ברק בוחן את פירוק השותפות עם אפשטיין
לאחר שסירב לאשר כי הוא נמצא בשותפות עסקית עם איש העסקים ועבריין המין, הודיע אהוד ברק כי הוא בוחן את האפשרויות המשפטיות לסיום ההתקשרות העסקית שלו עם ג'פרי אפשטיין
ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ישראל דמוקרטית" בהווה, הודיע אמש (שבת) לראשונה כי הוא בוחן את הדרכים המשפטיות לסיים את ההתקשרות העסקית שלו עם ג'פרי אפשטיין, שהורשע בעבר בשידול קטינה לזנות ונעצר בשבוע שעבר שוב בחשד לניהול רשת לסחר בקטינות למטרות מין.
בפוסט שפרסם אמש בפייסבוק כתב ברק: "בעקבות פניות של עוקבים אלי אני מבהיר: מזה קרוב לחמש שנים, חברה הקשורה לאפשטיין מהווה משקיע פיננסי פסיבי בשותפות מוגבלת הרשומה בישראל כחוק ונמצאת בשליטתי", כתב ברק. "כל משקיע בשותפות כפוף לאותו חוזה מסחרי. מיד כאשר נודעו ההאשמות הנוכחיות בעניין אפשטיין, הנחיתי את עורכי דיני לבחון את האפשרויות העומדות בפנינו להוציא את החברה הקשורה לאפשטיין מהשותפות המוגבלת".
מאז חשיפת הפרשה ביום חמישי האחרון סירב ברק להתייחס לפרשה באופן פרטני ולהגיד האם בכוונתו לסיים את ההתקשרות עם אפשטיין. לפי הדיווח בהארץ, החברה שהקים ברק ב-2015 עמדה בחזית ההשקעה בפיתוח שירות המאפשר להעביר למוקדי חירום שידור וידיאו ואודיו חי, המלווה בנתונים מדויקים על מקום הימצאו של המדווח ובהערכה לגבי רמת האמינות של הדיווח. אפשטיין, כך נטען, מימן חלק ניכר מההשקעה של ברק בחברה בהיקף של מיליוני שקלים, ובכך הפך למעשה שותף במיזם.
בתגובה להארץ מסר אז ברק: "זיהיתי את ההזדמנות העסקית ורשמתי בישראל שותפות בשליטתי. משקיע בה מספר מצומצם של אנשים שאני מכיר, בעסקה מסחרית שווה לכולם. מכיוון שמדובר בהשקעות פרטיות, לא ראוי ולא נכון שאחשוף את פרטיהם של הגורמים שהשקיעו".
"לוליטה אקספרס" של המיליארדר הפדופיל
שותפות מוגבלת היא מבנה משפטי שבו ניתן להגביל את האחריות של אחד או יותר מהחברים בה. זהו מבנה המאפיין בדרך כלל את קרנות ההון סיכון, קרנות השקעה פרטיות המתמחות בחברות סטארט אפ מתחום ההייטק.
הנחיתי את עורכי דיני לבחון את האפשרויות העומדות בפנינו להוציא את החברה הקשורה לאפשטיין מהשותפות המוגבלת.https://t.co/TxstDq3To4
— אהוד ברק (@barak_ehud) 13 ביולי 2019
בשותפות שכזו, מנהל השותפות מנהל אותה בפועל ואחראי אישית לכל ההתחייבויות שלה. השותף המוגבל הוא בדרך כלל זה שמספק לה מימון שיאפשר לה לפעול וזכאי לנתח מהרווחים שהיא משיגה. הוא נחשב לשותף מוגבל שכן הוא אינו נושא באחריות במידה והשותפות נקלעת לחובות וההפסד שלו מוגבל לסכום הכסף שהשקיע בלבד.
על רקע חזרתו של ברק לזירה הפוליטית בישראל, פרשת אפשטיין החדשה עוררה הדים גם בארץ. בעבר דווח שב"ספר הטלפונים השחור" של אפשטיין הופיע שמו של ברק. הליכוד השתמש בקשר זה בסרטוני התעמולה שלו וראש הממשלה בנימין נתניהו כתב בהמשך לפרסום "לחקור מיד".
ברק השיב לנתניהו בטוויטר, וצירף תמונה שמשלבת את ראש הממשלה ואת אפשטיין: "אין מה לחקור - אני מודה. נתתי הזדמנות שנייה. גם לג'פרי, גם לביבי. שניהם הסתבכו כהוגן בפלילים. מצפה משניהם להשעות את עצמם עד לבירור האמת. אצלי: כל פעולותיי הן של אזרח פרטי ולא שר או ראש ממשלה, כולן חוקיות, דווחו לכל הרשויות ושולם בגינן מס. ואצלך?".
גורמים בכירים בעבודה ובמרצ אמרו בימים האחרונים כי אהוד ברק מזיק לגוש השמאל וכי הפרשה החדשה רק גורצת נזק תדמיתי למפלגות שאיתן הוא רוצה להתאחד.