שתף קטע נבחר
 

לפני הנפקת WeWork: אדם נוימן מימש אחזקות ב-700 מיליון דולר

לפי וול סטריט ג'ורנל, מייסד החברה מכר מניות ואג"ח של החברה. מדובר בסכום גדול באופן חריג בהתחשב בכך שמייסדי סטארט-אפים ממתינים לרוב להנפקה כדי להרוויח מאחזקותיהם

אדם נוימן, מייסד חברת שיתופי חללי המשרד WeWork (כיום We) הכניס לכיסו מעל 700 מיליון דולר עוד לפני ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) המתוכננת של החברה, זאת באמצעות שילוב של מכירת מניות ואג"ח. כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל המתבסס על גורמים המעורים בנושא. מדובר בסכום גדול באופן חריג בהתחשב בכך שמייסדי סטארט-אפים ממתינים לרוב להנפקה כדי להרוויח מאחזקותיהם.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

WeWork המשיכה להפסיד ברבעון הראשון - אבל צמצמה מעט את ההפסד

הולכת לוול סטריט: wework הגישה תשקיף לקראת הנפקה

שנה קשה ל-WeWork: הפסידה 2 מיליארד דולר ב-2018

 

נוימן, המכהן כמנכ"ל החברה, הוא בעל המניות הגדול ביותר שלה, זאת על אף שלאורך השנים מכר חלק מהאחזקות שלו ולווה כספים כנגד האחזקות. עם זאת, לא ניתן לדעת בשלב זה מה גודל הבעלות הנוכחי שלו בחברה. לפי המקורבים, הוא הקים לאחרונה חברה שמטרתה להשקיע את ההכנסות, והחל להעסיק אנשי מקצוע מתחום הפיננסים לשם כך.

אדם נוימן (צילום: AP)
אדם נוימן, מייסד WeWork(צילום: AP)
 

מאז הוקמה WeWork לפני תשע שנים, נוימן השקיע במידה ניכרת בנדל"ן, והוציא מעל 80 מיליון דולר על חמישה בתים, כך לפי מסמכים ציבוריים שפורסמו: ארבעה מהם באזור ניו יורק ועוד בית בגודל 1,200 מ"ר עליו שילם 21 מיליון דולר באזור מפרץ סן פרנסיסקו. שאר ההשקעות שלו כוללות רכישת נדל"ן מסחרי ואחזקות בחברות סטארט-אפ, כולל בחברת מריחואנה רפואית. לפי המקורבים, הוא גם תרם 100 מיליון דולר.

 

חברות פרטיות לא מפרסמות לרוב מכירות של מניות על ידי המנהלים הבכירים שלהן לפני הנפקות, אך בקרב המקרים הידועים, נחשבות העסקאות שביצע נוימן בין הגדולות ביותר במונחים של שווי בדולרים.

wework (צילום: shutterstock)
wework(צילום: shutterstock)
 

האמין ששווי המניות יעלה - והרוויח

בסבב גיוס ההון האחרון שערכה החברה בינואר הוענק לה שווי של 47 מיליארד דולר. בשנה שעברה הגישה מסמכים לקראת הנפקה, שמתוכננת לצאת לדרך בהמשך השנה או בתחילת השנה הבאה, כך לפי אנשים המקורבים לנושא. ניומן (40) מכר מניות במרבית סבבי גיוס ההון מאז 2014. הוא גם לקח הלוואות של כמה מאות מיליוני דולרים המגובות במניות שלו בחברה.

 

לפי הדיווח, הוא השתמש בחלק מההכנסות כדי לרכוש עוד מניות של WeWork על ידי כך שמימש מוקדם את האופציות שקיבל. מהלך מסוג זה מצביע על כך שנוימן מאמין ששווי המניות יעלה. כמו כן, הדבר מאפשר לו לצמצם את תשלום המיסים. בכל מקרה, מרבית הונו נותר קשור ל- WeWork.

 

ג'יי.פי מורגן הוא הבנק העיקרי שעוזר לנוימן לארגן את עסקאות ההלוואה. הבנק גם עובד עם החברה לארגון מכירת האג"ח שאמורה לגייס בין 3-4 מיליארד דולר לפני ההנפקה. נוימן שכר לאחרונה את אילן סטרן, בכיר לשעבר בקרן ההשקעות של ג'ורג' סורוס, כדי שיקים חברה לטיפול בענייניו האישים ולניהול הונו, כולל יותר מ-700 מיליון דולר שהרוויח מ- WeWork.

 

נוימן סירב להגיב לכתבה. לא התקבלה תגובה מטעם החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים