בנק הפועלים בחר מנכ"ל: דב קוטלר יעמוד בראש הבנק
קוטלר, שיחליף את המנכ"ל היוצא אריק פינטו, ניהל בהצלחה את ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, והועדף על פני מועמדים מתוך הבנק; מוקדם יותר הודיע דיסקונט על בחירתו של אורי לוין למנכ"ל הבא שלו
לאחר ההכרעה בדיסקונט, גם בבנק הפועלים התקבלה החלטה: דב קוטלר (63) יחליף את אריק פינטו ויהיה המנכ"ל הבא של הבנק. כך החליט היום (ב') דירקטוריון הבנק, שהעדיף את קוטלר, המועמד החיצוני, על פני המועמדים הבכירים מתוך הבנק. בכך תמה תקופה ארוכה שבה מנהל הבנק סימן את היורש שלו, שאכן נבחר לתפקיד לאחר פרישתו.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
ההחלטה התקבלה: אורי לוין הוא המנכ"ל הבא של בנק דיסקונט
מנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו, הודיע על סיום תפקידו
נטישת המערכת הבנקאית: חדוה בר חייבת לבצע בדק בית
המירוץ למנכ"ל הפועלים: רונן שטיין פרש מהמירוץ והתפטר מהבנק
מוקדם יותר היום נבחר אורי לוין לכהן כמנכ"ל הבא של דיסקונט, במקום לילך אשר טופלסקי. עתה נותר פנוי כסאה של מנכ"לית לאומי, רקפת רוסק עמינח, שהודיעה גם היא על פרישתה מהתפקיד, בתום כהונה של שבע שנים.
קוטלר נחשב למנהל מצויין ודומיננטי, שהצליח לשמר את כוחה וצמיחתה של ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, בעידן של איומים רגולטוריים, בין היתר בזכות קשרים טובים והשפעה מול מקבלי ההחלטות בירושלים. קוטלר יכול להביא עימו הרבה ניסיון ובשלות. אלא שלגנותו עומדת כהונתו הכושלת כמנכ"ל בית ההשקעות פריזמה, שקרס ופורק על ידי קרן ההשקעות מרקסטון.
פריזמה הוקמה ב-2006 ומיתגה את עצמה במהירות כבית השקעות באמצעות קמפיין אגרסיבי, עד שהפכה לשחקן השני בגודלו בענף, לאחר שקנתה קופות גמל וקרנות נאמנות, בין השאר מבנק הפועלים. אלא שהפדיונות העצומים, בגובה 20 מיליארד שקל מתוך 40 מיליארד שקל שניהל בתחילת 2007, יצרו חילוקי דיעות בין קוטלר לרון לובש, אז יו"ר פריזמה. כהונתו של קוטלר אופיינה במשכורות עתק ובסופו של דבר, ב-2008 לאחר שנה וחצי בתפקידו, הוא עזב את פריזמה. הפדיונות הכבדים שנרכשו ביוקר ובית ההשקעות ספג היו אלה שהובילו לפירוקה של פריזמה - בבעלות קרן מרקסטון, שהיתה זו שהובילה לפירוק.
קוטלר תיקן את הרושם בכהונתו הבאה, כמנכ"ל חברת כרטיסי האשראי ישראכרט כאמור. את תפקידו זה הוא קיבל בזכות הזדמנות שנתנה לו אירית איזיקסון, יד ימינה של שרי אריסון ששלטה עד לאחרונה בבנק הפועלים, ושישראכרט היה חלק ממנו באותה תקופה.
החזרה לבנק הפועלים תהיה בבחינת הגשמת חלום
בתקופת כהונתו כמנכ"ל ישראכרט, הרווח הנקי של החברה רשם עלייה של 70%, מ-176 מיליון שקל ב-2008 (ערב כניסתו לתפקיד) עד ל-299 מיליון שקל ב-2013. תוצאותיה של ישראכרט באותה תקופה הושפעו משתי מגמות: האחת היתה מחזור הקניות שהציבור ביצע בכרטיסי אשראי, שצמח מכ-168 מיליארד שקל ב-2009 לכ-230 מיליארד שקל ב-2013; השנייה היתה ניסיונם של הרגולטורים והרשות להגבלים עסקיים להגביר את התחרות בשוק הסליקה, בין היתר באמצעות הפחתת עמלת הסליקה הצולבת. קוטלר וישראכרט נאבקו בהחלטתם של הרגולטורים, ובכך האריכו את התקופה שבה נהנתה החברה מעמלות סליקה גבוהות - על גבם של בתי העסק.
קוטלר מצא את עצמו מחוץ לישראכרט בסוף 2014, כשמנכ"ל הפועלים דאז ציון קינן הודיע שלא יחדש את החוזה שלו. בסביבת הבנק טוענים כי קינן ראה שקוטלר נחשב מנהל חזק ומוערך והבין שהוא עשוי בעתיד להתמודד על ניהול הבנק, בעוד שלקינן היו תוכניות אחרות לגבי היורש שלו. קינן מינה במקומו של קוטלר את בן טיפוחיו רונן שטיין. לאחר שעזב את ישראכרט, קוטלר הצטרף כמייסד משותף של מיזם מימון ההמונים בנדל"ן iintoo יחד עם ערן רוט. העסקים אמנם מחייכים אליו בימים אלו, אך למרות זאת מבחינתו של קינן החזרה לבנק הפועלים תהיה בבחינת הגשמת חלום. חזרה כזו תהיה מכה לקינן, שסילק את קוטלר מדלת אחת, ועתה יראה אותו חוזר בדלת הראשית.
המנכ"ל היוצא של הפועלים אריק פינטו הודיע כבר בחודש אפריל על כוונתו לסיים את תפקידו השנה ולא להאריך את חוזה ההעסקה לקדנציה נוספת, מעבר לשלוש וחצי שנות כהונתו בבנק. פינטו יסיים בכך קריירה של 40 שנה בבנק הפועלים, בשורה ארוכה של תפקידים.