שתף קטע נבחר
 

חדש: אפליקציה לשיתוף פעולה עם הגרוש

הריבים שאפיינו את הנישואים שלכם עתידים להמשיך גם כשתתגרשו. רק שהפעם לא יחסר לכם על מה - החל מהסדרי שהות ועד חלוקת החופשות. אפליקציה ישראלית חדשה מנסה להפחית את רמת המתח והחיכוכים

איור של זוג כועס (צילום: Shutterstock)
מלחמות גירושים. זה לא נהיה יותר מכוער מזה(צילום: Shutterstock)

הדבר הזה שלא מספרים לכם כשאתם מתגרשים, בהנחה שיש לכם ילדים, הוא עד כמה תצטרכו לשתף פעולה ביניכם בהמשך החיים הלא משותפים. אם התגרשתם מהסיבה הפשוטה שלא הצלחתם להסתדר כלל, מדובר למעשה באבסורד של ממש. אתם עשויים לגלות שגם אחרי הגירושים תמשיכו לסבול מאותן התנהגויות שגרמו לכם לפרק את הקשר הזה מלכתחילה. זה אומר שאם נמניתם עם הזוגות האלה שרבים בלי הפסקה, סביר להניח שתמשיכו לריב - וגם לא יחסר לכם על מה - החל מהסדרי שהות, חלוקת חופשות, תיאומים כשהילדים חולים, חלוקת הוצאות, חוגים והחלפת ימים במקרים שמצדיקים את זה. 

 

הגיע הזמן לשים סוף למלחמות הגירושים

 

אני זוכרת את הקושי הזה שליווה אותי בעיקר בתחילת תקופת הגירושים. בכל פעם שהייתי צריכה לתאם דבר מה עם הגרוש, הבטן היתה מתהפכת לי, עד כדי כך שלפעמים רציתי שאיזה צד שלישי יתווך בינינו במקום שאצטרך להתמודד עם העניין בעצמי, ולצערי אני לא היחידה. רוב הזוגות הגרושים יעידו על חווית תקשורת מורכבת ומעיקה, על הודעות מתישות או שיחות טעונות ששואבות אנרגיה כמו שדייסון חדש יודע לשאוב אבק.

 

האם ישראל הפכה לאומת המתגרשים?

האם ישראל הפכה לאומת המתגרשים?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנחמה היא שעם הזמן, דברים הופכים לקלים יותר. החיים החדשים כזוג גרוש תופסים סוג של שגרה, וגם תחושות קשות כמו נקמנות עשויות לדעוך מעצמן. כעת, אפליקציה חדשה בשם Familist מאפשרת להורים גרושים לבצע ביניהם תיאומים, בלי שיצטרכו להיות בתקשורת ישירה האחד עם השני. את האפליקציה החדשנית פיתחה מילי אינדיג, עורכת-דין צעירה ויזמית, ביחד עם רו"ח ענת אשד גלזר ועו"ד יהונתן קניר, מבעלי משרד עורכי-הדין קניר ושות', המתמחה בדיני משפחה.

 

"הרעיון נולד בתקופת התמחותי במשרד עורך דין המתעסק בדיני משפחה, שעה שנחשפתי לקושי היומיומי שמתמודדים איתו הורים גרושים", מספרת מילי. "הייתי יושבת במשרד ומכינה טבלאות אקסל של חלוקת הוצאות, מסמנת ימי חופשה וחגים ביומן, וחושבת לעצמי איך יתכן שבטכנולוגיה של היום אין עדיין אפליקציה שתעשה סדר בכל זה?". מילי מספרת שבתוך כך היא חיפשה לייצר כלי פשוט ואובייקטיבי שיעזור להורים גרושים לתקשר בנוחות ובנעימות, או לפחות להפחית את רמת המתח והחיכוכים.

 

איך האפליקציה עובדת?

"בכניסה לאפליקציה בפעם הראשונה תצטרכו להזין את הנתונים לפי הסכם הגירושים: מהי חלוקת הימים ביניכם, החופשות וההוצאות. התהליך לוקח בדיוק שמונה דקות ומשם האפליקציה כבר יודעת להתנהל לפי הסכם הגירושים הפרטי שלכם".

מילי אינדיג (צילום: משה נחימוביץ)
מילי אינדיג. חיפשה פתרון נגיש לתקשורת בין הורים גרושים(צילום: משה נחימוביץ)
 

מילי מסבירה שדגש רב הושם על נגישות ופשטות. כך למשל, רשימת ההוצאות מאורגנת לפי קטיגוריות: רפואה, חינוך, חוגים ועוד, וניתן לראות בכל רגע נתון מהו מאזן ההוצאות בין ההורים. "אם צד שילם הוצאה כלשהי, הוא יכול להעלות את האסמכתא לתשלום כקובץ באפליקציה, כך שהכל שקוף מול הצד השני ומאוד מסודר", מילי מסבירה.

 

איך ההורה השני מתחבר למערכת?

"כשההורה השני יוריד את האפליקציה, הוא יתבקש להזין מספר טלפון נייד, ולפי המספר המערכת תזהה אותו באופן אוטומטי, כך שאין צורך להזין מחדש את ההגדרות", מילי מסבירה. "מספיק שרק אחד מהצדדים יזין את הנתונים או מגשר שהוא צד שלישי אובייקטיבי, שזו גם האופציה הנוחה והנעימה ביותר".

 

שניים לטנגו

בהיכרותה את המתח ששורר בין הורים גרושים, היה חשוב למילי לייצר חווית משתמש ידידותית. כך למשל, אחת האפשרויות באפליקציה היא לבקש החלפה של ימים. במקרה כזה האפליקציה שולחת לצד השני התראה בסגנון: "אולי מסתדר לך לקחת את הילדים במקומי?" או "אולי מסתדר לך להחליף ימים?". השאלות מנוסחות כשאלות אמריקאיות, והנשאל יכול להזין תשובה חיובית או שלילית. אם התשובה חיובית, ההחלפה מתעדכנת באופן אוטומטי ביומן. בנוסף לכך, האפליקציה מאפשרת לסמן אירועים כמו ימי הולדת של חברים, אסיפות הורים, להוסיף תזכורות והערות, כך שכל ענייני הילדים שקופים. כמו כן, ניתן לבקש אישור הגעה, כאשר הצד השני יוכל להשיב באחת משתי אופציות: "אני אהיה שם" או "לא מסתדר לי".

 

"האפליקציה מתאימה במיוחד להורים גרושים שלא מצליחים לקיים תקשורת טובה, שכן היא מסייעת להם לבצע את התיאומים ההכרחיים בקלות ובפשטות", מסבירה מילי, ומוסיפה: "החזון שלי הוא להקל על התקשורת בין הורים גרושים ולהוציא את הלוגיסטיקה מהשיח ביניהם, בתקווה שהדבר ימנע חיכוכים, יפנה מקום לשיח נעים יותר ויהפוך את חייהם של ההורים הגרושים לקצת יותר פשוטים ושפויים".

 

אין ספק שלפעמים אנחנו רוצים לתקשר עם הצד השני אבל כל-כך טעונים רגשית, כך שהתקשורת מקרטעת. במצב כזה אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מסתבכים בניסוחים מסורבלים, ועשויים להישמע חסרי רגישות או לחלופין רגישים יתר על המידה. במקרים אלה מנגנון פשוט ואובייקטיבי בהחלט יכול להוות פתרון נפלא. כמובן שכמו תמיד, צריך שניים לטנגו, והכל תלוי ברצון הדדי של שני הצדדים. מי שלא רוצה לשתף פעולה, לא יעשה זאת גם לא באמצעות אפליקציה, ובזה לצערנו הטכנולוגיה כבר לא תוכל לסייע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
גירושים. לא קל לתקשר כשכל כך הרבה רגשות מעורבים
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים