שתף קטע נבחר
 

הביטקוין נופל לאחר התנגדות יו"ר הפד לפרויקט הקריפטו של פייסבוק

המטבע הווירטואלי צונח מאז עדותו של פאוול בבית הנבחרים האמריקני, בה קרא לעצור את פרויקט הקריפטו של פייסבוק עד לפיתרון סוגיות של הפרת פרטיות והלבנת הון

הביטקוין שוב נופל: מחיר הביטקוין נפל היום (ה') בקרוב ל-8%, על רקע דבריו של יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול, שקרא אתמול לעצור את את הפרויקט להשקת מטבע קריפטו בשם ליברה, עד לפיתרון סוגיות בעייתיות כמו הפרת פרטיות והלבנת הון.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מתי הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר ומה יקרה אז

"קאמבק יוצא דופן": הביטקוין טיפס מעל 10,000 דולר לראשונה מאז מרץ 2018

מטבע דיגיטלי של פייסבוק? בישראל עדיין חותמים כשמשלמים בכרטיס אשראי

 

ביטקוין, המטבע הווירטואלי החזק מכולם, נפל ב-7.7% למחיר של 11,164 דולר, אחרי שאתמול נחלש ב-3.8% בעקבות פרסום עדותו של פאוול בפני ועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים. גם המטבעות הווירטואלים האחרים כמו אתריום וריפל נחלשו בשיעורים דומים. "ליברה מעלה חששות רציניים ביותר בנוגע לפרטיות, הלבנות הון, הגנות על הצרכן ויציבות פיננסית", אמר פאוול בעדות אתמול, והוסיף כי אינו חושב שהפרויקט יוכל להתקדם מבלי לפתור קודם לכן את החששות האלה.

עיבוד תמונה (עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)
ליברה - המטבע הווירטואלי של פייסבוק(עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)

"הנסיגה היא תגובה ישירה לדבריו של פאוול על ליברה של פייסבוק וההשלכות שעלולות להיות לכך על כל המרחב של מטבעות הקריפטו", הגיב קרייג ארלאם, אנליסט בכיר בפלטפורמת המסחר בפורקס, OANDA. המטבע הווירטואלי המוצע של פייסבוק ספג כבר לא מעט ביקורות מצד קובעי המדיניות והרגולטורים, ופאוול ציין כי החוקים הקיימים לא מתאימים לפיקוח על מטבעות וירטואליים.

 

הירידה החדה לא הפתיעה במיוחד את הסוחרים, שרגילים כבר לתנודות גדולות בשווי הביטקוין. כך למשל, הביטקוין טיפס ב-55% בתשעת הימים לאחר חשיפת פייסבוק את פרויקט ליברה ב-18 ביוני, עד שיא של 18 חודשים של קרוב ל-14 אלף דולר. המעורבות של פייסבוק העלתה את התקוות שהמטבעות הווירטואליים יהפכו חלק מהמיינסטרים.

 

מכה לפייסבוק

ההערות של פאוול, הרגולטור הפיננסי החשוב בארה"ב, בעדות שמסר בפני ועדת הכספים של בית הנבחרים האמריקני, מהוות סימן לכך שהרשויות האמריקניות לא רואות בעין יפה את המהלך של הרשת החברתית.

 

הבעיה העיקרית שהעלה פאוול היא שמטבעות כגון ליברה אינם קלים לפיקוח, למרות שיש להם פוטנציאל תפוצה נרחב בתוך המערכת הפיננסית. עם זאת, לא ברור כיצד הבנק הפדרלי יוכל להאט את הפרויקט גם אם ירצה בכך בהתחשב בחקיקה המוגבלת בנושא מטבעות קריפטו וכסף דיגיטלי.

 

מפייסבוק הגיבו במהירות ואמרו שהחברה רואה עין בעין עם יו''ר הפד וחשיפת הפרויקט נועדה לעורר דיון ולקבל תגובות עליו. פייסבוק מתכוננת לעדותו של מנהל הפרויקט בחברה, דיוויד מרקוס, מול ועדת הבנקאות של הסנאט בשבוע הבא. מרקוס, על פי הדיווחים השונים, עורך מסע שאלות ותשובות כדי לקבל כמה שיותר פידבק מצד הרגולטורים והגורמים הפוליטיים והעסקיים השונים בתחום. במכתב ששלח שלשום לועדה כתב מרקוס: "אנחנו רוצים וצריכים שממשלות, בנקים מרכזיים, רגולטורים, מלכ''רים וכל מי שיש לו יד ורגל בתחום, יתנו לנו תגובות ויזינו אותנו בדעתם".

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
  

"שמישהו יהרוג את זה"

בתוך כך, נודע שגם בתעשיית הטכנולוגיה מתחילים לעלות קולות המפקפקים ביכולתה של פייסבוק לעמוד בלו"ז שהציגה ולהשיק את המטבע ב-2020 כפי שהתחייבה.

 

פייסבוק חשפה את ליברה, המטבע, וקליברה הארנק הדיגיטלי הנלווה אליו ב-18 ביוני ועוררה מיד תגובה של המערכת הפוליטית האמריקנית מכל הפלגים ושדרשה להפסיק לאלתר את ההשקה שלו. כל הטענות האלה כולל החקיקה המגבילה נגד מטבעות קריפטו שכבר קיימת בעולם כגון בהודו או בסין מעמידות בספק את היכולת של פייסבוק להפוך את ליברה למוצר אמיתי ומוגמר.

  

כדי לענות על כל הרגולציות, פייסבוק תיאלץ להתאים את המטבע לפעילות ברמה המקומית בכל מדינה, כך הסביר ל-CNBC בכיר בתחום הפינטק בחברת Lending Club. זאת ועוד, בכירים נוספים, בחלקם כאלה שהמטבע של פייסבוק דווקא יעזור לעסקיהם, העלו גם את הנימוק שהתדמית הבעייתית של פייסבוק במקרה הזה תהיה לה לרועץ. "מדינות רבות מפחדות מהערפד חסר המוסר שהיא פייסבוק", אמר גם מאט אוקו, מהמשקיעים המוקדמים בפייסבוק עצמה. לדבריו הוא מקווה מאוד שהרגולטורים "יהרגו את הדבר הזה בהקדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הביטקוין נופל
צילום: shutterstock
מומלצים