שתף קטע נבחר
 

חי, צומח, דומה: תערוכת קיץ מדעית בגן המדע

ההמצאות שמחקות את הטבע - תערוכת הקיץ בגן המדע של מכון דוידסון לחינוך מדעי

תערוכת הקיץ החדשה של גן המדע של מכון דוידסון לחינוך מדעי שבמכון ויצמן למדע - מזמנת חוויה תוססת וצבעונית, שבה בחרנו לחגוג את עולם הביומימיקרי, שבו האדם מחקה את הטבע, תופעות, מבנים, מערכות ומנגנונים. התערוכה בגן פרוסה על פני שלושה מתחמים סגורים וממוזגים.

 

מתוך התערוכה (צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)
מתוך התערוכה(צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)

 

בחלל הראשון ("צעדים ראשונים בביומימיקרי") מוזמנים המבקרים לעבור מסע של חוקר ביומימיקרי העובר בתחנות שונות של - התבוננות, השראה, יצירתיות וחיקוי. בכל תחנה הפעלות והפתעות מגוונות, כמו למשל: הזמנה להרכיב "גיבור על" אישי המורכב מבעלי חיים שונים והתכונות והיכולות המיוחדות שלהם (למשל גיבור או גיבורה בעל/ת זרועות תמנון, ראיית נץ , היכולת לטוות קורי עכביש ועוד..).

 

צילום סלפי עם כריש אימתני או תנין העומד לבלוע את המצטלם. סדנה שבה בונים ומחקים את חכמת "אדריכלי" הטבע וגם קיר הסוואה בו לובשים הילדים חלוקים לבנים ונטמעים בתוך יער ירוק.

 

החלל השני ("באור אחר") הוא חלל שבו מוזמנים המבקרים ל"מתוח" את היכולות הטמונות בחושים שלנו, בעיקר את חוש הראייה. המבקרים מוזמנים לחוויית חושך בה - "רואים" מה רואה הדבורה (בתחום האולטרא סגול) כאשר היא מסתכלת על פרח , איך רואה הבז את טרפו מרחוק, איך זורח עקרב ענק בחשיכה ועוד. באותו חלל נמצאות גם חלק מההמצאות המבוססות על אותם חושים מופלאים של בעלי החיים כמו מכשיר אולטראסאונד רפואי (המבוסס על אותו העיקרון של שמיעה בדולפינים) מצלמה לראייה תרמית (כפי שרואה הנחש) וחוויות נוספות.

מתוך התערוכה (צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)
מתוך התערוכה(צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)

 

החלל השלישי ("המעבדה לחדשנות ולהשראה מהטבע") מהווה למעשה את הhard core המדעי אשר בתערוכה. המעבדה ממוקמת במתחם האקוספירה שהוא מתחם האקולוגיה של הגן.

 

בתוכה חל המפגש המרתק בין החומר החי (צמח או בעל חיים ) למחקר המדעי הביומימטי ולפיתוח אשר נעשה בהשראתו. לדוגמה מוצגים שם עקרבים הנחקרים במעבדה לחקר חומרים ופני שטח במכון ויצמן למדע, החוקרים בוחנים את החומרים מהם עשויות הצבתות של העקרב שהן בעלות תכונות של חוזק, גמישות ועמידות ומשליכים מכך עבור פיתוח חומרים חדשים בעלי תכונות על.

מתוך התערוכה (צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)
ממה עשויות הצבתות של העקרב?(צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי)

  

עוד יוכלו המבקרים לפגוש בתופעת אפקט הלוטוס והפיתוחים שנוצרו בעקבותיה (בדים דוחי לכלוך, ועוד) וגם בשממיות המטפסות על משטחים חלקים, בעשים שונים הטווים משי ובשימושים הרפואיים שלו ומוצגים מרתקים נוספים.

 

המבקרים מוזמנים לקחת חלק במסיבת נמלים, מסיבת אוזניות מיוחדת במינה שבה יחוו המבקרים באופן משעשע איך זה להיות חלק מנחיל נמלים, האם הנמלים טיפשות או חכמות ואיך הן מצליחות לבצע משימות משותפות כמו להביא אוכל למלכה בהצלחה רבה.

 

על קוץ וסקוץ' - מתקן מתנפח ענק בעל קיר סקוץ' כאשר המבקרים מוזמנים ללבוש חליפות מיוחדות , לקפוץ על הקיר ולהיצמד אליו, סדנת "לטוס כמו בטבע" בה מכינים הילדים עפיפונים מיוחדים בהשראת הדאייה של ציפורים.

 

באוגוסט תיפתח פעילות של משחק ניווט לכל המשפחה ברחבי הגן הפתוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי
מתוך התערוכה
צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי
מומלצים