שתף קטע נבחר
 

הלידה לא מתחילה בחדר הלידה

יום הלידה מתקרב, את נרגשת ולחוצה כאחד. את בשיאן של כל ההכנות המוקדמות או שאפילו כבר סיימת אותן. יש לך תוכנית לידה ואפילו רשימת שירים לרגע המרגש. אבל שנייה, איך תדעי בדיוק מתי לפנות למיון יולדות? יכול להיות שתמצאי את עצמך שם הרבה לפני התאריך המשוער? ומה בכלל הולך לקרות שם? צפו

בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר

 

"למיון יולדות מגיעות נשים משבוע 24 עד יום לידתן, וזה בכלל לא קשור אם זה צירים, כל סיבה שהיא", אומר האח האחראי על מערך חדרי הלידה בבית החולים שיבא, משה יוסף-ברין. "יש מספר מצבים שאנחנו מדגישים שיולדת צריכה להגיע אלינו, אם יש לה צירים מוקדמים, אם יש לה ירידת מים, ירידה בתנועות או דימום", מוסיף אחראי מיון יולדות בבית החולים, דר' סאלם קיס. במצבים כאלה הריונית חייבת להגיע למיון. במקרים אחרים או אם היולדות אינה בטוחה, היא יכולה להתקשר לחדר המיון, להתייעץ עם מיילדת או עם רופא ולהגיע להחלטה האם כדאי להגיע.

 

 

 

 

התחנה הראשונה של היולדת בחדר המיון היא המיילדת, שתעריך את מידת הדחיפות של הטיפול בה. כל הריונית שמגיעה למיון תעבור בדיקת מוניטור ותישאל לגבי מהלך ההיריון (לא לשכוח כרטיס מעקב הריון). לאחר מכן יוחלט האם היולדת תתקדם לחדר לידה, תאושפז, או תשלח לחדר ניתוח. "המדיניות שלנו היא לא לעכב את היולדות שלא לצורך", אומר יוסף-ברין, "התקבלת, התקבלה ההחלטה לקבל אותך לזירוז, ליילוד או לכל דבר אחר, התפקיד שלנו הוא כמה שיותר לקדם אותה במסלול הזה".

 

מוודאים את שלום היולדות. דר' קיס ויוסף-ברין ()
מוודאים את שלום היולדות. דר' קיס ויוסף-ברין

 

בטיחות ההריונית היא פרמטר חשוב עבור הצוות המטפל וכך גם החוויה שלה במיון. בזמן שהותן במיון, היולדות יחוברו לניטור המרכזי שמאפשר מעקב של הצוות כולו אחרי מצב האם והעובר. בנוסף, קיימים במיון חדרי השהיה, שנועדו לטפל בנשים שממתינות להמשך טיפול. קיימת גם האופציה של רפואה משלימה שנועדה להרגיע את היולדת ובנוסף קיים שירות שנקרא מלוות אישיבא, שהן למעשה עובדות שכל תפקידן הוא לחבר בין הצוות המטפל לבין היולדת ובני משפחתה ובכך לוודא שיש מענה לכל צרכיה הפיזיים והנפשיים.

 

 

עושים את כל הבירור במסגרת המיון. דר' קיס ()
עושים את כל הבירור במסגרת המיון. דר' קיס

 

 

כתבות נוספות:

יוצאות מן הכלל: לידות מיוחדות ונפלאות

"הדבר הכי מפחיד התברר כדבר הכי טוב"

איך לבחור את חדר הלידה שלכן

 

גם כשאישה בהיריון מגיעה למיון עם תלונה שלכאורה אין לה קשר להיריון שלה, הצוות ינסה לייצר לה תכנית טיפול שתתאים למצבה ולחבר אותה לכל הגורמים הרלוונטיים בבית החולים. "אני משתדל לעשות את כל הבירור במסגרת המיון על מנת שהאישה תצא מפה עם תכנית מלאה, שהיא יודעת לקראת מה היא הולכת ושיש לה כתובת לאן לפנות", מסביר ד"ר קיס. במקרים מסוימים, רופא או מיילדת ימשיכו לעקוב אחר מצבה של היולדת עד שתגיע לחדר הלידה ותצא בידיים מלאות, וכשזה קורה, מספרים לנו אנשי הצוות, זה האושר הגדול ביותר.

 

מיון יולדות, שיבא תל השומר ()
מלוות אישיבא, מחברת בין היולדת לבין הצוות

 

"לראות את היולדת עם התינוק שלה, אחרי שהיא עברה את התהליך, אחרי שהיא עברה את החרדה, זה לעזור ליצור את החיים האלה", אומרת גלית שגב, מלוות אישיבא. יוסף-ברין מוסיף "אנחנו היחידי סגולה כי אנחנו נמצאים במקום הזה שבעצם כל כולו וייעודו הוא אור, בריאה, יצירה, התחדשות".


בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך תדעי בדיוק מתי לפנות למיון?
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים