שתף קטע נבחר
 

מחקר: לב שבור עלול לגרום לסרטן במקרים מסוימים

תסמונת הלב השבור מתרחשת לאחר משבר או אובדן אדם קרוב והיא עלולה לגרום להתקף לב ואף למוות. עכשיו התגלה קשר בין התסמונת לבין סיכון מוגבר ללקות בסרטן, וכי אלה שאובחנו בשני המצבים הרפואיים, היו בסיכון גבוה יותר למות. עדיין לא ברור האם הלב השבור מגביר את הסיכון לסרטן או שהסרטן וטיפוליו הם אלה שפוגעים בשריר הלב

 לב שבור מסוכן לנפש וכנראה שגם לבריאות: אחרי שהתברר כי תסמונת הלב השבור, המתרחשת לאחר משבר נפשי עמוק, מגבירה את הסיכון להתקף לב, מגלים מומחים קשר בין התסמונת לבין סיכון מוגבר לסרטן. המחקר פורסם בגיליון החדש של כתב העת American Heart Association.

 

המחקר שפורסם אתמול (ד') מצא שאחד מכל שישה שלקו בתסמונת הלב השבור, לקה גם בסרטן. אנשים אלה, גם היו בסיכון גבוה למות בתוך חמש שנים, בהשוואה לאלה שלקו בתסמונת ואצלם לא אובחנה מחלת הסרטן.

 

מחקר נוסף שפורסם בשנת 2018 מצא שאלה שאובחנו עם תסמונת הלב השבור, היו בסיכון גבוה פי 2 לסיבוכים רפואיים במהלך הטיפולים, אם סבלו מהיסטוריה של סרטן. הממצאים האלו עוררו חוקרים לבדוק מה הקשר בין שני המצבים הרפואיים.

 

אילוסטרציה של זוג (צילום: Shutterstock)
סיכון מוגבר לסרטן. תסמונת הלב השבור(צילום: Shutterstock)

 

קיראו עוד:

תסמונת הלב השבור: לראשונה נמצאו הוכחות במוח

סיבה לדאגה: יותר נשים צעירות לוקות בהתקף לב

המהפכה השקטה במניעת התקפי לב חוזרים

 

מה גורם למה: התסמונת לסרטן או ההפך

במחקר החדש, המדענים בחנו מידע מרישום של 1,600 מטופלים שסבלו מתסמונת הלב השבור. הם מצאו שאחד מכל שישה לקו בסרטן. מאלה, קרוב לתשעים אחוזים היו נשים.

 

רוב סוגי הסרטן היו שד, אחריו מערכת העיכול, הנשימה, איברי מין, עור ואזורים אחרים. בהשוואה לאלה שלא לקו בסרטן, המטופלים עם תסמונת הלב השבור וסרטן היו גם בסיכון גבוה למות בתוך חמש שנים מיום האבחנה.

 

עדיין לא ברור מה קדם למה: האם תסמונת הלב השבור היא זו שגרמה לסרטן או שמא מחלת הסרטן או הטיפולים הכימותרפיים, הם שעוררו את הפגיעה בלב. החוקרים עוד הדגישו כי המחקר רק מצא קשר בין סרטן ותסמונת הלב השבור, והוא אינו מראה כי אחד גורם לשני ועל כן יידרשו מחקרים נוספים שיאוששו את הממצאים.

 

"המנגנון שבו סרטן או טיפולי סרטן עלולים להגביר את הסיכון לסתמונת הלב השבור דורשים מחקרים נוספים", אמרו החוקרים, "הממצאים שלנו כעת מעלים חשש לגבי ההשפעה הרעילה של הכימותרפיה על הלב. הממצאים צריכים לעורר מודעות אצל האונקולוגים וההמטולוגים המטפלים בחולי סרטן לגבי הסיכון האפשרי. יש להגביר את תשומת הלב לסימפטומים אפשריים ובדיקות לב שגרתיות".

 

אישה (צילום: shutterstock)
תסמונת הלב השבור. פוגעת יותר בנשים(צילום: shutterstock)
 

 התסמונת: כמות גדולה של הורמוני דחק

תסמונת הלב השבור זוהתה לראשונה בתחילת שנות ה-90 על ידי רופאים יפנים שכינו אותה "קרדיומיופתית טקוצובו". טקוצובו הן מלכודות התמנון הדומות לצורת לב פגוע.

 

המצב גורם לזרימת כמות גדולה של אדרנלין והורמוני דחק אחרים, הגורמים לחדרי הלב להתרחב באופן פתאומי ולעבור מצב של אי ספיקה, בדומה למתרחש בעת התקף לב. עם זאת, בניגוד להתקף לב לא מתרחשת חסימה של כלי הדם.

 

במרבית המקרים, תסמונת הלב השבור חולפת מאליה בלי להותיר כל סימן, אולם אצל כ-10% מהנפגעים תתפרץ התסמונת בשנית במהלך החיים. עוד מעניין לדעת כי אף שהתקפי לב שכיחים יותר בחורף, תסמונת הלב השביר שכיחה יותר דווקא בקיץ, מסיבה לא ברורה.

 

כך תנהגו במצב של התקף לב:

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לב שבור. האם יש קשר לסרטן?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים