו לא יגדל ויוביל להרכיב את הממשלה הבאה", אמר ברק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל, אבי מועלם
ברק ופרץ
צילום: דנה קופל, אבי מועלם
מומלצים