שתף קטע נבחר

 

שקד צפויה לחבור לבנט - ולעמוד בראש הימין החדש

שרת המשפטים לשעבר תודיע הערב על תוכניותיה לבחירות שייערכו בעוד פחות מחודשיים. לפי ההערכות, שקד תנסה להוביל איחוד בין מפלגות הימין. מקורבי רפי פרץ: "הם מתכוונים לכופף אותנו, שקד לא תקבל את המקום הראשון"

 

איילת שקד בטקס הפרידה ממנה (צילום: אוהד צויגנברג)
איילת שקד(צילום: אוהד צויגנברג)

פחות מחודשיים לפני הבחירות, שרת המשפטים לשעבר איילת שקד תודיע הערב (ראשון) על המשך דרכה הפוליטית. לפי ההערכות, למרות המפלה בבחירות הקודמות היא מתכוונת להישאר עם נפתלי בנט - אך הפעם תעמוד בראש רשימת "הימין החדש" על מנת להוביל איחוד בין מפלגות הימין ובנט יהיה יו"ר משותף.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

בעקבות ההצהרה של שקד, כתב בנט בפייסבוק כי "המדינה חשובה מקידום אישי, והמדינה צריכה עכשיו ימין מאוחד". בעקבות כינוס מסיבת העיתונאים תקפו מקורביו של רפי פרץ את שקד ובנט ומסרו כי השניים "מתכוונים לעשות עלינו בליץ ולכופף אותנו לרשימה בתנאים שלהם. לא נאפשר לזה לקרות, שקד לא תקבל את המקום הראשון". פרץ ייפגש בשעה 16:00 עם בצלאל סמוטריץ' על מנת לתאם עמדות נגד מייסדי הימין החדש.

 

אמש נועדו שקד ובנט בתל אביב, אך עדיין קיימת מחלוקת ביניהם סביב הפלטפורמה שעליה ירוצו בבחירות. שר החינוך לשעבר מעוניין לרוץ בנפרד כמפלגת ימין ליברלית על מנת למשוך מצביעי "זהות" ו"כולנו", אך שקד לא הייתה מוכנה לקחת סיכונים נוספים - ומעוניינת ברשימה אחת גדולה לצד רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' שבבית היהודי. בנוסף, בימים האחרונים אמר בנט לשעבר כי אין לו בעיה "לשים את האגו בצד" לטובת ריצה משותפת.

 

גורמים באיחוד מפלגות הימין אמרו לאחרונה כי יש אצלם נטייה להתגמש לאור הסקרים האחרונים המראים שהרשימה בהובלת שקד זוכה ליותר מנדטים. "היא צריכה להגיד שהיא מעוניינת", הבהירו לצד זאת. "בנקודה הזאת היא עוד לא אמרה אם היא מעוניינת לרוץ איתנו במפלגה אחת גדולה, או אם תתמודד במפלגה אחרת".

 

בנט ושקד, לפני הפגישה אמש    (צילום: אורי דוידוביץ' )

בנט ושקד, לפני הפגישה אמש    (צילום: אורי דוידוביץ' )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על פי מעורבים בנושא, מלבד השר פרץ שמתנגד - כל יתר הגורמים במפלגות הימין מקבלים את שקד ואף מעדיפים אותה כמי שתעמוד בראש האיחוד, בשל העובדה שהיא מביאה יותר מנדטים. בעקבות זאת, בימים האחרונים התגבשו סביב שקד גורמים רבים בציונות הדתית.

 

מנגד, אתמול כתב סמוטריץ': "איך שזה נראה בנט ושקד לא למדו את הלקח. טעינו כנראה בסלחנות שגילינו ליצר ההרפתקנות המסוכן שלהם. צריך לומר בצורה ברורה: אם הם יחזרו שוב בחוסר אחריות על הטעות שתפצל את הימין הם ישאו באחריות לתוצאותיה. הפעם כבר לא יסלחו להם על הפלת ממשלת הימין והקמת ממשלת שמאל בגלל מניעים אישיים".

 

מי שככל הנראה צפוי להיות מעורב מאוד בנעשה במפלגות הימין הוא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שירצה לוודא שהריצה תתבצע במסגרת מפלגה אחת גדולה מימין לליכוד, או לכל היותר שתי מפלגות. אחרי הבחירות האחרונות, שבהן נותרו על רצפת האגף הימני של המפה הפוליטית כמעט שישה מנדטים - חלקם ב"ימין החדש", חלקם ב"זהות" של משה פייגלין וחלקם מזוהים עם אורלי לוי־אבקסיס - שחסרו לגוש הימין כדי שנתניהו יצליח להרכיב ממשלה, הופקו הלקחים בליכוד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
איילת שקד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים