שתף קטע נבחר
 

ברגע האחרון: נדחה שיגור החללית ההודית לירח

הודו הייתה אמורה לשגר הלילה את החללית שלה לירח, אך פחות משעה לפני השיגור - הוא בוטל בשל תקלה. עדיין לא ברור מתי החללית, שאמורה לנחות על אדמת הירח - תשוגר

 

 

ההכנות האחרונות לקראת השיגור    (צילום: סוכנות החלל ההודית)

ההכנות האחרונות לקראת השיגור    (צילום: סוכנות החלל ההודית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דחייה של הרגע האחרון: הודו הייתה אמורה לשגר הלילה (יום ב') את החללית "צ'נדריאן 2" לירח. על פי לוח הזמנים, השיגור אמור היה להיות בשעה 0:21 לאחר חצות (שעון ישראל) ממרכז החלל סאטיש דאוון שבדרום מזרח המדינה. אבל פחות משעה לפני השיגור, הודיעה סוכנות החלל ההודית על דחייה בשל תקלה. עדיין לא ידוע מתי החללית - שאמורה לנחות על הירח - תשוגר.

 

השיגור עצמו - שכאמור נדחה ברגע האחרון - נדחה כמה פעמים ב-17 החודשים האחרונים. תאריך השיגור המקורי היה אמור להיות ב-23 באפריל. לאחר מכן השיגור זז לתחילת חודש אוקטובר ושוב חלה דחייה ל-31 בינואר 2019. לאחר מכן חלו דחיות נוספות - עד שנקבע התאריך הנוכחי לשיגור - 15 ביולי. בשל אותן דחיות, הקדימה החללית הישראלית "בראשית" את החללית ההודית. החללית הישראלית שוגרה בחודש פברואר, אך למרבה הצער התרסקה על אדמת הירח ב-11 באפריל.

 

החללית על המשגר, כמה שעות לפני השיגור (צילום: סוכנות החלל ההודית)
החללית על המשגר, כמה שעות לפני השיגור(צילום: סוכנות החלל ההודית)

 

החללית בחודש שעבר (צילום: EPA)
החללית בחודש שעבר(צילום: EPA)

 

התכנון ההודי הוא להנחית גשושית שתסייר על אדמת הירח. זהו האתגר הגדול ביותר לסוכנות החלל ההודית, והיא בחרה שלא לקחת סיכונים, במיוחד על רקע שני כישלונות בשיגור לוויינים בשנתיים האחרונות. העלות של הפרויקט הוא כ-142 מיליון דולר.

 

החללית כוללת מקפת, שתסתובב סביב הירח במרחק של כ-100 ק"מ מפניו, נחתת המכונה "ויקראם" וגם רכב חלל קטן. החללית אמורה לנחות ליד הקוטב הדרומי של הירח, שם על פי מחקרים יש כמויות של מים וגם מכתשים גדולים. מדובר ביעד שעשוי להיות מקום נחיתה לאסטרונאוטים במשימות חלל בעתיד. מתוך החללית, אם זו תנחת לפי התכנון, ייצא רכב חלל קטן - שמשימתו על אדמת הירח תימשך 14 ימים.

 

למעשה הודו הגיעה לירח כבר ב-2008, אך רכב החלל "צ'נדריאן 1" התרסק כמתוכנן על אדמת הירח. אגב, הודו הודיע עם השיגור הקודם לירח לפני כעשור כי תנחית אדם על אדמת הלבנה ב-2020 - דבר שנראה כיום רחוק מאוד מהמציאות.

החללית על הטיל המשגר, היום (צילום סוכנות החלל ההודית)
החללית על הטיל המשגר, היום(צילום סוכנות החלל ההודית)

 

הודו רואה חשיבות רבה בחקר החלל. ראש ממשלת הודו נרדנרה מודי הכריז באוגוסט אשתקד כי ארצו תשגר אדם לחלל ב-2022. "צאצא של אמא הודו, וזה יכול להיות כל אחד - בן או בת - יגיע לחלל עם דגל שלושת הצבעים ביד. חייבים להגשים את החלום לפני השלמת 75 שנות עצמאות", אמר מודי בחגיגות יום העצמאות ה-71 של ארצו - שנערכו לפני קצת פחות משנה.

הודו שיגרה לוויינים רבים לחלל (צילום: EPA)
הודו שיגרה לוויינים רבים לחלל(צילום: EPA)

 

נציג הודי כבר היה בחלל. ראקש שארמה היה ההודי הראשון שהגיע לחלל, בשיגור סובייטי ב-1984. האסטרונאוטית קלפנה צ'אולה, שנולדה בהודו והפכה אזרחית אמריקנית, נספתה באסון מעבורת החלל קולומביה ב-2003. כחלק מתוכנית החלל ההודית, שהחלה בשנות השישים, הודו שיגרה עשרות רבות של לוויינים עבורה ועבור מדינות אחרות - כולל לוויינים שפותחו בישראל, ואף הציבה לוויין במסלול סביב מאדים לפני ארבע שנים.

 

הודו משתמשת במחקר החלל גם כדי לפתור בעיות בתוך הבית. תוכנית החלל, שעלותה מיליארד דולר בשנה, כבר סייעה לפיתוח לווייני תקשורת וטכנולוגיות חישה מרחוק, שבהם נעשה שימוש לאומדן כמויות מים מתחת לקרקע ולחיזוי מזג אוויר במדינה שנוטה למחזורים של בצורות ושיטפונות.


פורסם לראשונה 14/07/2019 18:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל ההודית
המשגר ועליו החללית
צילום: סוכנות החלל ההודית
מומלצים