שתף קטע נבחר

 

בין 6 ל-17 שנות מאסר ל-4 אריתראים שאנסו צעירה בראשל"צ

בית המשפט המחוזי בלוד גזר את עונשם של ארבעת האזרחים הזרים שהורשעו באונס קבוצתי של אישה בשנות ה-30 לחייה לפני ארבע שנים בבניין בראשון לציון. האישה שנאנסה מוגדרת כנעדרת כבר תקופה ארוכה

 

עורכי הדין של שניים מהמורשעים באונס    (צילום: גלעד מורג )

עורכי הדין של שניים מהמורשעים באונס    (צילום: גלעד מורג )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

בית משפט המחוזי בלוד גזר הבוקר (יום ב') עונשים של בין 17-6 שנות מאסר על ארבעה אזרחי אריתריאה, שהורשעו בפברואר האחרון באונס קבוצתי של ישראלית בשנות ה-30 לחייה בראשון לציון לפני ארבע שנים. שניים מהנאשמים הורשעו גם בחטיפתה של האישה, שאותה אנסו בזה אחר זה בבניין בעיר. האישה שנאנסה מוגדרת כנעדרת. היא העידה במשפט וכבר תקופה ארוכה לא יודעים היכן היא.   

 

 

המורשעים באונס בבית המשפט  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המורשעים באונס בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)

הארבעה הם אמנאל טקיה, טקאלי גברו, אטקלה אבטרמרים ואפרים קידנה ונגזרו עליהם עונשים של 17, 15, 14 ו-6 שנות מאסר. נאשם חמישי, קינדה טדסה, שהורשע במסגרת הפרשה באישום נפרד, מרצה עונש של 14 שנות מאסר. השופטים הקלו עם נאשם שקיבל שש שנות מאסר כי לא פגע במתלוננת פיזית, הוא הטעה את המכר שלה כשאמר לו שהיא לא בחדר בו אירע המקרה ואז הלך לחדר אחר. הוא הורשע באונס כי היה חלק מהחבורה אבל התחשבו בו כי הציל את חייה כשמנע ממנה לקפוץ מהחלון.

 

השופטים, הנשיאה רות לורך, צבי דותן ודבורה עטר פירטו בגזר הדין: "עוצמת הפגיעה נחשפה בפנינו בעת שמיעת הראיות, הן באמצעות צפייה במצלמות האבטחה אשר תיעדו חלקים מהאירוע והן בעדותה של המתלוננת בבית המשפט. היא העידה בבכי כי נהנתה לשבת ולשוחח עם הנאשמים ועם המכר שלה. היא לא נרתעה ולא חששה מפניהם, שכן לא האמינה כי יעוללו לה כל רע. חטיפתה מהמקום, תוך ניצול חוסר תשומת הלב של המכר לנעשה, היוותה פגיעה קשה בביטחונה האישי.

 

"נשיאתה אל החדר על ידי הנאשמים, משל הייתה חפץ - זאת חרף ניסיונה הנואש להימלט מאחיזתם עד לאפיסת כוחותיה - ביזתה את כבודה. המתלוננת תיארה בעדותה את הפחד שחשה בהיותה בחדר, ואת מוכנותה לעשות הכל על מנת לנסות ולהימלט מהמקום, אף במחיר של אובדן חייה".

 

עוד הוסיפו השופטים: "מדובר על אירוע מתוכנן על ידי שני נאשמים שצפו במתלוננת וחטפו אותה אל החדר. אין מדובר באירוע קצר ונקודתי. המתלוננת נכלאה בחדר פרק זמן ממושך. מעשיהם של הנאשמים לוו באכזריות רבה, בחוסר אנושיות תוך ניצול מצבה כשהיא שתויה וחסרת יכולת ממשית להתנגד. המלוננת נעדרת תקופה ארוכה לאחר שהעידה במשפט. אנו מקווים כי היא תימצא במהרה, בריאה בגופה, ותמצא כוחות לשקם אף את נפשה".

 

עורך הדין יעקב שקלאר, המייצג את אחד המורשעים בפרשה, התייחס לגזר הדין: "הפרשה לא פשוטה. הלקוח שלי טען מההתחלה שהוא חף מפשע ושהוא נקלע לאותו מקום באופן חסר מזל, ובמקרה הביאו את המתלוננת לחדרו. אני יודע שזה נשמע כעת מופרך, אבל בהתחשב בנסיבות נגיש ערעור. הלקוח שלי עומד על חפותו גם היום".

 

הנאשמים בבית המשפט ב-2015    (צילום: מוטי קמחי)

הנאשמים בבית המשפט ב-2015    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עורך הדין איתי בן נון, המייצג מטעם הסנגוריה הציבורית את הנאשם שקיבל שש שנות מאסר אמר: "בית המשפט קיבל את עמדתנו לפיה חלקו של הנאשם שאני מייצג שולי ביותר ביחס לנאשמים האחרים, גם העונש שנגזר עליו נמוך ביחס לאחרים. הוא לא השתתף במעשה הבעילה כלל. בית המשפט קיבל את עמדתנו לפיה הוא הציל את חייה של המתלוננת, כאשר בשלב מאוחר יותר נכנס לחדר כשהיא ניסתה לקפוץ מהחלון ולשים קץ לחייה. הוא מנע זאת - אחרת יכול היה להיגרם נזק חמור הרבה יותר".

עו
עו"ד יעקב שקלאר

עו"ד שרה טל מפרקליטות מחוז מרכז מסרה כי "בית המשפט הביא לידי ביטוי את הכיעור והסלידה ממעשי הנאשמים - חטיפה בכוח כאשר המתלוננת מתנגדת בשארית כוחותיה ואונס קבוצתי. ביהמ"ש לקח בחשבון את מעשי הזוועות שעברו על המתלוננת באותו ליל סיוטים במשך שעה וארבעים דקות, כאשר הנאשמים נכנסו לחדר בזה אחר זה. השופטים קבעו כי מעשיהם  לוו באכזריות רבה ובחוסר אנושיות וכי יש להרתיע מפני מעשים כאלו".

 

ניסתה לקפוץ מהחלון, צעקה וקראה לעזרה

האונס הקבוצתי התרחש ב-2015 בבניין בראשון לציון, שבו התגוררו מרבית הנאשמים, ובמסעדה הסמוכה אליו. הנאנסת וגבר נוסף חזרו מבילוי במועדון והגיעו למסעדה הסמוכה לבניין - שם היו הנאשמים. החמישה התקהלו סביב השניים ונגעו באישה חרף בקשותיה שיחדלו.

 

בשלב מסוים ניצלו הנאשמים נתק זמני שנוצר בין הנאנסת לאדם שהיה עימה וחטפו אותה אל חדר בבניין שבו התגוררו. האישה הייתה באפיסת כוחות והתקשתה לתפקד בשל השפעת אלכוהול. היא הוחזקה בחדר כשכל אחד מחמשת הנאשמים אונס אותה ומבצע בה מעשים נוספים. מכרה של המתלוננת, שחיפש אחריה, הגיע למקום שבו היו הנאשמים, שטענו כי הם אינם יודעים היכן האישה נמצאת.

 

במהלך ניסיונותיה להיחלץ ניסתה האישה בין היתר לקפוץ מהחלון, אך ללא הצלחה. כשצעקה וקראה לעזרה שמע אותה הגבר שאיתו הגיעה למקום. הוא פתח את דלת החדר שבו הייתה, והשניים עזבו יחד את המקום. כתוצאה מהאונס נחבלה האישה בגופה ונזקקה לטיפול רפואי. היא מצויה במצוקה נפשית קשה מאז האירוע, וכאמור נעדרת מזה תקופה ארוכה.

 

השופטים, בראשות השופטת רות לורך, קבעו בהכרעת הדין: "ההתרשמות היא כי מדובר במתלוננת אמינה, תמימה ועדינה, רגישה לתוצאות תלונתה שהביאה למעצר הנאשמים, המבקשת לדייק ולא להכפיש או להפליל. ניכר כי הפרטים שהיא בטוחה בתיאורם משקפים אירוע קשה שחוותה ואשר תוצאותיו ניכרות בה. זיכרונה של המתלוננת, שהייתה נתונה תחת השפעת אלכוהול, הינו חלקי, ואינו משקף את כל שחוותה. ואולם, ניתן להשלימו באמצעות ראיות אחרות, חלקן אובייקטיביות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המורשעים באונס בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים