שתף קטע נבחר
 

דילמת הפנסיונר: לעזור לילדים בלי לפגוע ברמת החיים

שמוליק עבד כל חייו בחברה ציבורית גדולה ונהנה מיציבות כלכלית בגיל 67. אלא שאחד הילדים צריך דירה, השני שיפוץ והשלישית לומדת. מה עושים?

בשיתוף בנק הפועלים

 

לעזור לילדים בזמן הפנסיה. איך עושים את זה?    (תסריט ותוכן נוע גליקשטיין ואסף קוזין, צילום: ירון ברנר, בימוי: אסף קוזין, עריכה ואנימציה: שי שבתאי)

לעזור לילדים בזמן הפנסיה. איך עושים את זה?    (תסריט ותוכן נוע גליקשטיין ואסף קוזין, צילום: ירון ברנר, בימוי: אסף קוזין, עריכה ואנימציה: שי שבתאי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המציאות הכלכלית המורכבת של ישראלי או ישראלית שהגיעו לגיל פנסיה מושפעת משורה של גורמים כגון יוקר המחיה, המצב המשפחתי וההתנהלות הפיננסית לאורך השנים. על פי רוב מוצב הזרקור התקשורתי והציבורי על קשישים שמתקשים לממן מחיה בסיסית, ונאלצים להיעזר ברווחה. אבל גם אלה שלכאורה הגיעו לגיל השלישי במצב טוב נתקלים באתגרים

 

  • לכל הכתבות בפרויקט "משפחה בצמיחה 6" – לחצו כאן

 

" אני שמוליק, בן 67, אלמן. אשתי הייתה עקרת בית כל חייה. יש לי שלושה ילדים - שניים מהם נשואים והקטנה גרה עם החבר שלה מחוץ לבית. אני פנסיונר של חברה ציבורית גדולה

ויש לי פנסיה תקציבית של 17 אלף שקל בחודש.

 

"אני גר בראשון לציון בדירת חמישה חדרים, ללא משכנתא. לפי בדיקה שטחית שערכתי הדירה שווה 2.5 מיליון שקל. חוץ מהנכס יש לי גם קרן השתלמות וקופות גמל בסך 426 אלף שקל, פיקדון בנקאי של 300 אלף שקל ותיק ניירות ערך על סך 100 אלף שקל.

 

"אני מבין שהמצב שלי לא רע בכלל, אבל הייתי רוצה לעזור לילדים שלי. אחד רוצה לקנות בית, השני לשפץ, הקטנה חושבת על מעבר לחו"ל כשתסיים את התואר. אני מאוד חושש מפגיעה ברמת החיים שלי. כרגע אני מרגיש שאני יכול לטייל, להכיר, לחיות, בלי המון דאגות. חשוב לי גם שיישאר לי כסף לעצמי במידה שמשהו יקרה. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לילדים ועדיין להישאר עם ביטחון כלכלי".

משפחה בצמיחה בנק הפועלים ()
"רוצה לעזור לילדים ולשמור על יציבות כלכלית"

ליזה קמחי המרכז לצמיחה משפחה בצמיחה בנק הפועלים ()
ליזה קמחי. "כך רמת החיים לא תיפגע"

היועצת ליזה קמחי מ"תות תקשורת ותוצאות" והמרכז לצמיחה פיננסית של בנק הפועלים, ענתה לשמוליק: "ראשית אני חייבת להגיד כל הכבוד על הרצון לסייע. אתה בהחלט יכול לעשות את זה מבלי לפגוע ברמת החיים שלך כרגע או בעתיד.

 

"יש לך כמה אפשרויות. הראשונה היא לבדוק לפי ההוצאות וההכנסות שלך אם יש לך קצת כסף עודף כל חודש שאתה יכול לתת לילדים על בסיס חודשי. האפשרות השנייה היא להיעזר בקרן ההשתלמות – או למשוך את כולה (דבר שאני פחות ממליצה כי זה פוגע בקרן), או לקבל הלוואה על חשבון הכספים של הקרן ובריבית מאוד מאוד נמוכה.

 

"אפשרות נוספת היא לקחת משכנתא על הבית שלך ולהגיד לילדים שהתנאי לעזרה הוא שהם ישלמו את ההחזר משכנתא מדי חודש. אפשר גם לקחת גם משכנתא הפוכה, ואז בעצם התשלום החודשי הוא רק עבור הריבית והיא לא גבוהה במיוחד.

 

"אופציה נוספת היא מתן ערבות להלוואה לילדים. מבחינת הבנק אתה לקוח טוב ויציב והבנק יוכל לאשר לילדים הלוואות אם תסכים להיות ערב להם.

 

"אפשרות ואחרונה היא שימוש בכספים הנזילים מניירות הערך ומהפיקדון, או חילוץ הכספים האלה או שיעבוד של הכספים עבור הלוואות לילדים. בכל האופציות האלה רמת החיים שלך לא תיפגע ותוכל להישאר עם ביטחון כלכלי לעתיד. בהצלחה"

.

המרכז לצמיחה פיננסית הוקם כדי לאפשר לכל אדם בישראל להשיג צמיחה פיננסית במישור האישי, המשפחתי והעסקי באמצעות למידה מקצועית, נגישה ומותאמת. המרכז מקיים שיתופי פעולה עם גופים מקצועיים מהבנק ומחוצה לו ומציע מערכי לימוד בתחומים פיננסים שונים לאנשים פרטיים, לעצמאים ולבעלי עסקים. פעילות המרכז מתקיימת בשני ערוצים במקביל: למידה דיגיטלית באמצעות אתר אינטרנט ייעודי והדרכות פרונטאליות המתקיימות בפריסה ארצית.

 

המרכז מציע מגוון הרצאות חינמיות לציבור הרחב ברחבי הארץ, בהתאם לצמתי החיים השונים: ניהול תקציב משפחתי, הצבת גבולות פיננסים לילדים, הכנה לפנסיה, שוק ההון ועוד. למגזר העסקי מוצעות הרצאות להקמת וניהול של עסק מצליח, לשיווק דיגיטלי, סחר אלקטרוני ועוד.

 

ההרצאות שמקיים המרכז לצמיחה פיננסית הן בפיקוח אקדמי ומוצעות לציבור הרחב ללא תשלום. ההשתתפות מותנית ברישום מראש באתר המרכז.

 

חפשו בגוגל "המרכז לצמיחה פיננסית" - היכנסו, לימדו והרוויחו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים