שתף קטע נבחר

 

המבחן הגדול של השחייה הישראלית

שנה לפי האולימפיאדה, השחיינים הישראלים לא מצויים בכושר טוב ורובם עוד לא השיגו את הקריטריון. השיטה החדשה של היועץ דייויד מארש עדיין לא עובדת ובאליפות העולם שתתחיל מחר (ראשון) הוא יקווה לתוצאות טובות

שחייה ()
השחייה הישראלית מוכנה לאליפות העולם

 

אחרי שבוע של חימום עם תחרויות במגוון ענפי המים, מחר (ראשון) יתחיל הדבר האמיתי כשאליפות העולם בשחייה תצא לדרך בגוואנגז'ו שבדרום קוריאה.

 

המשלחת הישראלית לאליפות העולם ה-18 תהיה אחת הגדולות ביותר אי פעם, עם 11 שחיינים (שתי נשים). ישראל מעולם לא עלתה על הפודיום באליפות העולם בשחייה וגם הפעם (כנראה) זה לא יקרה. לאחר שנתיים לא ממש מוצלחות של ישראל בענף, יגיע המבחן האמיתי, שאולי יראה לאן מועדות פניה של השחייה בכחול-לבן בשנים הקרובות.

 

  (צילום: עוז מועלם)

יועץ במצוקה

מי שיעמוד במבחן באליפות הקרובה הוא היועץ המקצועי של האיגוד, דייויד מארש, שהגיע לארץ לפני שנתיים וחצי מנבחרת ארה"ב ועד כה לא ממש הציג קבלות. מארש בן ה-61 התווה דרך חדשה לשחייני הנבחרת: הוא רוצה שהם יצברו כמה שיותר ניסיון תחרותי, הוא לקח אותם אותם להתאמן אצלו בארה"ב עם השחיינים הטובים בעולם והמטרה שלו היא שהשחיינים יגיעו לשיא כבר במוקדמות.

 

התוצאות כאמור לא מגיעות. בתחרויות המטרה האחרונות, בניגוד לקמפיינים קודמים, אף שחיין לא הצליח להשיג מדליה. מעטים התאמנו איתו בארה"ב ורק בחודשים אפריל ומאי היה רצף של תחרויות. עד כמה המצב לא ממש מזהיר תעיד העובדה הבאה: ערב אליפות העולם בקאזאן 2015, חמישה שחיינים ישראלים השיגו את הקריטריון המחמיר לאולימפיאדה (יעקב טומרקין, גל נבו, זיו קולנטרוב, עמית עברי ואנדי מורז) ואילו הפעם עשתה זאת רק אנסטסיה גורבנקו בת ה-15, מי שמסומנת כתקווה הגדולה של הענף

 

דייויד מארש. יעמוד למבחן (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
דייויד מארש. יעמוד למבחן(צילום: gettyimages)

 

"המטרה העיקרית היא קודם כל לשחות טוב, לעלות לחצאי גמרים וגמרים", אמר מארש בביקורו האחרון בארץ בסוף שנה שעברה, "כמובן נשמח למקום על הפודיום באליפות העולם. אבל בשביל שזה יקרה, נצטרך לראות קודם שיאים אישיים חדשים. אני מאמין שאפשר להגיע לפחות לארבעה חצאי גמרים וגמרים. בשנים האחרונות התקדמנו יותר מכל מדינה אחרת".

 

"יכולים להגיע לרמות הכי גבוהות"

יעקב טומרקין בן ה-27 יוביל את הנבחרת גם הפעם. טומרקין ישתתף בשלושה משחיים אישיים: ב-200 מטר מעורב אישי, 100 ו-200 מטר גב, כשתחילה ינסה לעלות לחצי הגמר ועל הדרך גם להשיג את הקריטריון לאולימפיאדת טוקיו 2020.

 

"אנחנו באליפות העולם שנה לפני אולימפיאדה והיא חשובה פי כמה", סיפר טומרקין. "גמר באליפות עולם זה משהו שחסר לי, באליפות הקודמת אומנם הייתי פעמיים בחצי הגמר, אבל לא הצלחתי להגיע לגמר".

 

מי שסימן מטרות הוא מאמן הנבחרת, לוקה גברילו, שסיפר: "הציפיות שלנו הן שכל שחיין ישפר את השיאים האישיים שלו. יש לנו ספורטאים צעירים שמסוגלים להגיע לרמות הגבוהות ביותר, שיתקרבו אפילו לטופ 10 בעולם וזה ייבחן בשנה הקרובה".

 

יעקב טומרקין (צילום: איגוד השחייה)
יעקב טומרקין. יוביל(צילום: איגוד השחייה)

 

"הייתה לנו אליפות אירופה לנוער מוצלחת, ויש לנו שתי שחייניות אולי הכי טובות שהיה בישראל בגילאים האלה", אמר גברילו, "אבל השאלה החשובה היא המעבר מהנוער לבוגרים וזה האתגר הגדול ביותר בכל התאחדות או מערכת, כי מדובר במשהו מורכב שלא קשור רק לטכניקה או אימון, אלה בסיטואציה שתיווצר שתאפשר להם להגיע כמה שיותר רחוק. הרבה רוצים לראות תוצאות עכשיו, אבל זה תהליך ארוך עד שיהיה לנו מדליסט אולימפי". 

 

לגורבנקו, התקווה הגדולה של הנבחרת, יהיה לו"ז עמוס: היא תתחרה ב-200 מטר מעורב אישי, 100 מטר גב, 200 מטר חזה ו-50 מטר פרפר. מירון חירותי ישחה את ה-50 ו-100 חופשי ו-50 מטר פרפר, מיכאל לייטרובסקי ויהונתן קופלב ישתתפו ב-50 מטר גב, איתי גולדפדן 50 ו-100 מטר חזה, אנדי מורז תתחרה ב-50 ו-100 מטר חופשי ותומר פרנקל ב-100 מטר פרפר.

 

אליהם, הוחלט להוסיף שלושה שחיינים על תקן של כרטיס חופשי: דניס לוקטב שישחה ב-200 ו-400 מטר חופשי, גל כהן גרומי ודניאל נמיר, אשר ישלימו גם את משחה השליחים ל-4X200 מטר חופשי, בו ינסו להשיג את הקריטריון האולימפי ולהתברג בין 12 הראשונים, כפי שמקווים לעשות גם בשליחים המעורבים לגברים ונשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אנסטסיה גורבנקו
צילום: אורן אהרוני
מומלצים