יוזמת הורים: חמ"ל נגד מטפלות מתעללות
כדי למנוע מקרים שבהם מטפלות שהורשעו או הוגשה נגדן תלונה במשטרה על אלימות, ממשיכות לעבוד, הורים הקימו חמ"ל למניעת התופעה. "כשמישהי מכה פעם אחת ילד, אין לה שום זכות לעבוד עם ילדים"
בעקבות הפרסומים על המטפלות המתעללות, הורים מרגישים שהם צריכים לעשות כמה שיותר פעולות כדי למנוע את המקרה הבא. כיום יש מטפלות שהורשעו או לחילופין נפתחה נגדן תלונה במשטרה על אלימות, ועדיין עובדות עם ילדים. שתי אמהות יזמו חמ"ל במטרה לשים סוף לתופעה, במטרה שאותן מטפלות לא יחזרו לעבוד עם ילדים.
"התחלנו את המאבק שלנו לפני שלושה שבועות, בעקבות הפרשה במעון בראש העין", אומרת סיוון מדרי באולפן ynet. "החלטנו שאנחנו נשאבים לתוך המקום הזה, ממקום מאוד אישי כאמהות לילדים. הבנו שכל ילדי ישראל זקוקים לנו".
לי-יה יחיאל מסבירה: "החמ"ל שלנו עובד 24/7. יש לנו הרבה אנשים שעובדים איתנו ותורמים מזמנם. הרעיון הוא שהורים, מטפלות וסייעות שראו או שמעו על משהו לא תקין, ופוחדים להתלונן, יפנו אלינו. כמובן שהדיסקרטיות נשמרת, ואנחנו שולחים אותם למשטרה".
התעללות בילדים: סימני האזהרה שמעלים חשד
איך את הולכים לאכוף את זה, אתם הרי לא צוות משטרתי?
מדרי: "חשוב לנו מאוד לציין שאנחנו לא מחליפים את המשטרה. אנחנו יד ביד עם המשטרה, עובדים איתם בשיתוף פעולה ומתייעצים איתם על הכול.
יחיאל: "כל מידע שאנחנו מקבלים אנחנו מוודאים שהוא לא נובע מאינטרס או מסכסוך עבודה, אנחנו מבקשים ראיות, כל דבר שיכול לחזק ולתת לנו בשר.
"אנחנו דואגים לפנות לעיריות של המקומות, כדי שאותן סייעות לא ימשיכו לעבוד עם ילדים, כי אני חושבת שפעם אחת כשאת מכה ילד, אין לך שום זכות לעבוד עם ילדים.
"אנחנו רוצים להוקיע את זה. כמו למשל עם הרצח של יסמין וינטה ז"ל. אותה סייעת שהייתה נוכחת במקום האירוע, עובדת באריאל, ומכאן אני פונה לעיריית אריאל שאין צורך להעסיק אותה בעבודה עם ילדים".
אבל מדובר גם בגנים פרטיים.
יחיאל: "מדובר בגנים פרטיים אבל אם פונים אלינו הורים ומבקשים את התערבותנו, אנחנו פונים יחד עם אותם הורים לעיריות ולמי שצריך, בשביל שיעזרו לנו להוקיע את התופעה הזאת".
איך מגיעים אליכם?
יחיאל: "דרך קבוצת הפייסבוק 'מחאת ילדי ישראל, הגיע הזמן להפגין' וגם בטלפונים 050-9558087 ו-050-5402644".