"מאז שעברנו לצפון החיים עם פחות סטרס"
עבודה למרגלות הר החרמון, חיים רגועים ונוף מרהיב מחלון הבית. יצאנו לחברת AnaGal שמעסיקה 100 עובדים בתחום המחשוב ומערכות מידע כדי להבין מה סוד הקסם של הצפון. אחד מהם הוא גיל קל שעבר לפני שנתיים וחצי לקיבוץ דן עם אשתו יהל ובנם הקטן והוא לא מבין איך זה לא קרה קודם. "יש הרבה יותר זמן איכות אחד עם השני - ועם הילד"
בשיתוף בזן
חברת AnaGal ממוקמת בקרית - שמונה (למרגלות הר החרמון) ועוסקת בשירותי ייעוץ של מערכות מידע, פיתוח אפליקציות ו־IT ומחשוב אירגוני. כיום החברה נותנת שירותים בתחומים אלו לעסקים קטנים לשלל חברות בצפון ובגליל בעיקר למעשה "תופרים חליפה לכל לקוח" על פי צרכיו. בעשור האחרון החברה נמצאת בצמיחה מואצת ולמעשה גדלה מ-20 עובדים ל-100 עובדים. יצאנו לצפון כדי לראות. צפו בווידיאו בראש הכתבה.
AnaGal הוקמה בסוף שנות ה-70 במקור על ידי מפעלי "פיתוח הגליל" במטרה לספק שירותים לקיבוצי הגליל העליון המזרחי, אך ממחלקה קטנה של שירותי מחשוב, עלתה החברה עם הזמן על צורך אמיתי של השוק לספק את השירותים האלו גם לחברות ועסקים קטנים בפריפריה. "החברה נותנת שירותים בתחומי טכנולוגיה, מערכות מידע, ופתרונות לארגונים מקצה לקצה. מביאים את הטכנולוגיה- במקום שהלקוחות ילכו למרכז, מביאים את הטכנולוגיה ללקוחות פה בצפון", אומרת שרון אלפסי, מנכ"לית החברה בעשור האחרון.
"אחד הדברים שהכי חשובים לנו זה לייצר מקומות תעסוקה אתגריים וטובים בצפון", מוסיפה אלפסי. על מנת לקדם זאת, יצרו לאחרונה שיתוף פעולה עם מכללת תל חי ובמסגרתו לקחו חסות על תחרות תכנות בחוג למדעי המחשב והחיבור למכללה יאפשר לקחת סטודנטים לעבוד אצלם ולמעשה לעבור לצפון. "אנחנו אטרקטיביים למי שמחפש להנות מהערכים המוספים שנותן הגליל, הירוק, הטבע, החינוך המצויין שיש פה לילדים וה-DNA של האנשים".
שרון מספרת כי הדבר המרגש אותה ביותר הוא לספר לכמה משפחות חדשות שעברו מהמרכז אפשרו להשתלב בצפון ולהיקלט מבחינה תעסוקתית. "רק אתמול סגרתי עם עובד עם שלושה ילדים, שאחרי 20 שנה בתל אביב אמר לי: "אני רוצה למשפחה שלי משהו אחר"- וזה מה שאנחנו מציעים פה, משהו שמשלב בין עבודה מאתגרת, עם איכות חיים ברמה הכי גבוהה שאפשר".
"הגליל הולך לעבור מהפכה מאוד מאוד מרגשת בזמן הקרוב", מציין ארז מזוז, סמנכ"ל החברה. "הולכת לקום כאן תעשיית פודטק - שילוב של תעשיית החקלאות עם גופי מחקר וחברות סטארט-אפ, ואנחנו לגמרי רואים את עצמנו כחלק מהמהלך הזה".
לדבריו, לפעמים יש תחושה לעובד שלבחור באלטרנטיבה מקומית זה להתפשר. "אנחנו ממש לא מרגישים ככה. אפשר להסתובב פה במסדרון ולראות את החבר'ה שעובדים כאן, חבר'ה עם אור בעיניים, אווירה מצויינת, משפחתית".
אחד מהעובדים שעשה את המעבר לצפון הוא גיל קל (32) שעבר לצפון לפני כשנתיים וחצי עם אשתו יהל (31) ובנם. גיל ומשפחתו שמצפים לתינוק נוסף מתגוררים בקיבוץ דן. קשיי פרנסה? ממש לא. יהל (31) הקימה עסק מצליח בשם "סטודיו יהל פורת", המספק שירותי צילום וגרפיקה לצד בניית אתרים וקידום ברשתות החברתיות. הקיבוץ תמך בעסק בתחילת הדרך וסיפק לה עבודות, מה שהיווה פריצת דרך להמשך. "כיום העסק שלי מצליח ויש לי לקוחות מכל צפון הארץ. אם צריך אני גם מגיעה לפגישות עבודה במרכז", היא מספרת.
גיל, מפתח BI במקצועו, שמע מקולגות על חברת ANAGAL, שלח קורות חיים ולאחר מספר מיונים התקבל לעבודה בחברה. "התחום המקצועי שלי די מבוקש כך שלא היה לי ספק שאמצא עבודה יחסית בקלות", הוא אומר. "אנחנו חיים שנתיים וחצי בקיבוץ דן ומאוד שמחים על כך שהעזנו לעשות את הצעד הזה. אפשר לומר שהמציאות שבה אנו חיים כיום עולה בהרבה על מה שדמיינו לעצמנו. החיים עם פחות סטרס, הזוגיות שלנו ממש התחזקה. כאילו התפנה זמן כי את פחות זמן על הכביש, יש הרבה יותר זמן איכות אחד עם השני ועם הילד".
"אני ויהל הכרנו בירושלים כאשר למדנו במכללת הדסה בעיר. היא למדה צילום וגרפיקה ואני הנדסת תוכנה", מספר גיל (32). "היא במקור מהצפון אבל גרה במרכז במשך עשר שנים. אני במקור מגבעת יערים. גרנו בירושלים יחד במשך שש שנים שבהן למדנו ועבדנו. עם השנים גמלה בליבנו ההחלטה לעזוב את מרכז הארץ לטובת הפריפריה. היו לכך כמה סיבות. רצינו מקום עם חיי קהילה וסולידריות אחד כלפי השני, רצינו מקום עם חינוך טוב, מקום שנוכל לבנות בו בית במחיר ריאלי, שיתאים לתפיסת החיים הערכית שלנו ושיהיה קרוב לשמורות טבע. לאחר שהתכווננו על אזור הצפון התחלנו לבדוק איזו צורת מגורים הכי מתאימה לנו - עיירה קטנה, מושב עובדים או קיבוץ, וכך הגענו לקיבוץ דן, שבו אנו מתגוררים כיום".
מה משך אתכם דווקא למקום הזה?
"קיבוץ דן חיבר מבחינתנו את כל הנקודות. התחברנו מאוד לאנשים הטובים בצפון ולקהילה המאוד תומכת שחיה בקיבוץ, בהליכה של עשר דקות נמצאים בתוך הטבע, החינוך לילדים איכותי מאוד, ובסופו של יום רצינו לגור ביישוב צמוד גדר מטעמי ציונות ולצורך חיזוק הצפון".
ויש גם הצעות עבודה: באנחנו מחפשים מפתחי אפליקציות, מפתחי Web, אנשים אנליסטיים לתחום ה-B.I, מנהלי פרויקטים לתחום הפריוריטי ומנהלי רשתות. אנחנו מחפשים אנשים שמתחברים לסיפור שלנו, שרואים לבוא לגליל שליחות. אם משהו מזה מדבר אליכם, אנחנו מחפשים.
אם סיפורי ההצלחה האלו מעוררים בכם את בלוטות החשק, הרשו לנו לעזור לכם למצוא עבודה. מגוון רחב של חברות מובילות הצטרפו לפרויקט "מחזקים את הצפון" ומציעות מגוון משרות אטרקטיביות. מהנדסי פיתוח, מהנדסי תוכנה, מפתחי קוד, בנקאים, מומחי AI, מהנדסי חומרים, מנהלי חשבונות, מנהלי תפעול ועוד שלל עמדות ממתינות לאיוש בחברות בזן, קבוצת צבן, רפאל, בנק יהב, Gevasol, פרקוגנייז, פיקויה, אפימילק, רשת מלונות מטיילים, Volta Belting, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, קאליידו, אינפורמה־טיקס, SCD ואחדות ישראל חשבונאות. אז כנסו לעמוד המשרות שלנו , תגישו מועמדות, ואם תעברו בעזרתנו מהמרכז לצפון - נשמח ללוות את התהליך.
בשיתוף בזן