שתף קטע נבחר

 

הפרקליטות מתנגדת לפרסום הסרטון שמתעד את מותה של יסמין וינטה

למרות בקשת הוריה של התינוקת שנהרגה בידי הסייעת אינה סקיבנקו, הפרקליטות הודיעה כי היא מתנגדת לפרסום הסרטון ממצלמות האבטחה שתיעדו את המקרה. לדבריה, "הדבר עלול להצית את המצב ולסכן את ביטחון הסייעת"

בית משפט המחוזי בלוד גזר ביום ראשון 17 שנות מאסר על אינה סקיבנקו, הסייעת שהרגה את התינוקת יסמין וינטה ז"ל. לאחר גזר הדין נערך דיון בבקשת ההורים של יסמין, להתיר את פרסום הסרטון ממצלמות האבטחה שמתעד את מות התינוקת בידי הסייעת. שופט בית המשפט המחוזי עמי קובו ביקש לקבל את עמדת הפרקליטות בנושא, בה הובהר כי היא מתנגדת לפרסום הסרטון.

 

הנאשמת בהריגה והפעוטה שנהרגה (צילום: מוטי קמחי )
הנאשמת בהריגה והפעוטה שנהרגה(צילום: מוטי קמחי )

בעמדת הפרקליטות ששוגרה אתמול היא הצטרפה לעמדת סנגורה של סקיבנקו, עורך הדין קובי מרגולוב, שהביע חשש כי פרסום הסרטונים עלול לסכן את הנאשמת ובני משפחתה. לטענת הפרקליטות, "פרסום הסרטון עלול להצית את המצב ולסכן את ביטחונה של הנאשמת או של משפחתה".

 

צילום: בראל אפרים

צילום: בראל אפרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המדינה, באמצעות התובעת בתיק, עורכת הדין שירלי לוגסי, מפרטת בעמדתה כי החוק שאוסר פרסום בעניינו של קטין - מבסס קביעה נורמטיבית לפיה ככלל - עניינו של קטין אסור בפרסום. עוד עולה מהוראות החוק כי על מנת לחרוג מהכלל יש לפרט נימוקים שישכנעו את בית המשפט להתיר הפרסום.

 

הורים של יסמין וינטה ז
הוריה של יסמין וינטה ז"ל

"די בדברים האמורים, ובניגוד לנטען בבקשה, כדי להבהיר כי סיום ההליך בעניינה של הנאשמת אינו מהווה עיגון נורמטיבי להסרת הפרסום - שכן, זהו הדין", נכתב בעמדת הפרקליטות.

 

משפחת המנוחה, באמצעות עורך דין יעקב שקלאר, טענה כי יש לפרסם את הסרטונים "למען יראו ויראו, ולצורך השינוי החברתי והתודעתי בטיפול בקטינים חסרי ישע".

 

לפי הפרקליטות, "נראה שאין מחלוקת בין הצדדים כי בפרסום הסרטון יש פגיעה אנושה בכבודה ופרטיותה של המנוחה. כמו כן, אין חולק כי הורי המנוחה דואגים לכבודה ופרטיותה וניכר כי שקלו זאת טרם הוגשה בקשתם.לצד זאת, יש לציין כי נימוקי הבקשה מעוררים את השאלה - האם ניתן להשיג את מטרות ההרתעה והעלאת המודעות באופן שיפגע פחות בכבודה של המנוחה. שאלה זו עולה ביתר שאת עתה, משפורסם גזר הדין – המפרט באופן דווקני את נסיבות הריגתה של המנוחה כפי שנקלטו במצלמות האבטחה ומשעניינו של תיק זה מצוי במרכז התודעה הציבורית.

 

"לנוכח דברים אלה, אין די בפרסום גזר הדין כדי לשנות את נקודת האיזון לטובת איסור פרסום הסרטונים, מאחר ודי בכך כדי להשיג את ההרתעה המבוקשת. יודגש כי סרטון זה אינו דומה לסרטונים של אירועי אלימות שהופצו בעבר שכן הוא מתעד את קטילת חייה של המנוחה. למעשה, הסרטון מתעד את כל תהליך הגסיסה והמוות של התינוקת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים