שתף קטע נבחר
 

נציג פייסבוק מול הסנאט: מיזם ליברה לא יפגע בפרטיות

דיוויד מרקוס, שמוביל את פעילות המטבע החדש שמתכננת פייסבוק להשיק, העיד בפני ועדת הבנקאות של הסנאט בנושא. לדבריו, לא יהיה כל חיבור בין המטבע ובין הרשת החברתית, והארנק הדיגיטלי שלו לא יאסוף מידע פרטי. ואולם, המחוקקים עדיין טענו שקשה לסמוך על החברה

המחוקקים בארצות הברית נגד ליברה של פייסבוק: נציג הרשת החברתית, מנהל מיזם ליברה דיוויד מרקוס, הופיע היום (ג') מול ועדת הבנקאות של הסנאט האמריקאי, כדי לענות על חששות הנבחרים מפני פעילות המטבע הווירטואלי של החברה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

תכירו את ליברה, המטבע החדש של פייסבוק

חברת הביטוח ליברה נגד המטבע ליברה של פייסבוק

העולם מודאג מהמטבע החדש של פייסבוק

 

את דבריו פתח בעדות כתובה שנחשפה אמש,בה נכתב כי ליברה לא יושק לפני הסדרה רגולטורית. פייסבוק הבהילה את כל המערכת הפוליטית במדינה כשחשפה את מיזם הקריפטו שלה ומרקוס נקרא להרחיב על תוכניות החברה בנושא.

עיבוד תמונה (עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)
מטבע ליברה של פייסבוק(עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)
 

בניגוד לביטקוין, צפויה הליברה לשמש אך ורק לתשלום, ובפייסבוק אומרים שהוא לא יהווה כלי פיננסי להשקעה או ספקולציה כנייר ערך. מעבר לכך, הליברה אמור להיות מגובה באג''ח ונכסים.

   (צילום: CNBC)
מרקוס מעיד בפני הסנאט(צילום: CNBC)
 

"פייסבוק לא תשיק את ליברה לפני שנטפל במלואן בכל הסוגיות הרגולטוריות ונקבל את האישורים המתאימים", הבטיח מרקוס בעדותו הכתובה. "ארגון ליברה מחויב לעבודה עם מקבלי החלטות ורגולטורים כדי להביא ליישום בטוח, שקוף וידידותי למשתמש של ליברה. הארגון מכיר בכך שבלוקצ'יין זו טכנולוגיה חדשנית ושמקבלי החלטות חייבים לקבוע איך הטכנולוגיה הזו תשתלב בנוף הרגולטורי. ארגון ליברה ימשיך לעבוד עם רגולטורים ומקבלי החלטות על מנת לוודא שהוא עומד בכל הדרישות החוקיות והרגולטוריות".

 

"פייסבוק גורמת נזק" 

דברי מרקוס לא הרגיעו את המחוקקים; הסנאטור הדמוקרטי שרוד בראון אמר: "פייסבוק מנסה לעשות כל מיני דברים טובים, אבל בדרך היא גורמת לנזק בל ישוער. אנחנו צריכים להיזהר מאוד כשפייסבוק מבקשת לבצע שיבוש של תחום מסוים, גם אם היא טוענת שהיא עושה זאת מתוך רצון טוב".

הסנאטור שרוד בראון (צילום: CNBC)
הסנאטור שרוד בראון(צילום: CNBC)
 

בתגובה, אמר מרקוס שליברה יוכל לספק הזדמנויות חיוביות למשתמשים. כשנשאל בנושא, אמר שארצות הברית היא שצריכה להוביל את פעילות ליברה, למרות שהעמותה שמאחורי הפעילות הזו נרשמה בשווייץ. הוא גם הרגיע ואמר שאין בכוונת פייסבוק להתחרות עם בנקים מסחריים - ככל הנראה, מתוך הבנה שמדובר במערך רשיונות ורגולציה שהחברה לא רוצה לקחת על עצמה.

 

הסנאטור בראון הוסיף והקשה: "אחרי כל הניצול של אמון הציבור בידי פייסבוק האם זה נראה סביר שאנשים יסמכו על פייסבוק עם הכסף שהרוויחו בזעת אפם?", שאל את נציג החברה. לכך, השיב מרקוס שפעילות הקריפטו של ליברה לא תתבסס על חשבון הפייסבוק של המשתמש. יהיה זה חשבון שיצריך הזדהות נפרדת עם תעודה מזהה, ושורה ארוכה של אמצעי אימות זהות למניעת הונאות. כמו כן, הזכיר מרקוס את השותפים למיזם, גופים פיננסיים רציניים בעלי מוניטין - ויזה, מאסטרקארד, פייפאל ו-Coinbase.

 

מרקוס רמז באופן שאינו משתמע לשני פנים שאם פייסבוק ושותפותיה לא יקבלו את האישורים הנדרשים - מדינות אחרות עשויות לקחת את היוזמה. מדובר בטקטיקה קצת קטנונית שאינה מגובה בשום מהלך קיים; סין והודו למשל תיקנו תקנות נגד שימוש במטבעות קריפטו.

  

פייסבוק, עם זאת, לא תטמיע "ארנקים אחרים" בשירותיה. זאת אומרת שאם מישהו ירצה להשתמש בליברה דרך ווטסאפ, פייסבוק או אינסטגרם למשל כדי לרכוש מוצר שפורסם באחת הפלטפורמות, הוא ייאלץ להשתמש בארנק קליברה של פייסבוק. זה גם אומר שניתן יהיה לקשור בעקיפין בין ארנק קליברה לחשבון משתמש ברשתות החברתיות גם אם הרישום יהיה נפרד. כך למשל, תשלום על מוצר דרך קליברה בפייסבוק יירשם בשתי הפלטפורמות - כך שניתן יהיה לבצע מעקב אחרי כל שרשרת הרכישה. עבור משווקים ופרסומאים מדובר במכרה זהב שכן ניתן יהיה לדעת בדיוק מי רוכש מה, מתי ולמה בזמן אמת. וזאת, ללא צורך בכריית מידע של הארנק הדיגיטלי וכך לעקוף את המגבלות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיבוד תמונה. צילום: shutterstock
ליברה של פייסבוק
עיבוד תמונה. צילום: shutterstock
מומלצים