יוסטון, אין לנו בעיה: סיסקו משחזרת את הנחיתה על הירח
חברת ההייטק עוזרת לנאס"א, אנשי העסקים הבריטים משחקים גולף למען תושבי ירוחם וגם: מי ניצח בתחרות הסטארט-אפים של עמותת יוניסטרים
משחזרים את הנחיתה על הירח
50 שנה אחרי שיגור החללית אפולו 11 - אסטרונאוטים יוכלו לשוחח עם מרכז הבקרה של נאס"א באמצעות טכנולוגיה חדשה. כך הבטיח השבוע אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, באירוע הקיץ שערכה החברה במתחם האירועים בשבע בתל אביב. שגיא סיפר על הפרויקט החדש של ענקית ההייטק העולמית - שחזור הנחיתה על הירח - והסביר כי הטכנלוגיות שלה ישמשו את סוכנות החלל של ארה"ב ביצירה מחדש של צוותי הבקרה, הקרקע, החילוץ וההצלה ותחנות הלווין.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
חיים הורוביץ ועידו חג'ג' משקיעים 3 מיליון שקל נוספים ביוניבו
בתיה ועידן עופר מציגים: עשור לנישואין במיקונוס
לא רק נטפליקס: מי רוכב על ההצלחה של בית הנייר
במהלך האירוע, שבו השתתפו לקוחות ושותפים עסקיים של סיסקו, הוצגה לראשונה טכנולוגיית האינטרנט החדשה wi-fi 6. מדובר בפתרון טכנולוגי המאפשר חיבור רשת למשתמשים ולמכשירים המבוססים IoT (האינטרנט של דברים). "הטכנולוגיה מאפשרת להגשים חלומות ואפילו להגיע לירח", סיכם שגיא.
גולף בריטי לטובת ירוחם
אנשי עסקים יהודים מבריטניה הפגינו השבוע כישורים ספורטיביים בטורניר שערך מועדון הגולף הלונדוני Dyrham Country Golf club, במסגרת אירוע ההתרמה השנתי שמקיים ארגון קק"ל בריטניה (JNF UK). המטרה: לגייס כספים כדי לסייע לפריפריה בישראל. עד כה גויסו כ-80 אלף שקל לטובת הרחבת הקונסרבטוריון בירוחם ולתמיכה בבית אורי לילדים ומבוגרים עם מוגבלויות בעיר הדרומית.
את החסות סיפק פרויקט הנדל"ן היוקרתי של האחים צחי ועידו חג'ג', Port-TLV, שמתוכנן לקום הרחק מהפריפריה - במרכז טיילת תל אביב - ומיועד לאלפיון העליון. הגיעו להתרים: לי זיו, סמנכ"לית השיווק והמכירות של הפרויקט, שנפגשה עם מלווין קרטר, ראש ועדת מועדון הגולף, ועם איש הנדל"ן הבריטי מייקל גרינפילד.
יש לי סטארט-אפ
עמותת יוניסטרים ערכה אתמול בהיכל התרבות בתל אביב את תחרות יזם השנה 2019, במסגרתה כ-1,000 בני נוער מכל הארץ הציגו 80 חברות סטארט-אפ שהקימו בפני בכירי עולם העסקים בישראל. רוני צארום, יו"ר ומייסד העמותה, והמנכ"לית בת שבע משה אירחו את ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה; אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות; ג'ייסון ודיוויד אריסון, בניה של אשת העסקים שרי אריסון; אריק זאבי, מייסד הקרן למצוינות אולימפית; ורבים נוספים.
עם הזוכים ניתן למנות בני נוער מנתיבות, שזכו בפרס הסטארט-אפ המצטיין עם המיזם FIT4U - רשת חברתית בתחום האופנה שמאפשרת למשתמש לבנות את ארון הבגדים הווירטואלי שלו. מרכז שגב שלום זכה במקום ראשון בקטגוריית האימפקט החברתי, כשהציג מיזם לקידום למידה בגיל השלישי לאוכלוסייה הבדואית. מרכז ג'וליס נתניה זכה במקום השני בקטגוריה, לאחר שהציג מיזם חדשני - נעל חכמה לבני הגיל השלישי; ובמקום השלישי זכה מרכז עפולה סכנין על מיזם למיגור בריונות.
אלעזרא על הארלי דוידסון
בני משפחת אלעזרא, שמחזיקים בחברת הביטוח הכשרה, בחברת הליסינג וההשכרה אלבר ובחברת הבנייה אפרידר, ערכו השבוע מפגש משפחתי מצומצם בעת פתיחת סניף הדגל של אופנועי הארלי דיווידסון בתל אביב. בחנות של מותג האופנועים האמריקני, שבבעלות חברת אלבר מוטו - חטיבת הרכב הדו גלגלי של אלבר - הושקעו למעלה מחמישה מיליון שקל. השחקן ליאור רז, הגיע לפרגן, על תקן "הארליסט" ותיק, לאלי אלעזרא, יו"ר הקבוצה; אור אלעזרא, מנכ"ל הקבוצה; אורן אלעזרא, מנכ"ל אלבר; וניסים בנימין, מנכ"ל הארלי דיווידסון בישראל.
על גאווה ואנרגיה
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, אירח אתמול במלון המלך דוד בירושלים את מזכיר האנרגיה האמריקני, ריק פרי, ושוחח איתו על יזמות, חדשנות וקידום פרויקטים משותפים בין המדינות בתחום. בשלב מסוים שטייניץ לא יכול היה להסתיר את גאוותו, כאשר שש חברות סטארט-אפ ישראליות, שנתמכות על ידי משרד האנרגיה, הציגו לנציג מהמעצמה החזקה בעולם את פעילותן.
בקצרה
שותפות ישראלית-אמריקנית בתפוח הגדול: חברת האחזקות האמריקנית אריאלי קפיטל, שייסד איש העסקים הישראלי עו"ד אריק בנטוב (המשמש גם מנכ"ל החברה), השיקה פרויקט משותף עם הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ניו יורק (NYU) - שמטרתו קידום חברות סטארט אפ מקומיות וגם ישראליות. אור חביב, מנכ"ל פלטפורמת החדשנות בחברה, ועו"ד פיטר לגוניקוס, שותף-מייסד, הסבירו כי הפרויקט יקנה כלים לחברות בתחילת דרכן שיאפשרו להן להיכנס לתחום.
איתן יוחננוף, מבעלי רשת הסופרמרקטים יוחננוף, החליט להצטרף לקמפיין מימון המונים של מיזם האופניים ההיברידיים OYO, שמבקש לגייס חמישה מיליון שקל. בכך הוא מצטרף לכלכלן פרופ' דן אריאלי, היזם זוהר גילון, מייסד גילת רשתות לווין, יהושע לוינברג, ועוד כ-200 משקיעים. עד כה גייס המיזם כ-1.8 מיליון שקל. להערכת מקורבים, יוחננוף השקיע 40 אלף שקל במיזם.