שתף קטע נבחר

 

על המפה: התיירים חוזרים ללבנון

המלחמה בסוריה והתחזקות חיזבאללה ריסקו את התיירות בלבנון. עכשיו, אחרי שמדינות המפרץ הסירו את אזהרת המסע, התיירים חוזרים בהמוניהם. בלבנון מתכוננים לשיא בהכנסות, גם בזכות האירופאים שגילו את המדינה

איברהים זייב הסעודי חזר לחופשת קיץ בלבנון אחרי הפסקה של שנים, ואומר שהוא התגעגע לאוכל הלבנוני יותר מכל דבר אחר. "ארוחת הבוקר פה היא הכי טובה שאפשר למצוא", אומר איברהים בשדה התעופה בביירות, בזמן שהוא ממתין לקרוב משפחה שיגיע מסעודיה ויצטרף אליו בחופשה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

תיירים ב עיר צידון ב לבנון (צילום: רויטרס)
תיירים מצטלמים בנמל של צידון(צילום: רויטרס)

לבנון מצפה שעונת התיירות הקרובה תהיה הטובה ביותר מאז 2010. הלבנונים מברכים על העלייה במספר התיירים האירופאים ועל שובם של הסעודים - אחרי שהממשלה בריאד ביטלה השנה את אזהרת המסע ללבנון.

 

לתיירות היה בעבר חלק חשוב בכלכלה הלבנונית. בשנת 2011, אז פרצה מלחמת האזרחים בסוריה השכנה, החלה הדעיכה. סכסוכים פוליטיים ואזהרות מסע של מדינות המפרץ רק החריפו את המצב.

תיירים ב עיר צידון ב לבנון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

השנה האווירה בארץ הארזים אחרת. הכלכלה הלבנונית עדיין נאבקת בגירעון גדול, אבל מספר התיירים נמצא בעלייה גדולה. שר התיירות אבדיס גווידניאן אומר שבמחצית הראשונה של 2019 מספר התיירים הסעודים הוכפל לעומת השנה הקודמת.

 

"יש לנו אהבה גדולה ללבנון", אומר איברהים הסעודי בשדה התעופה בביירות, שמסביר שבגלל אזהרות המסע והמצב הפוליטי הוא לא ביקר במדינה בשנים האחרונות. השנה הוא ומשפחתו יבלו בלבנון רוב הקיץ. "אנחנו באמת שמחים. אנחנו רואים שוב את החברים שלנו מסעודיה, קטאר, מאיחוד האמירויות. אנחנו שוב נפגשים פה כולנו".

תיירים ב עיר צידון ב לבנון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שר התיירות מעריך שרווחי התיירות יגיעו ב-2019 ליותר מ-7 מיליארד דולר – עלייה של כמעט 46% לעומת 2018. "חברות התעופה, המלונות וחברות השכרת הרכב – כולם אומרים לנו שיש צמיחה גבוה מאוד", מתגאה השר. "2019 יכולה להיות השנה הטובה ביותר לתיירות בלבנון". הוא מציין בין השאר את השיפור בביטחון, הפנייה לשווקים חדשים והשיפור ביחסים עם ריאד כסיבות לעלייה המשמעותית במספר התיירים.

 

היחסים בין לבנון למדינות המפרץ עברו טלטלה בשנים האחרונות, על רקע התחזקותה בלבנון של תנועת חיזבאללה – שנתמכת על ידי איראן. לפני שמדינות המפרץ פרסמו אזהרות מסע ללבנון הייתה ביירות היעד המועדף על תיירים מהמפרץ, שמחפשים חופשת קיץ במזג אוויר שפוי.

תיירים ב עיר צידון ב לבנון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

בנוסף לשובם של התיירים מהמפרץ, לבנון מנסה למשוך אליה תיירים ממקומות אחרים. היא רוצה שיותר תיירים יכירו את חיי הלילה שלה, את אתרי המורשת של אונסק"ו, ההרים וחוף הים התיכון. משרד התיירות הלבנוני מעריך שמספר התיירים מאירופה השנה יהיה גבוה ב-40% לעומת 2010.

 

"חשבתי לאיזו מדינה אני יכול ללכת כדי לראות את התרבות הערבית", אומר קספר בוקס, סטודנט בן 21 מאמסטרדם. "אז חשבתי על לבנון ואמרתי לעצמי – למה לא? בטוח לנסוע לשם", אומר קספר בטיול עם חבר ברחוב חמרה העמוס בביירות. "אנחנו פשוט מסתובבים בעיר, אני ממש נהנה. זה כל כך שונה מאירופה, ועם זאת זה כל כך קרוב".

תיירים ב עיר צידון ב לבנון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

התיירים שמגיעים מאירופה מטיילים באזור ביירות, אזור שהצליח להשתקם אחרי ההרס הכבד של מלחמת האזרחים בין 1975 ל-1990. מאז תום המלחמה פורצים עימותים מפעם לפעם. התקרית הקשה האחרונה הייתה אירוע ירי בין שתי קבוצות של דרוזים בהרי השוף. שר התיירות תיאר את התקרית כתקלה שלבנון תתגבר עליה בקרוב, וקרא לפוליטיקאים לא להוסיף שמן למדורה – כדי לא להרוס את הקאמבק של ענף התיירות.

 

"יש התקדמות לעומת השנים האחרונות, אבל לא כמו שהיינו רוצים", אומר פייר אקאר, ראש איגוד המלונות הלבנוני. "סבלנו וההפסדים הצטברו. היום אנחנו מתחילים את מגמת העלייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תיירים בנמל של צידון
צילום: רויטרס
מומלצים